Банята - тема 49

• 28 828
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Аз мога да посъветвам- изберете си друга лампа, или се уверете каква е точно, защото не се разбира как така „се оказа че ip e 20.Влагозащитена е при ip44 “
Водеща е долната схема.
В малки бани, / не се разбира има ли прозорец, няма ли/, влагата е много висока при къпане, дори и да не пръска директно вода.

Благодаря ви!
Няма прозорец.

# 646
Здравейте, може ли мнения за цветове, функция и изобщо как ви изглежда. Разпределението е трудно променимо, децата държат на вана, а сградата 2009, т.е  тоалетната ще е труднода се мести.

# 647
Цветове и текстури са индивидуално усещане - там няма да коментирам.
Поздравления, че ще имате вана и душ!
За мен, единствено липсва информация, за размерите- реални ли са?- че съм виждала такива разтеглени презентации ...
Така като гледам, между тоалетната чиния и ваната има над метър- значи е предостатъъчно място да се завъртиш, а душ кабината е може би, 120*80 ?

...
сложена е схема, след като съм писала.
Значи, поне 85 го изчислявам разстоянието от тоалетната до ваната- в рамките на нормалното.

# 648
Разположението си е екстра. Душ кабината е с много добър размер, за тоалетната също има достатъчно място, ваната е наместена добре...  
Това, което аз не харесвам, са детайли - не обичам душ на напречната страна на кабината или ваната,  не обичам мивките като купа, много са ми неудобни, всичко ми изглежда много ниско и бих искала шкаф под мивката и огледало с колонка и поличка над нея.

# 649
Разположението е добре, но от опит мога да кажа, че бели плочки с бели фуги е ужас. Бял под е още по-голяма катастрофа.

# 650
Не е голям ужас на стена, но на пода да- ужас е.

# 651
Ако се полива стената с вода и шампоани/балсами и т.н. бързо си сменя цвета фугата, а плочките стоят бели. Поне при мен стана така и то при положение, че съм чистачка-професоналист, цял живот това бачкам😆
В една баня вече ги смених, сега са сиви фугите и няма проблем.

# 652
В моята са ок на стената дори при душа, но на пода не стоят 2мин
чисти.

# 653
Цвета уж не е много бял. Това са плипките - имат нюанси. Един човек, който се занимава с бани, обясни че фугите трябва са сиви, заради замърсяване. Пак ли ще се цача много  според вас? https://domita.it/en/p44089_marazzi-grande-marble-look-tile-onic … rectified-120x278

# 654
Не, ок са, сивееща фуга, да.

# 655
Аз освен фугите смених и пода, което беше ужасно трудно в сравнително нова баня (3-4г), в която трябва да се пази всичко останало. Белите ме побъркваха, 5 мин след облизване на цялото жилище, вече изглеждаха мръсни, всеки косъм и прашинка си личаха😡

# 656
Аз не знам кое е по-голямото зло- бели с бели фуги, или черни с черни фуги Laughing
Няма перфектно щастие- начешете си крастата, ако ви се искат бели.
Скрит текст:
една мини баня, в апартамент под наем  Unamused

плочката е мислена нарочно черна, с черна фуга, но фугата бяга толкова много от черното, че дава двойно повече работа от белите

# 657
И двата варианта са греда😆
Аз сега съм в едно жилище, с почти 20 годишно обзавеждане, което вече обмислям да ремонтирам. Нищо му няма, ама взе много да ми омръзва и е ретро. Банята е с плочки, които няма да махна, никога и никъде не съм имала такива. Най-обикновени бежови, които никога не ми се е наложило да чистя, защото са мръсни, чистя ги ей така, щото трябва и то веднъж месечно. Ще сменя санитария и "железария" но плочките не си ги давам😆

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 17:06 от Чи лу

# 658
  • София
Моята едната баня е с бели фуги и доста бели плочки, вече втора година се ползва, с доста варовита вода сме, проблем нямам, другата с по цветните и сиви фуги на пода ми е по-трудна за поддръжка.

# 659
"Доста бели плочки" какво значи?
Промяната в бялата фуга най-бързо и неприятно се забелязва до чисто бели плочки, защото леко потъмнява и се оцветява и до снежно бялото изглежда отврат.
Иначе до екрю, бежово и други светли не е проблем, ако се чисти редовно.
Обаче аз повече бели фуги никогаШ няма да сложа.

Общи условия

Активация на акаунт