Мартенски бебета 2025

• 5 803
  • 133
  •   1
Отговори
# 45
Включване и от мен за бебе със зверски колики. Едно, че бебето е със запек от раждането, второ сега и с коликите. Разказва ми се играта. Правихме курс с Нарине за запека и тогава мислех, че има колики - имаше моментен добър ефект. Ама елате да видите сега - ад под небето, не съм вярвала, че бебе може да плаче неутешимо толкова последователни часове, сега разбирам катво са наиситна КОЛИКИ. Психически се тормозя като я гледам да се гърчи, физически изнемогвам да ми е все в ръцете, едната вече ме боли много. Сменявахме мляко, давахме капки..и коликите, и запекът са си тук. А моето бебе прави месец в неделя, не знам как ще оцеляваме така до 4 месец....
Тази лаборатория, която прави Нарине, имат и пробиотици за бебета. Различни са за тези на кърма и за бебета на хумана. Пробвали ли сте от тях?

# 46
И ние сме с дълбок сън само нощем. Денем са кратки дремки, от които се събужда с писък, започва да свива юмручета, почервенява, плаче, напъва се. Сутрин се буди по същия начин. След хранене при опит да го изправя и оригна, пак е писък и плач, давам биберон, гушкам, пускам бял шум. Сега баща му го храни и до 19 и 30, докато не го изкъпем, ще сме в джаза Cry

# 47
Вашите бебчета имаха ли жълтеница и премина ли? Моето ми изглежда на моменти още леко жълто.

# 48
При моето пък коликите се получават от невъзможността да го оригна. Вечер, при двете му събуждания , докато яде и заспива. После се мъча да го оригна, но в заспало състояние не става. Понякога и през деня е така. После пък се събужда и мънка заради задържани газове. От два дни пък, като не съм го оригнала повръща след сън. Вече е на месец  и досега не беше повръщал освен леко стичане по устата. Сега от 2 дни е на фонтан, но не на всяко хранене. При него си мисля, че може да е от това, че понякога след хранене започва да мята ръце и да рита с крака, стана по-активен, но така притиска стомаха и връща мляко. Преди само си лежеше. Вашите повръщат ли?

# 49
На фонтан чак не, но връща малко винаги като не я оригна и я оставя да легне. Не винаги вечер ми се седи 30минути да я оригвам, а и не се получава всеки път, затова като видя, че се унася си я оставям да спи.

# 50
Включване и от мен за бебе със зверски колики. Едно, че бебето е със запек от раждането, второ сега и с коликите. Разказва ми се играта. Правихме курс с Нарине за запека и тогава мислех, че има колики - имаше моментен добър ефект. Ама елате да видите сега - ад под небето, не съм вярвала, че бебе може да плаче неутешимо толкова последователни часове, сега разбирам катво са наиситна КОЛИКИ. Психически се тормозя като я гледам да се гърчи, физически изнемогвам да ми е все в ръцете, едната вече ме боли много. Сменявахме мляко, давахме капки..и коликите, и запекът са си тук. А моето бебе прави месец в неделя, не знам как ще оцеляваме така до 4 месец....
Тази лаборатория, която прави Нарине, имат и пробиотици за бебета. Различни са за тези на кърма и за бебета на хумана. Пробвали ли сте от тях?

Да, аз се консултирах с тях, даже ми дадоха схема за прием различна от стандартнана, докато се оправи запека.. въпросът е, че като свършихме курса и адът започна. Не знам дали мога на давам пак от сиропите, а прахчето е за 3 месеца и него си го давам още... Реално към момента и не ходи редовно по голяма нужда, и има неистови колики.

# 51
Защо не пробваш с H-biota ,това е пробиотик +Д3 . При нас още от болницата е на мляко Нан+кърмене, обаче имаше дни, в които не акаше. След като лекарката ми изписа пробиотика е редовен, сякаш и коликите са по-леки, но освен пробиотика ползвам и капки Colief.

Иначе ако е на кърма може по-бавно да я усвоява и е нормално да пропусне.

# 52
  • Пловдив
Ръмженето и мятането на ръце и крака май е повсеместно. Моят син започна от няколко дни да нервничи така и да не спи.
Като го повия се успокоява и заспива бързо.
През деня го слагам да спи в гнездо, където пак е "притиснат" и спи по-спокойно и по-дълго, отколкото в кошарата. Другото спасение е разходка с количката или в слинг.

# 53
Все едно описвате бебка Simple Smile така като почна да връща най-вече през нощта се уплаших и педиатърката каза да купим сироп. Дадохме го 1 път само и тогава не повръща, но реших, че не искам само лекарства да даваме и купихме антирефлуксна възглавница. Оттогава спи на нея и е ок, за жалост и тя не е полезна, а ние сме постоянно с нея, понякога чувам как преглъща, но поне не повръща.

# 54
  • Русе
Здравейте, аз съм от Априлската тема, но сина ми подрани и се роди на 29.03.
Днес навършва 3 седмици. От днес му се засилиха коликите, макар да давам Био Амика и   H biota. Преди малко му дадох и доза Инфакол, дано да не се запече. При вас има ли положитен  ефект от препарарите със симетикон?

# 55
При нас май не.
2 седмици и малко давахме лефакс, 6 пъти дневно, когато станаха най-силни коликите, ги спряхме, вече три дни е само на пробиотици и абоколикен, ами, не мога да кажа, дали е по-добре, но не е по-зле със сигурност, втора поредна вечер в 06 вечерта има един тих половин час за книжка/карти/занимания.
Мисля си, че от тях му се разредиха изхожданията. Засега не бих се върнила към симетикона. Четох и неща на английски, реално няма кой знае какви доказателства в подкрепа на това, че наистина помага.

# 56
Аз и от Абоколикен не видях ефект. Бях спряла Колийфа, от който съм много доволна и 2 дни бяхме на Абоколикен. Беше голям рев и превиваване. Върнах Колийф и почти няма колики вече. Но смених и млякото с антирефлуксно, защото започна да повръща на фонтан. Там има и пробиотик, давам и Колийф и да не казвам голяма дума вече е спокоен, и коликите поизчезнаха.
От снощи вече сме в новата ни къща, която строим няколко години, защото имахме проблеми с някои документи.
 До 21.30ч. пренасяхме багажи. Очаквах, че малкият ще е нервен на новото място, но ме учуди колко е спокоен. Дори направи най-дългата си пауза и спа 4.30 часа.

# 57
При нас вече е на 7+ навършени седмици, 8+ гестационни. Коликите не спират, не спира и да реве на всяка пръдня. Не мога вече, ще се гръмна... Сега взех 5 сашета Омнибиотик Панда, това остана да пробвам. Наистина се изходи след 12 часа, не мога да си кривя душата, май падната помогна. Имам опасенията, че коликите ще се застъпят със зъбите, защото вече яко се плюнчи и ръката е нон стоп в устата, ама още не се усеща да хване залъгалката.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 20:17 от The_Black_Hole

# 58
Още е рано за зъбите. Педиатъра каза че 2-3 месец започват много да се плюнчат, но няма общо с никнене на зъби.
При нас вече е на 7+ навършени седмици, 8+ гестационни. Коликите не спират, не спира и да реве на всяка пръдня. Не мога вече, ще се гръмна... Сега взех 5 сашета Омнибиотик Панда, това остана да пробвам. Наистина се изходи след 12 часа, не мога да си кривя душата, май падната помогна. Имам опасенията, че коликите ще се застъпят със зъбите, защото вече яко се плюнчи и ръката е нон стоп в устата, ама още не се усеща да хване залъгалката.

# 59

На същия хал съм.. хора, едвам издържам психически като гледам как се мъчи това дете... такова безсилие изпитвам и ми е така болно за болката й.. не знам ще ми издържи ли психиката. Ние имаме Панда от 2 дни давам, не виждам резултат. Детето се влошава всеки ден 😒🤦‍♀️ днес прави 1 месец - нито Великден усетих, нито месечинката. От 6ч сутпинта доо 14ч и от 17ч досега сутринта досега беше рев и гърчене. Изперквам... а детето ми е с червено лице и насълзени очи нон стоп 😢

Bibi85,   Кой Колийф даваш и виждаш ефект? Дъщеря ми изпи 1 флакон от Колийф Мултидропс и нищо,но май има доста различни капки Колийф..

Общи условия

Активация на акаунт