Мартенски бебета 2025

• 5 053
  • 130
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Не го третирам с нищо белия език. Не знам дали е някакъв проблем.

# 106
Давам вода и белия език се оправи. Наистина в началото много се мръщеха на водата, но сега свикнаха и даже сами искат да пийват по малко след хранене (разбира се още общуваме с рев Simple Smile и разгадавам кога за какво реват)

# 107
А водата на стайна температура ли е? Или я топлите в нова чиста бутилка всеки път? Ако не, колко често сменяте бутилката за вода?

# 108
И аз давам вода от извесно време и езикът му не е бял вече. Но не давам след млякото.  Давам след сън, когато има още доста време до следващото хранене, когато е горещо и мрънка нещо.
На стайна температура е водата. Моята е такава, която не е нужно да се преварява. Пълня половин шише и на другият ден я сменям.

# 109
Преварявам вода и слагам в термос. Ползвам за АМ и за пиене (като сипвам в бутилка да изстине, всеки ден я сменям; понякога им я давам на стайна температура, друг път по-топла; забелязах че по-топлата облекчава коликите)

# 110
Момиче Елифе родена на 16.03

# 111
Здравейте момичета, извинявам се, ако вече сте писали затова, но не съм изчела всичко и бързам да питам, че много се притесних от четене в гугъл. Нашата госпожица има секрет в едното око, бял, леко жълт, появи се няколко седмици след изписването, по препоръка на педиатърката слагахме капки Тобримед, не помогнаха, ходихме на очен и тя ни каза, че е запушен слъзен канал и да слагаме капки Редуктор и да правим масажчета. Правим ги, но секрета стана много повече последните ден и половина. Най-вече вечер, чак се плаша слепва се оченцето. Почиствам с физеологичвн, спазвам висока хигиена и няма зачервяване, но много се притесних и да ви питам дали е имало подобно нещо и при вас.
Ще звъня на очната лекарка сутринта, но да.
Благодаря предварително.

# 112
И при нас беше така, с разликата, че не сме ходили на офталмолог, а изчетох коментари в една група относно опита на други майки за сходния случай, като повечето даваха капки Окуфлаш.
След консултация с педиатъра, започнах да капвам от тях и заедно с масажите, всичко премина, иначе се бях наплашила, че е конюнктивит, но вероятно си е било точно запушване на канал.

# 113
Здравейте момичета, извинявам се, ако вече сте писали затова, но не съм изчела всичко и бързам да питам, че много се притесних от четене в гугъл. Нашата госпожица има секрет в едното око, бял, леко жълт, появи се няколко седмици след изписването, по препоръка на педиатърката слагахме капки Тобримед, не помогнаха, ходихме на очен и тя ни каза, че е запушен слъзен канал и да слагаме капки Редуктор и да правим масажчета. Правим ги, но секрета стана много повече последните ден и половина. Най-вече вечер, чак се плаша слепва се оченцето. Почиствам с физеологичвн, спазвам висока хигиена и няма зачервяване, но много се притесних и да ви питам дали е имало подобно нещо и при вас.
Ще звъня на очната лекарка сутринта, но да.
Благодаря предварително.

При нас историята е едно към едно с вашата.
Правя масаж от месец и нещо, но от два дена започна да събира много секрет. Ще се радвам да споделите какво ви е казал очната.

С първото дете беше по същия начин, но не помня кога се отпуши слъзният канал, може би към 3тия месец.

# 114
Rimonna Радвам се, че е минало при вас! За колко време се оправи?

inkheart Очната лекарка ме помолид а й пратя снимка като я питах дали да слагаме тобримед отново или окуфлаш или други капки - каза да продължаваме с масажите, с редуктор капките 4х1 , които са само дезинфекциращи и да слагаме 4х1 тобримед, които са антибиотични и работели и те като окуфлаш. Надявам се да премине и при вас и при нас! Също каза масажите да ги правим няколко пъти на ден през 2-3 часа и по 5-6 повторения.

# 115
За около седмица може би се оправи. Тези окуфлаш личната каза, че са хомеопатични, именно затова ги предпочетох пред антибиотичните.

# 116
Здравейте, някоя знае ли модела на cybex eos lux ,дали е подходящ летния кош за три месечно?

# 117
Здравейте, някоя знае ли модела на cybex eos lux ,дали е подходящ летния кош за три месечно?

Ние го ползваме вече в пълно легнало положение, роден на 1ви март. На равни алеи го вдигам и на първа степен да гледа, реално в същата поза е в столчето за колаи на шезлонга. За 10тина минути го вдигам да гледа, че иначе ми се кара. Аз не си представям бебешкия кош да го ползвам, ако има възможност за нещо открито. Особено на 35+ градуса. А снощи видях едно бебе на същата възраст в тъмно кафява кожена количка, на която беше закопчан и вдигнат капака на максимум, имаше минимален отвор за въздух. Освен ако това дете няма собствен климатик вътре... това не е оправдано ан 35+ градуса.

# 118
Здравейте,
Дървена или сгъваема кошара?

# 119
Как сте, момичета, растат ли бебоците. Надявам се всички сте добре.

Ние се плюнчим, правим опити за обръщане, крещим и проявяваме характер вече.

Сега съм на тема захранване и избор на ограда/килим за игра. Имате ли опит с оградите (като кошари на пода, не просто килимче), с куче сме и някак искам да предпазя бебето от пряко съприкосновение с кучешките лапи, колкото и да ги мием, той е голямо куче и си остават нечистотии.

Също, мисля да захраня на 4 +++, да се възползваме от лятото, сезонните плодове и по-лесното мацане/миене/чистене. Избрали ли сте по коя схема ще захраните и кое столче бихте препоръчали?

Планирате ли вече някакви по-дълги пътувания за лятото?

Общи условия

Активация на акаунт