Мартенски бебета 2025

• 5 806
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Пробвахте ли с бял шум?

Ето това видео, в средата, 5-те часа, на нас много ни помага. Когато е в криза, го пускам високо, после нямалявам, но почти веднага го успокоява, вярно, остава гушнат, но поне не се дере. Пишете бял шум бебе в youtubе и излиза:

Скрит текст:

Ние сме 4ти ден без симетикон, ами, по-добре е. За първи път спа във времето от 17 до 19. Сутрин давам биогая, вечер линекс (в ozone са доста по-изгодни), през останалото време абоколикен ( обикновения, не този скъпия с лайка), но вече след.хранене не изпада в истерия веднага.

И да се оплача,

Скрит текст:
майката на мъжа ми е тук и ми предлагаше да сме се редували да.го разнасяме из стаята, мисля си, само това не. Да съм и на крак през цялото време, тя давала овесена.вода за.запека, и.ей такива неща, дето не знам как учтиво да ги отразя. Аз не съм.спала, детето не ще да се изака, аз му.правя масаж, тя ми.стои на главата, говори ми за овесена вода и го разсейва като му агу-ка. Малко й направих коментар и сега като ходя да.ям.в кухнята, тя излиза.от стаята, което.също ме.напряга страшно.

Гушвам ви, момичета, ще минем през това.

# 61
Милите бебета, и на нас много ни се къса сърцето, като я чуваме как се напъва и ръмжи и почервенява. Вчера имаше по-силни колики, внезапно започваше да плаче много и като се опитвахме да дадем шише или гърда, още повече. Само биберон я успокои и да я гушкаме. Даже под душа влязохме двете да я подържа малко под водата и тя със биберон 🥲 Надявам се, че не си вкарвам жесток автогол със това, че често й давам биба.

Иначе ние досега сме давали Лефакс 2-3 пъти, но не мога да кажа дали помагат или просто си отминава кризата естествено. Също даваме Линекс бебе следобеда, а Колийф/Биоамика ги спряхме засега и не виждам разлика.

Иначе и тя повръща една идея повече, особено ако яде повече от 60мл на ядене. Направо ми е мистерия как бебето наддава..

# 62
  • София
Привет, момичета! Христос Воскресе!

Нека домът Ви да се изпълни със здраве и благополучие, заобиколени от хората, които най-много обичате!

🐣 🌺 🐣

Има ли някоя мама с проблем с кърменето, да обменим опит?

От вече 10 дни гърдите ми се запушват, ту едната, ту другата. Вече не се издържа.
Ходих на мамолог, каза че е хиперлактация.
Само 1 от гърдите произвеждаше по 130 мл кърма … Бебето не можеше да ги изпие и започнах да цедя по малко след кърмене (20-30 мл) колкото да облекчи напрежението.

От събота са зверски болки и запушване на 3 места на едната гърда. Цедя редовно за да отпуша но почти нищо не излиза 20-30 мл на 2-3 часа Sad.
Приемам лецитин 3*1200 мг., парацетамол за температурата и се моля да не се наложи да я спирам.

Мамолога ми даде рецепта за достинекс, като видя колко са тесни каналите, колко произвеждам, как се препълват гърдите.

Някоя от вас сблъсквала ли се е с такова чудо ?

Имате ли някакъв съвет?

# 63
Каква температура вдигаш и откога?

Пробвай да цедиш след топъл душ, компреси от зелеви листа пробва ли?

Виж в гугъл за лимфен дренаж и гимнастика на гърдите, консултантите това препоръчват също.

Чистият ибупрофен по принцип е по-препоръчван от парацетамола.

Мога да препоръчам д-р Сечанова, ако си от София като мамолог, преглежда в Софиямед за второ мнение.

Много е важно, ако температурата продължи и се стигне до антибиотик, да се изпише правилен, аз пет дни пих аз@кс и въобще не се повлиях (стигнах до 2 абсцеса накрая).

Също, ако си от София, мога да препоръчам център за процедури, дълбоката осцилация, също помага. При мен беше късно, но момичето каза, че много жени се повлияват добре при запушвания/мастит.

Не бива млякото да остава вътре, бебе/помпа/на ръка, след топъл душ и не бива температурата да продължава дълго без мерки.

Също ми препоръчваха суров картоф/компреси с рициново масло/реванол.

Стискам палци бързо да се справиш.
При кой мамолог ходи?

# 64

На същия хал съм.. хора, едвам издържам психически като гледам как се мъчи това дете... такова безсилие изпитвам и ми е така болно за болката й.. не знам ще ми издържи ли психиката. Ние имаме Панда от 2 дни давам, не виждам резултат. Детето се влошава всеки ден 😒🤦‍♀️ днес прави 1 месец - нито Великден усетих, нито месечинката. От 6ч сутпинта доо 14ч и от 17ч досега сутринта досега беше рев и гърчене. Изперквам... а детето ми е с червено лице и насълзени очи нон стоп 😢

Горе главата, нашият почти е на 2 месеца, леееееко олекват нещата, но пак ако спра да давам е ад... вчера ми се ревеше. Дръж се, не ис сама, много сме. При някои просто е по-трудно началото.

# 65
  • Пловдив
Като ви чета колко неща давате за колики и няма резултат се чудя дали при нас е късмет с точния препарат, или просто няма / има леки колики.
Аз давам Био Амика, това ни изписаха още от болницата. Пак е ензимно, като Колийфа.
Да, неспокоен е вечер, мята ръце и трудно заспива. Понякога поревава 20-30 мин - пускам бял шум, повивам и гушкам и се успокоява
Но такова чудо каквото описвате няма.

А досега не видях никой друг да дава БиоАмика, та реших да я похваля. Дано помогне .

При нас вече е на 7+ навършени седмици, 8+ гестационни. Коликите не спират, не спира и да реве на всяка пръдня. Не мога вече, ще се гръмна... Сега взех 5 сашета Омнибиотик Панда, това остана да пробвам. Наистина се изходи след 12 часа, не мога да си кривя душата, май падната помогна. Имам опасенията, че коликите ще се застъпят със зъбите, защото вече яко се плюнчи и ръката е нон стоп в устата, ама още не се усеща да хване залъгалката.

На същия хал съм.. хора, едвам издържам психически като гледам как се мъчи това дете... такова безсилие изпитвам и ми е така болно за болката й.. не знам ще ми издържи ли психиката. Ние имаме Панда от 2 дни давам, не виждам резултат. Детето се влошава всеки ден 😒🤦‍♀️ днес прави 1 месец - нито Великден усетих, нито месечинката. От 6ч сутпинта доо 14ч и от 17ч досега сутринта досега беше рев и гърчене. Изперквам... а детето ми е с червено лице и насълзени очи нон стоп 😢

Bibi85,   Кой Колийф даваш и виждаш ефект? Дъщеря ми изпи 1 флакон от Колийф Мултидропс и нищо,но май има доста различни капки Колийф..

# 66
  • София
Подих при Балаценко в Надежда.

Просто са много тесни каналите, а кърмата е много тежка и мазна + е много като количество.

Няма как да се евакуира от бебето, а когато цедя с помпа, организмът решава, че кърмата е малко и произвежда още повече Sad

Вдигам до 37.4 и я поддържам известно време. Слагах и компресите със зеле.

Щом се стигна до там, да ми даде рецепта за хапчета за спиране, явно мамолога е видяла, че каузата е загубена. Каза ми, че няма смисъл да се мъча, ако продължавам в същия дух.

Все пак трябва да има адекватен човек около бебето, а аз като не съм спала повече от час и половина от раждането насам, явно съм изглеждала крайно потресаващо.

Каква температура вдигаш и откога?

Пробвай да цедиш след топъл душ, компреси от зелеви листа пробва ли?

Виж в гугъл за лимфен дренаж и гимнастика на гърдите, консултантите това препоръчват също.

Чистият ибупрофен по принцип е по-препоръчван от парацетамола.

Мога да препоръчам д-р Сечанова, ако си от София като мамолог, преглежда в Софиямед за второ мнение.

Много е важно, ако температурата продължи и се стигне до антибиотик, да се изпише правилен, аз пет дни пих аз@кс и въобще не се повлиях (стигнах до 2 абсцеса накрая).

Също, ако си от София, мога да препоръчам център за процедури, дълбоката осцилация, също помага. При мен беше късно, но момичето каза, че много жени се повлияват добре при запушвания/мастит.

Не бива млякото да остава вътре, бебе/помпа/на ръка, след топъл душ и не бива температурата да продължава дълго без мерки.

Също ми препоръчваха суров картоф/компреси с рициново масло/реванол.

Стискам палци бързо да се справиш.
При кой мамолог ходи?

# 67
Разбирам те. Много добре знам какво е да не излиза млякото :/

Това изглежда, че не е високата температура, характерна за възпаление/мастит. При мен започна веднага с близо 40, която поддържах няколко дни.

Не знам какво да посъветвам. Аз съжалих, че се мъчих над седмица и само се влошавах преди достинекса, и стигнах до венозни антибиотици и операция.

Както казва Хедра, майчината любов не се измерва в милилитри. И си права, че на бебето му трябва здрава и адекватна майка. Аз така пропуснах близо.месец от обслужване на помпата и обикаляне по лекари.

За съжаление, не получих други съвети, освен гореизброените.

Центърът за рехабилитация е Кинетика в кв. Витоша.

# 68
  • София
Достинекса като започна спря ли лецитина ?

Или паралелно си го пи?

# 69
Паралелно, аз пиех по 4 х 4 лецитина от 1200, т.е. пиех по 16 хапчена на ден, той е хранителна добавка и честно казано не видях особена полза/вреда от него. Като започнах достинекс, изцеждах обаче незапушената гърда на около 6-7 часа, защото и тя ставаше на буци, т.е. първия ден имах 2 3 изцеждания, докато започне да действа. Аз нямах странични ефекти, хем го започнах с цяло хапче, а не половинка.

# 70
Maze_Girl не си го слагай присърце. На мен изцяло са ме отгледали с айрян, пак съм човек. Сега има прекрасни млека. На мен ми олекна като ми спря кърмата и не ме е срам от което.

# 71
  • София
Мен най ме тормози, че няма да мога да й предам антитела през кърмата, щом няма да я кърмя.

При каката предадох, кърмих почти 6 месеца и като мъничка много рядко и за кратко боледуваше - според педиатърката заради факта, че е кърмена.

Maze_Girl не си го слагай присърце. На мен изцяло са ме отгледали с айрян, пак съм човек. Сега има прекрасни млека. На мен ми олекна като ми спря кърмата и не ме е срам от което.

# 72
Не знам аз колко са верни тези чудодейни свойства дето приписват на кърмата, защото като беше на по-малко от 40 дни хвана вируса с ужасна кашица, който изкарахме всички вкъщи. Тя е хранена само с кърма и уж личната уверяваше, че нямало как да се зарази, ама се зарази последна и беше 7 дни на антибиотик. Още с първите дни кашлицата изчезна, че много се бяхме уплашили да не стигне до пневмония.

# 73
Био-амика давам и аз още с първите колики. Доволна съм.
Отскоро включих сутрин и Биогайа.
Педиатър одобри, но каза от време на време да й го давам.
Днес ни беше първи преглед, качила е от 3,150 на 4,270 и й сложиха втора доза 20 капки вит. К. Мръщи се, но успешно приети.
Но от три дни, истеричен рев до зори, през деня на ръце, количка у дома за час се успокои, слинг/кенгуру за 10 минути, потупване по дупе, костилки, оставане да реве, почти без глас и пак се дере...и най-ефективно е носене на ръце и люлеене.

Чудя се вече да пробваме  ли това мляко Новолак против колики? Някой с отзиви?

Цял ден й повтарям друс-друс и от стая в стая. Значи съжалих сто пъти що се прибрах в 12 ч, но от снощи карам на фотосинтеза и исках нещо да хапна.
Май бързо ще вляза във форма, като пропускам вечерята, че и закуската, защото просто от рев, нямам ни апетит, ни нищо.

# 74
Какво АМ давате на вашите бебета?

Общи условия

Активация на акаунт