Банята - тема 49

• 28 828
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Не доста като степен на белота, а като %плочки от банята. Бели, количествено доста, защото има и малко сини  и малко шарени и малко бели релефни, но да кажем 80%са си бели.

# 661
Ако са плочките от линка, те са широкоформатни, няма да има много фуги.

Но пък обръщам внимание на мнението на ЧС - къде ще си слагат козметиката децата? Около купата практически няма място, няма шкафче, няма рафтчета, няма горен шкаф.

Иначе дизайнът е стандартен вече - бяло/мраморно с дърво.

На мен лично батерията на ваната ми е по-удобна на тясната страна, на широката страна стеснява. Ако искаш да пуснеш вода/слушалка, просто се пресягаш напред. Но все пак това е въпрос на лично удобство.

# 662
Да, за ваната може, особено ако няма да се ползва и за вземане на душ, ама за душ кабината ми е удобно да е на тясната страна.

# 663
за душ кабината ми е удобно да е на тясната страна.

Бих посъветвала, в този вариант на душ-кабината, да си проверят колко дълго е рамото да душа (колко стърчи напред) и под какъв ъгъл пада водата - дали е вертикално надолу или примерно под 5-10 градуса навън. Да не се окаже, че трябва да си залепиш гърба за стъклото, за да ти тече отгоре.

# 664
От моя опит в стария ни апартамент, когато децата бяха малки/ученици ваната не се ползваше повече от един път годишно, въпреки че имахме топла вода в изобилие от газов котел. Просто забързано ежедневие, не оставаше време. Тя не се ползваше, обаче  си искаше чистене от време на време.

# 665
Благодаря ви за мненията ще помисля. Харесах още една компилация, май ще я погледна и нея като вариант, за да се цапа по-малко.

# 666
за душ кабината ми е удобно да е на тясната страна.

Бих посъветвала, в този вариант на душ-кабината, да си проверят колко дълго е рамото да душа (колко стърчи напред) и под какъв ъгъл пада водата - дали е вертикално надолу или примерно под 5-10 градуса навън. Да не се окаже, че трябва да си залепиш гърба за стъклото, за да ти тече отгоре.

Даже и да не се залепиш, пак трябва да се наведеш да се измиеш под таза и изобщо за мен не върви.

# 667
От моя опит в стария ни апартамент, когато децата бяха малки/ученици ваната не се ползваше повече от един път годишно, въпреки че имахме топла вода в изобилие от газов котел. Просто забързано ежедневие, не оставаше време. Тя не се ползваше, обаче  си искаше чистене от време на време.
Ваната е норма в Португалия.
Едва в последните години,  започнаха да не слагат вана.
И, всички са на мнение,че е излишна - ползват я като корито за душ( закачат слушалката на смесителя високо).
Аз лично,  изтръпвам при мисълта, някой от моите, да си взима класическа вана с накисване, в не добре дезинфекцирана такава . Малко психо съм, знам, ама...

# 668
В Англия (Лондон поне)  апартамент без вана губи стойност.

# 669
Имаме вана, ползвам я най-редовно и се радвам, че
сложихме.С джакузи система е и е голям кеф.

# 670
  • София
Ooo аз пък докато имахме вана и тец имам спомени, че постоянно се ползваше от всички. 🤷‍♀️
Бежави и кафяви плочки никак не харесвам, но сигурно ще се поддържат лесно.
За мое учудване от къщата най-мн личи мърсотия на едни светлосиви... Аз мислех, че със сиво проблем няма да имам, е всяка капка ми избожда очите, мия ги и половин час по-късно почват да ме дразнят и да ходя да забърсвам с кърпичка тук и там (а аз съм ужасно далеч от чистофайница)

# 671
Като чуя джакузи пък, косата ми настръхва. В старата ни кооперация над нас апартамента беше мезонет. Звъни се една вечер на пожар, бях сама. Отварям комшията. Вика ми  ,Тичай комшу бързо долу на кръстовището, да упътваш линйката, да не тръгне в другата посока на улицата. Комшийката била в джакузито, станало и лошо и си глътнала езика.Всичко завърши благополучно, но след тази случка джакузито вече не го ползват, а комшийката три години след това получаваше паник атаки. Сигурно от продължително стоене в топлата вода и е станало лошо.
Извинявам се, че се отклоних от темата,

# 672
Е то във вана ,с или без джакузи, ако стоиш
много в топла вода, може да ти стане лошо.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 22:07 от ДХ3

# 673
Чудя се за пода на банята- този тип плочки или микроцимент. Кое е по-добре, според вас?

И понеже много искам матови черни смесители и душ, наистина ли е проблем за пловдивската вода?

# 674
Първите плочи.

Общи условия

Активация на акаунт