Мартенски бебета 2025

• 5 165
  • 130
  •   1
Отговори
# 90
rozi4ka222 мисля, че педиатъра трябва да го даде. Моето бебе е на 41 дни и лекаря ме вика в понеделник да му даде витамин К.

Marmoleta и моят се мръщи на витамин Д+пробитика. Ако е на H biota пише, че може да се слага в млякото или с лъжичка с малко мляко. Иначе съм му го давала чист и не му харесва.

# 91
Bibi на колийф ми е пробиотика, идва им мазен и затова се мръщят Simple Smile нищо вече не слагам в млякото, всичко давам директно с лъжичка или направо от капкомера. Така знаят че след 'аперитива' ще има хапване и леко се успокояват Joy иначе е истеричен рев докато не захапят биберона и целия блок разбира, че са гладни

# 92
На нас вчера ни сложиха 2 ваксини, плюс ротавирусна, вечерта вдигна около 38, но с куул пач и по-разсъблечен успяхме да я свалим, цяла нощ го проверявах с аларми през час милото ми момченце.

Иначе ни казаха да почистваме с марля езичето и да давам водичка след хранене, защото се натрупва и задържа мляко, мъка ще ми е това почистване по кое време точно да го правя, че след хранене точно едва ли ще е много уместно да му чистя езика с марля.

Витамин Д се давал сутрин, нещо, което явно бяха пропуснали да ни кажат, аз досега го давах следобяд.

Иначе за колики, смяна на мляко и т.н. въобще не се впечатлиха, явно коликите не са кой знае колко сериозно състояние за тях. Да си давам пробиотиците и лактазата и толкова.

За съжаление, педиатрите ни са много натоварени и имат възможност само за базови неща, ваксини, мерене и толкова.

Дори болничния ми забравиха да ми издадат, ще трябва пак да ходя.

И да споделя колко сме зле, нали при баня се подсушават всички гънчици, явно сме неглижирали тези под мишничките, защото като мерих Т, видях, че са подсечени, нашият е по-дебеличък, 5300 на втория месец, и явно има по-дълбоки и скрити гънчици, сега му слагам от кремовете с ланолин.

Мога вече да махна някое хранене и да прави по-дълга пауза, защото все още си имаме 8 хранения, ако си спи нощем, да не го будя, сега яде в 23, 03, 06, 09, 12, 15, 17 и 30, 20. Не знам как ще го измисля.

И така, продължаваме напред Simple Smile)

# 93
За Вит Д и аз го давах първите дни, когато се сетя. Но като ходихме на единия преглед при педиатър в болницата, точно това каза и той - сутрин около 6ч се усвоявал най-добре.
За подсичането и гънчиците, след като смених 4-5 крема, накрая се оказа че най-добре действа пречистена свинска мас. Така че взех от Лидл и я претопих, и сега след баня мажа цялото тяло с нея. Кожата е мекичка и подхранена за 24часа

# 94
  • Русе
По колко капки вит Д ви посъветваха да давате?

# 95
По две, докато навършат годинка
По колко капки вит Д ви посъветваха да давате?

# 96
На нас по 1.
Аз я мажа с кокосово масло. Но свинската мас е уникална. Много я харесвам и често правя масажи с нея.

# 97
И аз давах по 2 капки вот Д, но педиатърката каза да намаля на 1,понеже и в АМ има вит Д

# 98
  • Русе
Получихте ли вече еднократната помощ за раждане на дете? Аз пуснах документи на 10.04 и още нямам превод. Бебо е роден на 29.03.

# 99
Щом си подала в април, след 15/05 ще е превода. Аз също подадох преди празниците и като ми се обадиха, че заповедите са готови ми казаха да чакам превода след 15 май
Получихте ли вече еднократната помощ за раждане на дете? Аз пуснах документи на 10.04 и още нямам превод. Бебо е роден на 29.03.

# 100
  • Русе
Щом си подала в април, след 15/05 ще е превода. Аз също подадох преди празниците и като ми се обадиха, че заповедите са готови ми казаха да чакам превода след 15 май

Благодаря много! Не ги бързам,просто се притесних дали съм направила някаква грешка при попълване или нещо друго. В интерес на истината служителката спомена 15ти, но с недоспалия ми мозък разбрах 15 дни и от там дойде притеснението ми.

У дома всички сме хремави и с болки в гърлото. Бебо е с хрема. Капя физ разтрвор и дърпам с Носко. Притеснено ми е да не стане беля и този сопол да докара друг проблем на бебо. Много е малък, страх ме. Дано да се размине само с това...сега са и дълги почивни дни, достъп до личния лекар няма да имаме.

# 101
Вземи му Коризалия бейби и Осцилококцинум, разтваря се във вода и се дава с лъжичка и продължавай да дърпаш постоянно сополите. Единият батко беше с хрема и зарази бебето. Направо му течаха сополите, беше започнал и да кашля от тях, но така за 2 дни стопирах хремата. Нямаше и месец тогава.
 И мен ме беше страх, защото са малки, а и баткото ей така от една хрема на 4 месеца беше с пневмония.

# 102
Как им мерите температурата?

# 103
След ваксината мерих с един детски на Браун под мишницата и с един електронен в дупето (почиствахме със спирт, слагахме бебешко олио и мерехме), като изваждах 0.5, двата даваха отклонение от 0.01.

Бебенцата, които са на АМ, имате ли бели езичета от млякото? Не знам как да му го почиствам, на водата се мръщи, с марля ми е трудно. Поръчахме от емаг едни специални "четки", ама не изглежда много ефективно.

# 104
И нашето езиче беше бяло, ама цялото, не се виждаше розов цвят от това бяло и аз много упорито давах вода. Първите дни се мръщеше сякаш и давам отрова, смукнеше два пъти и дотам, но сега вече и харесва и иска да изпие всичко което е в шишето, макар че давам не повече от 10 мл за момента, но ако сложа 30, ще ги изпие, убедена съм.
Бъдете упорита и не се отказвайте, 2-3 пъти да смукне вода пак е напредък и като предлагате след всяко хранене, ще се оправи езичето.

Общи условия

Активация на акаунт