Банята - тема 49

• 28 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А може ли водомерът да се премести в кухнята?
Може

# 391
В София, в повечето, предполагам, случаи, водомерите ги сменят ВиК фирми с водомери, предлагани от тях. Част от услугата е и пломбиране, като след като монтира и пломбира, ВиК фирмата изпраща във ВиК дружеството-Софийска вода, показанията на стария и новия водомер и номера на пломбата. Така че в тези случаи, а те са много, Софийска вода въобще не стъпва в жилището, за да види как е сложен новия водомер. Самото ВиК дружество извършва и тази услуга - смяна и пломбиране на водомери, както и само пломбиране, но повечето хора предпочитат комплексна услуга - не да звъниш и чакаш 2 фирми, а само 1. Пускаш на търсачка в Гугъл, звъниш според цената на водомерите и комплексната услуга, уговаряш се по телефона  и си готов с 1 посещение.

# 392
Благодаря, не става въпрос за България.

Никой ли няма опит с пречиствател на въздуха за баня?

# 393
Момичета, матиран или сатениран гранитогрес е по-лесен за почистване? Сатенираната повърхност хлъзгава ли е? Тези харесах
 https://tedceramica.bg/product/60120-sateniran-granitogres-priss … ntiver-grey-144m2

# 394
Здравейте! Искам да си поръчам завеса за банята, но онлайн не мога да преценя коя е качествена, може да се пере и ще издържи повече време. Гледам и в китайските сайтове много красиви , но не смея да поръчам. Бихте ли ми препоръчали нещо , което сте използвали?

# 395
В юск има завеси за баня. Не са скъпи и изглеждат прилично. Мисля че и Икеа предлага.

# 396
  • София
Има и в Джъмбо

# 397
Здравейте! Искам да си поръчам завеса за банята, но онлайн не мога да преценя коя е качествена, може да се пере и ще издържи повече време. Гледам и в китайските сайтове много красиви , но не смея да поръчам. Бихте ли ми препоръчали нещо , което сте използвали?
От Практикер съм вземала такива. На опаковката пишеше, че се пере.
Гледай да пише текстил за материала

# 398
  • София
Общо взето във всички магазини има. Има и евтини симпатични и за мен е лесно сменяем консуматив.

# 399
За плочките си имам следния трик, понеже почти винаги липсва информация за противоплъзгане . Поставям плочката на земята. С обувчица походила из прашния ни град(не кална или мокра) разтърквам с крак. Ако плочките са с прекалено високо R , повърхността е като микрошкурка , тя се зацапва веднага , което е индикация , че плочката е добра откъм плъзгане , но ще създава сериозни проблеми с почистването. Или ,че повърхностният и слой е не много качествен.

# 400
Споменавала съм го в темата, но пак ще го кажа. Не вземайте висок клас противоплъзгане. Да, на него няма никакъв шанс да се подхлъзнете, но дори изсъхването е мъка. Ние взехме R11, защото два-три пъти съм падала в магазина под нас, стъпвайки с джапанка на току що измити с машина плочки. Прекалих със застраховката. Не толкова чистене колкото вечното бавно съхнене ме дразни. Може би ако бяхме с подово...

# 401
R11 се води клас противохлъзгане за външни мокри пространства, обикновено обществени пространства, примерно около басейни. По принцип не е предназначен за вътрешна употреба. R10 е по-високият клас противохлъзгане за вътрешна употреба в лични бани и кухни. Ако въобще производителят е благоволил да укаже тази информация. Ако няма отбелязано от производител, значи е R9, т.е. обикновени плочки, които са си хлъзгави.

# 402
На моите плочки не пише клас противохлъзгане, обаче не се пързалят (имах големи опасения, че на мен ми стига още едно падане, за да не мръдна вече), почистват се лесно и съхнат бързо. Предстои ми да правя втора баня и не знам дали ще имам същия късмет.

# 403
Има едни- сатен ги водят, не се плъзгат,но се чистят.И с ръка се усеща повърхността.
Такива мега-неплъзгащи имам в една баня, че и бели- това няма чистене.Ама млада и зелена съм ги купувала:

# 404
  • София
Ние имаме едни силно противохлъзгащи на терасата, малко като шкурка са, за миене са ад, съхнат за няколко минутки. За баните са ни  R10, изобщо не се пързалят. Съхнат съвсем нормално бързо също. Клинкера на другата тераса също е R10 и няма никакви грижи и зимата и при дъжд.
В едната баня са такива сатен ли, полумат ли, те се чистят изключително лесно. Клинкера също, в горната баня където са си мат задържат повече мръсотия и им трябва четкане от време на време, на местата с повече трафик😝, а онези като шкурката... Тях само с четка, защото накъсват мопове, гъби, парцали, даже метлата ми пораздърпват, та там с водоструйката и малко с нейната четка. Но понеже е високо и държахме да няма никакъв шанс някой да се хлъзне.

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 11:06 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт