Мартенски бебета 2025

• 5 793
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
От Новолак против запек съм доволна, но от този против колики не виждам ефект. Освен това моето бебче май не го харесва на вкус,понеже често не си изяжда дозата. А май е и по-гъсто и в комбинация с тъпите биберони на Авент мъката е страшна. Но пък с другите шишета които пробвах бебето се дави. Направо ми писна.

# 76
Здравейте, момичета!

Искам да споделя своя опит с коликите, с надеждата да бъда полезна на някоя майка, която преминава през същото.

Още след втората седмица от раждането бебка започна да има колики, които с времето се засилваха. Независимо какви капки или пробиотици давах — нищо не помагаше. Единственото, което я успокояваше, беше сешоарът, с който затоплях коремчето ѝ.
Тя е на адаптирано мляко още от раждането. В болницата ни препоръчаха Аптамил 1, но сега смятам, че това беше най-голямата ми грешка. Състоянието ѝ се влошаваше, а аз не спирах да се консултирам с педиатъра, който постоянно повтаряше: "Това са колики, ще минат, търпение."
Но болките станаха толкова силни, че при пръцкане излизаше чиста вода или слуз, придружени със страшен дискомфорт.
В крайна сметка реших да спра да слушам всички и да се доверя на майчинския си инстинкт. Смених млякото на HiPP Comfort и буквално се "родихме". За кратко време състоянието ѝ се подобри – момичето ми е спокойно, почти няма болки и газовете значително намаляха.
Утре ще отидем да ѝ вземат секрет, за да съм сигурна, че всичко е наред, но вече се чувствам много по-спокойна.

Споделям това, защото съжалявам, че не послушах съмненията си още в началото. Ако някоя мама се припознае в моята история и успея да ѝ помогна – ще съм истински щастлива.

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 23:13 от Kat.an

# 77
Благодаря, ще опитаме и с Хип. 🩷 Може ли снимка на млякото?

# 78
Ние сменихме няколко млека. И през Хип Органик минахме - мислех, че действа добре на беба, но започна да има зелени и много миришещи изпражнения и повръщаше от него повече. При всяко бебе е различно за жалост...няма 1 универсално да действа на всички супер за съжаление

Последна редакция: ср, 23 апр 2025, 19:45 от bonibon_

# 79
Благодаря, ще опитаме и с Хип. 🩷 Може ли снимка на млякото?

# 80
bonibon_ тези са капките. При нас може би има подобрение и отшумяване на коликите от млякото. Заради повръщането на фонтан го смених с антирефлуксно на Хипп. Спря да повръща, коликите почти изчезнаха и няма запек вече, а ака по 2-3 пъти.

Иначе и аз съм доволна от белият шум. Като е неспокоен и му е трудно да заспи пускам бял шум от ютуб и го усилвам повече, веднага го успокоява. Ако е тихо не действа.

Maze_Girl и двете деца ги кърмих по 8 месеца, без дохранване, без цедене. Сега почти нямам кърма, давам да суче понякога, но усещам, че е на спиране. Нямам угризения, че няма да е кърмен, както батковците. Второто дете въпреки, че беше само на кърма на 4 месеца беше с пневмония. Самуил пък преди седмица беше с ужасна хрема, беше започнал и да кашля,батко му беше болен. Четох много какво мога да дам и успешно с хомеопатия стопирах болестта и не се усложни. Явно въпреки АМ е със силен имунитет. Така че не съм сигурна кърменето колко помага за имунитета.
Отделно се чувствам доста пълноценна в отглеждането на бебето този път. Защото , като кърмих баткото вечерта имаше силни колики и за успокоение явно сучеше на 1.5 часа. Постоянно бях недоспала, защото през деня не мога да спя. Сега бебето си търси АМ на 3-4 часа, дори бих казала, че се наспивам и въпреки, че лягаме късно и ставаме в 6.30 имам поне 5 часа сън. Което оказва влияние върху грижите през деня, чувствам се по-пълноценна и определено съм по-спокойна, колкото и да мънка. При кърменето бебето беше вързано на гърдата и беше нон стоп сучене по половин час. Не съм против кърменето, все пак съм кърмила двете деца, но и с АМ има положителна страна.

Didolinna аз смених млякото с антирефлуксно, а то е малко по-гъсто. Беше мъка с шишетата на Авент. Изобщо не течеше. Смених шишетата с Нук М размер, водят се пак антиколик, имат и скала, която се променя и показва дали водата е студена, топла или гореща. С тях тече идеално, има и стъклени.

# 81
Имам тези шишета на Нук. Даже с биберон S и само като наклоня шишето млякото започва да капе.

# 82
  • Варна
Аз давам Нестле НАН оптипро 1, макар че в болницата даваха аптамил.
Като се прибрах започнах с нестлето, защото първото дете го храних със същото и нямахме прблеми.

# 83
Мен най ме тормози, че няма да мога да й предам антитела през кърмата, щом няма да я кърмя.

При каката предадох, кърмих почти 6 месеца и като мъничка много рядко и за кратко боледуваше - според педиатърката заради факта, че е кърмена.

При моите дъщери не беше така.Голямата е кърмена няма и месец и е пила антибиотик два пъти в живота си-вече е на 21 години,здрава и почти не е боледувала.Малката е на 14-кърмена една година.Беше болна нон стоп до 5 годишна,а и сега всяка година по веднъж.Малкия все още го кърмя,но и дохранвам,дано е здрав.
Не се обвинявай,със сигурност правиш най-доброто за твоето бебе❤

# 84
На Нан оптипро 1  сме сега, препоръчан от педиатър. Но ми се струва, че леко започва да се запича. Сега ще следя с втора кутия как е и накрая, усещам че на Аптамил ще се върнем.

Първото изгледах с Нан, но изписан за недоносени и нямаше проблеми.

# 85
Може ли снимка на витамин К който сте дали и как се дават тези 20 капки- директно в устичката ли? Благодаря!

quote author=B_vas link=topic=1765501.msg49630641#msg49630641 date=1745344110]
Био-амика давам и аз още с първите колики. Доволна съм.
Отскоро включих сутрин и Биогайа.
Педиатър одобри, но каза от време на време да й го давам.
Днес ни беше първи преглед, качила е от 3,150 на 4,270 и й сложиха втора доза 20 капки вит. К. Мръщи се, но успешно приети.
Но от три дни, истеричен рев до зори, през деня на ръце, количка у дома за час се успокои, слинг/кенгуру за 10 минути, потупване по дупе, костилки, оставане да реве, почти без глас и пак се дере...и най-ефективно е носене на ръце и люлеене.

Чудя се вече да пробваме  ли това мляко Новолак против колики? Някой с отзиви?

Цял ден й повтарям друс-друс и от стая в стая. Значи съжалих сто пъти що се прибрах в 12 ч, но от снощи карам на фотосинтеза и исках нещо да хапна.
Май бързо ще вляза във форма, като пропускам вечерята, че и закуската, защото просто от рев, нямам ни апетит, ни нищо.
[/quote]

# 86
  • Варна
На нас в аптеката ни дадоха този:

Все още не съм ги дала и се чудих същото, дали да ги дам директно в устата, дали преди храна и т.н. Ако имат гаден вкус дали няма да ги изплюе.....Събота ни се пада 30ти ден и тогава ще ги давам.

# 87
  • София
Привет,

занеси ги при педиатъра, или се разберете при него да ги сложиш, за да ги впише в картона.

Ние вчера бяхме на консултация, педиатърката си имаше при нея и й даде. След това ги записа в картона.

Все още не съм ги дала и се чудих същото, дали да ги дам директно в устата, дали преди храна и т.н. Ако имат гаден вкус дали няма да ги изплюе.....Събота ни се пада 30ти ден и тогава ще ги давам.

# 88
Lights_on витамин К не съм купувала, а педиатър й сложи по време на консултацията.

Снощи започна да плаче от преумора и колики без шанс за успокоение и пак реших да пробвам с бял шум от телефона, и чудо! Заспа спокойна.
Тази сутрин пак се присви, но коремче меко, колики няма, но пръцка и напъва и нищо няма и предполагам че затова е нервна, че не може да се изходи. Вчера имаше изхождане.

Вие по цяла вечер ли пускате шума?

# 89
И на нас този дадоха. Специално питах педиатъра в болницата, защото по рецепта беше малко по различно наименованието. Казаха че е същото. Дадох ги с лъжичка, но може и със спринцовка. Не се мръщиха, та сигурно на вкус не са лоши. Повече ми се мръщят на вит Д и пробиотика

Общи условия

Активация на акаунт