Банята - тема 49

• 28 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 720
При тази баня без параван или завеса поне сложете държач за тоалетна хартия с капак, че иначе цялата ролка ще подгизне.

# 721
  • София
Късата страна е 1.85 см, вече пробвахме, не пръска чак там.
Като грешка отчитам голямото разстояние между тоалетната и стената, можеше да се прибере още 10 см, но не можах да убедя ММ.
Параван ще има към шкафа, като за пространство на душа сме оставили 1.10 м.
Размерите на готовата баня са 1.85 х 2.40 м.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 22:14 от sofyia

# 722
Много културно се къпете,  щом не мокрите Joy
1.10 е до тоалетната чиния,  нали?
Аз бих сложила параван с чупещо рамо- поне 1метър общо, та да не се мокри и останалата част на банята.
Наистина е можело да изместите малко тоалетната- 20 см са достатъчни до стената, но и така е добре.
Много приятна и изчистена баня- със здраве да си я ползвате!
Огледалото- по големина бих го избирала, не по форма- да е центрирано спрямо шкаф- мивката,но възможно най- голямо.

# 723
Ако не бъркам е икейски шкаф с умивалник от смола. Аз бих сложила стъклен параван за всеки случай. Честито. Сините плочки са разкошни!

# 724
  • София
Sofyia чудесна е банята👍😘 аз не бих съжалявала, че тоалетната не е забита в стената, щом е имало как, нека има свобода, още повече, че стената е от дясно, там е хартия, кошче, повече движения.. Хубаво е да не ви е сбутано.

Параван не бих слагала към шкафа, ако не мокрите тоалетната, то мивката изглежда още по-далеч... Обичам кръгли и полукръгли огледала... Мм не ми даде, нямало да отива на нищо в нашата баня кръгло или елипсовидно😂

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 07:09 от Angel_Dust

# 725
Сините плочки са разкошни!

Хах, на моя монитор са по-скоро масленозелени.
Няма значение, добре са се получили!
Честита нова баня, със здраве да си я ползвате!

# 726
  • София
Мен ми приличат на mainzu Cinque Terre Ocean 😂 или подобни морско синьо

# 727
Категорично параван в този случай, а и мястото го позволява. Завеса се мисли за когато душ зоната е от трите си страни със стена, а тук е друг случай. Според мен с много тънко прагче отдолу (каменно). В темата много не се харесват прагчетата, но за мен придават завършен вид.
Подберете стъкло с обработка и както доколкото виждам и вентилаторът е там, няма да остават чак пък толкоз следи.
Прекрасна мивка, синьо-зелени плочки и сръчни собственици.

# 728
  • София
Благодаря, момичета!
Декоративните плочки са тюркоазени, но на снимките никак не мога да хвана нито цвета, нито нюансите. И друго - фугиращата смес в една за всички, нюанс сиво. И две фуги, дори една до друга, където се засичат в ъглите, изглеждат съвсем различни цветове. Ето декоративните плочки.

Стъкленият параван ще е към шкафа, за там писах, че предвидихме 1.10 м. Тоалетната ще се мокри, ясно е. Банята не е толкова малка, но няма място да се нареди всичко от едната страна.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 10:19 от sofyia

# 729
Добре де а защо не се затвори от двете страни душ зоната, за да не се мокри и тоалетната?

# 730
  • София
Здравейте, момичета! И моята баня стана почти готова вече. След получените тук съвети мисля, че се получи добре Simple Smile Е, има си кусури, но то кое няма. 🙂 Остава да се сложи параван тип хармоника (поръчам е и го чакам), разни декорации и т.н. Килимчето е старо и няма да е това, декорацията в нишата ще е друга и т.н, но това е общата визия. Благодаря на всички, които отделиха от времето си да ме посъветват!

# 731
Пу , прекрасна е със здраве

# 732
  • София
dutci, страхотна е станала банята! Май и плочките ни са почти еднакви! Тези сивите Studio perla ли са?

# 733
  • София
dutci, страхотна е станала банята! Май и плочките ни са почти еднакви! Тези сивите Studio perla ли са?

sofyia, благодаря, твоята баня също е прекрасна. За кои сиви питаш - подовите или стенните? Аз понеже хич не помня имена и марки слагам снимка от фактурата с наименованията.

# 734
dutci, прекрасна баня! Може ли да попитам откъде е шкафа за мивката? Много ми допадна! Както и душ/смесител/интимен душ дали са една серия?
Да си я ползвате със здраве!

Общи условия

Активация на акаунт