Банята - тема 49

• 28 832
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ми на мен не ми се мокрят нито в малката, нито в голямата, в голямата мислехме за параван, в малката ако има нужда от завеса, ами няма... Освен това в къщата има 2бани и една отделна тоалетна, който не му харесва мокрия под може да върви другаде😄

# 631
Е, на мен пък ми се налагаше да бърша и с душ-кабина и само с параван (на голяма душ-зона).
И реших, че не е нужно да хвърлям излишни пари само, за да съм по модата, без за тези пари да получа нещо, което да ми спестява усилия.
С добър вентилатор и добър наклон се оттича и изсушава много бързо.
Ето снимки на голямата ваканционна баня, с голяма душ-зона, но въпреки това пръскаше навън и се мокреше и от мен, докато стигна до хавлиите (и докато се избърша). А вентилаторът не беше достатъчно мощен, очевидно, защото не се изсушаваше (вече забърсано с моп) достатъчно бързо.

Скрит текст:

Ако беше сложила и врата, която да се отваря навътре, нямаше да имаш никакви проблеми. И едно килимче отпред.

# 632
Е, на мен пък ми се налагаше да бърша и с душ-кабина и само с параван (на голяма душ-зона).
И реших, че не е нужно да хвърлям излишни пари само, за да съм по модата, без за тези пари да получа нещо, което да ми спестява усилия.
Ето снимки на голямата ваканционна баня, с голяма душ-зона, но въпреки това пръскаше навън и се мокреше и от мен, докато стигна до хавлиите (и докато се избърша). А вентилаторът не беше достатъчно мощен, очевидно, защото не се изсушаваше (вече забърсано с моп) достатъчно бързо.

Скрит текст:

Taka като го гледам този параван, е не повече от 60см.
Аз говоря за 100-120 см параван- тогава няма как да пръска извън душа.

Като изляза от паравана стъпвам на кърпа на пода, която обира мокрото от тялото.Там са ми закачени и хавлиите.
Много ясно, че ако се разходиш след душ из банята, всичко ще стане мокро.

Именно.
Мързи ме, та преписвам  Flushed

# 633

Скрит текст:

Показаната снимка е точно както при нас душ зоната. Точно така разположен душ и стъкло. Малката ширина 114 см не ми позволяваше да сложа по-широк параван (все пак трябва да може и да се минава). Не сложих и подготвения перваз на пода. Сега мисля да го сложа, защото за себе си поне уставових, че при къпане пръскам някак напред и настрани. Мокри се пак заради недостатъчно широкия параван.
Трябваше да си остана с душ завеса, но ми се стори ретро. Даже не се и опитах да измисля начин да стои красиво нищо, че е завеса (защото има начин, а и има прекрасни ала ленени завеси за душ в Zara-та). Много ме мързи понякога.
Та така е де, не е въпросът просто да сложи човек нещо, което е модерно, а и да върши работа.

Но и Черна Станция е права от друга страна, защото наистина ако помещението е заедно с тоалетна е криво да влезеш след някой току-що взел си душ. Но всичко зависи от площта, с която разполагаме.

# 634
Въпреки че е сравнително нова банята ми, се отказах от душ- кабина защото имам навика на всяко къпане да си търкам петите и нямаше къде да си кача крака за да си изтъркам петите, ако бях слажила душ-кабина. Сложих релса със завеса, за да мога да си качвам крака на тоалетната чиния и да си търкам крака. Но и банята ми е малка де, 1,70 х 1,60 . Хора всякакви и навици всякакви.
Скрит текст:

# 635
Всеки си има виждане, но в контекста не може да се твърди, че
параваните са някаква мода, а не вършат работа, защото аз ползвам такива от 25г и нямам забележки.И душ-кабина само със стъкло сме имали, винаги съм предпочитала такъв вариант в банята.

# 636
Точно така.
А , майка ми, въпреки че се заричаше, да направи суха последната си баня/ защото все пак е пенсионерка , едва ли ще прави други ремонти вече/ , покрай покойните ми вече баба и дядо , размисли.
И я направи широка, с място да се завърти и изкъпе, ако е нужно , болен човек, или в количка... Unamused

# 637
Нито една от показаните бани не е моя, от ваканционни апартаменти са. Но ми помогнаха да реша за себе си какво искам и какво не искам.
Аз лично не искам да се занимавам с бърсане, пране на килимчета и т.н. Защото не е само къпането, в банята се влиза и да се измиеш частично, с душ-слушалката примерно. И тогава пръска настрани, ако говорим за параван без врата. Държиш слушалката, насочваш я насам-натам. Няма да му мисля накъде точно да се завъртя, за да не излезе навън.
Моите бани са малки, почти квадратни, като по-малката баня от снимките. И параван бих сложила само между душ-зоната и шкафа с мивката, да не пръска шкафа. Ако е само мивка, дори и това не бих сложила.
От опита с тези апартаменти изключих и мивка-купа, по прагматични причини, въпреки че естетически ми харесва много. Винаги беше мокро около купата, дори само ръцете да си измиеш. И понеже не бях в моята баня, все се занимавах с попиване и бърсане около мивката, да не се развали нещо.

Точно така.
А , майка ми .... я направи широка, с място да се завърти и изкъпе, ако е нужно , болен човек, или в количка... Unamused

А това пък е още повече вярно, за моето мислене. Без прагове, никакви. Вратата трябва да е изчислена да има светъл отвор от 61-62 см., за да може да влезе тоалетна количка. Това го научих по трудния начин.
Когато си млад и активен, подобни мисли със сигурност не ти идват в главата. Но като ти дойде до главата, а и годините се трупат, почваш да мислиш и за такива неща.

# 638
  • Варна
Аз само да вметна в дискусията, че шкаф от ПВЦ също е проблем да се мокри, заради пантите. Предстои ми 3'та смяна на панти за десетилетие. Ръждясват и шкафът стои постоянно отворен. А само го пръскам с душа, не го обливам. И, да, смяната става за 15 мин, но преди това има 6 месеца молби да се свърши тази работа. Това, + мократа тоалетна и джапанки пред вратата, са ми най-дразнещите неща в банята вкъщи. Grinning

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 14:53 от Lady April

# 639
Толкова е и моята баня като на lu_lu, само че шкафа е на срещуположната страна, а на неговото място е вратата. И като Lady April си мисля, че ще има проблем за пантите.

# 640
Здравейте момичета! Харесах си душ система на Грое и я видях най-много намалена в 2 сайта - Баня Минерва и Макензи. Имате ли отзиви за тези 2 сайта/магазина и препоръки от къде да го поръчам? Благодаря!

# 641
Здравейте момичета! Харесах си душ система на Грое и я видях най-много намалена в 2 сайта - Баня Минерва и Макензи. Имате ли отзиви за тези 2 сайта/магазина и препоръки от къде да го поръчам? Благодаря!
И двата са нормални магазини. Макензи има физически в Люлин. От където Ви харасе от там поръчайте.

# 642
Има ли доволни от Eniglass паравани, душ кабини ?
Търся и аз още не знам какво за мини бани 3м2 и 4 м2. За сега гледам параван за душ кабина, тип хармоника с черен обков.
Имам горчив опит с Братя Градеви. Да препоръчате друг, от който сте доволни ?

# 643
Здравейте!
Може ли да ви попитам за съвет относно осветление над огледален шкаф в банята.
Банята е не е малка 160/180см.
Харесах лампа за баня, но се оказа че ip e 20.
Влагозащитена е при ip44 .
В този случай ще има ли някакъв проблем от влагата при къпане(без пръскане и плуване, ще има малък параван).
С малко дете сме и се притеснявам.

https://praktiker.bg/bg/Osvetiteli-za-banya/LED-OSVETITELNO-TYaL … X-RIMINI/p/222711

# 644
Аз мога да посъветвам- изберете си друга лампа, или се уверете каква е точно, защото не се разбира как така „се оказа че ip e 20.Влагозащитена е при ip44 “
Водеща е долната схема.
В малки бани, / не се разбира има ли прозорец, няма ли/, влагата е много висока при къпане, дори и да не пръска директно вода.

Общи условия

Активация на акаунт