Банята - тема 49

• 28 902
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Такива мега-неплъзгащи имам в една баня, че и бели- това няма чистене.Ама млада и зелена съм ги купувала:
Аз хич не млада и зелена правя толкова грешки, че няма накъде. Отделно баните не ги умея, а като знам и каква малка площ е, ентусиазмът ми съвсем спада. То всичко, дето ми харесва, отпада по дефолт заради площта и не ми се получават красиво нещата. Сега в едната баня (преустроена от перално) не мога при ширина 114 да сложа дори плъзгащи стъклени врати, защото светлият отвор за минаване в душ зоната би станал 53 см. Предлагат ми с отваряне, но нещо не харесвам така. Сложихме само параван, но пръските от душа си излизат. Обмислям да си сложа един праг, който така или иначе си го имам, и да допълня освен стъкло да има и завеса. Тези ленените на Зара ми харесват много. Мисля си, че завеската ще спира пръските, които параванът не успява, а прагчето ще спира пък протичане навън. Но знам ли вече и аз.

# 406
А тип хармоника?

# 407
Такива мега-неплъзгащи имам в една баня, че и бели- това няма чистене.Ама млада и зелена съм ги купувала:
Аз хич не млада и зелена правя толкова грешки, че няма накъде. Отделно баните не ги умея, а като знам и каква малка площ е, ентусиазмът ми съвсем спада. То всичко, дето ми харесва, отпада по дефолт заради площта и не ми се получават красиво нещата. Сега в едната баня (преустроена от перално) не мога при ширина 114 да сложа дори плъзгащи стъклени врати, защото светлият отвор за минаване в душ зоната би станал 53 см. Предлагат ми с отваряне, но нещо не харесвам така. Сложихме само параван, но пръските от душа си излизат. Обмислям да си сложа един праг, който така или иначе си го имам, и да допълня освен стъкло да има и завеса. Тези ленените на Зара ми харесват много. Мисля си, че завеската ще спира пръските, които параванът не успява, а прагчето ще спира пък протичане навън. Но знам ли вече и аз.
Как ще го гладиш този лен при пране, не знам. Сякаш за тази цел е по-добре материята да има в себе си и синтетична нишка, за да не се мачка толкова и да се глади и съхне лесно.

# 408
Кубратова, те си имат според мен нещо и друго в тях, защото най-малкото ги водят водонепромокаеми. Но и да ти кажа аз съм с моите си мухи в главата - никога не бих гладила лен. Това е единствената материя, която стои прекрасно намачкана.

# 409
  • София
Ами в нашата мънинка баня, мислех да слагам някаква завеса... Оказа се, че въпреки размера нито мивката, нито тоалетната се пръскат, за рафта с козметика и тоалетната хартия да не говорим и изобщо не съм преграждала... Да си кажа честно и в по-голямата се отказах от параван... Само още едно нещо за миене, с тази варовикова вода бих откачила. И завеса даже реших, че и там не ми трябва.

А лен за баня... Вероятно е силно импрегниран.

# 410
Здравейте,
какви са актуалните цени за лепене  плочки и фугиране ?
Варна.

# 411
И аз съм от движението #никогаШпоичипараван😆
Взех си някакви завеси Венус ли бяха, Венко ли... нещо такова, хем са красиви, хем всяка седмица ги пера и гладя и са си чистак бели като първия ден.
Как не бях търкала паравани и пожълтели уплътнения, мързи ме вече🤪

Последна редакция: ср, 23 юли 2025, 21:01 от Чи лу

# 412
По-назад беше споменат умен бойлер. Какво му е умното на този бойлер? Той не е нещо сложно...

# 413
  • Варна
Може да е с wi fi управление. Нашият има smart режим, който работи по следния начин: Една седмица работи в режим на учене и запаметява в кои дни и в кои часове какво е потреблението на домакинството, съответно след първата седмица загрява повече вода в тези моменти, а през останалото време поддържа по-малко количество топла вода.

# 414
Може ли линк към бойлера?

# 415
  • Варна
На Елдом плоския. Само един такъв модел е, в 3 различни размера. Може да се монтира както вертикално, така и хоризонтално.

# 416
  • Пловдив
Теси също имат такива модели.
https://tesy.bg/produkti/elektricheski-bojleri/bellislimo

# 417
Моят е плосък модел Атлантик (в селската къща), не мога да преценя дали е по-умен от мен, особено в настоящия момент Simple Smile, но първата седмица, когато го пуснах на смарт режим, се побърка и не можа да си състави графика - ами аз на село по цял ден нещо шетам, мия, отделно си върви за друго вода, отделно за къпане...Представям си какво си е мислил: Леле, леле, на каква попаднах, тая не си намери режима, че и аз да си го намеря Simple Smile
Тогава обаче нямах СМ там и затова така. Режимът е удобен, когато и ползвателите му имат някакъв график, а не целодневно ползване. Като цяло от самия бойлер съм много доволна, има и бързо загряване, но дори и да не го включа на този режим, пак загрява доста бързо. Вече е 6-годишен, дано поживее още дълго.     
Защо ме търсиш, аз пък и лен не обичам намачкан, затова обърнах внимание. В някои стилове наистина е подходящо да е намачкан по тази нова мода, но моят не е такъв, пък и съм си консерватор в това отношение - гладя всичко.

# 418
Кубратова, уважавам правото на всеки да има предпочитания. Ти - изгладен лен, аз - завесите от нелен даже не гладя, за да ми стоят леко намачкани. За съжаление от самата тежест малко или много се изпъват. Ако знаеш какво беше разочарованието ми като отидох след 2 седмици и от гънките, старателно получени от центрофуга на 1200 оборота, не беше останало нищо.Laughing

Стъклени ли тип хармоника? Мислех го, но не зная... май няма къде да се прибере крилото.
Скрит текст:
Една стара снимка от когато го монтираха

# 419
Кубратова, и моя е такъв умен. Вероятно защото вече 3 месеца го гледам супер умно и не мога да стопля , той загрял ли е водата , той пък си вика- тая  загря ли най-после , къде де гледа. И така , водим си смарт диалози. Интересното е , че с бившият ми бойлер , 80 -ка , почти никога не ми стигаше водата , след всичките ми процедури , докато Атлантика 60 ( размерът беше ограничен) ,доволно ми стига

Общи условия

Активация на акаунт