Мартенски бебета 2025

• 5 603
  • 130
  •   1
Отговори
# 30
И моето бебче има такива пъпчици, това е бебешко акне. Ако е претопляне, ще има и по тялото. Аз с нищо не го мажа за момента.

При нас колики изобщо не е имало, но има някакво акне/обрив. Не мога да разбера акне ли е или от претопляне. Ту изчезва, ту се появява пак, уж не я увивам или навличам. Ситни червени пъпчици са, предимно на бузите, но има и отстрани на лицето, като кожата е груба при пипане. Не знам с какво да третирам, чета, че от само себе си минавало, та ще чакам.

# 31
Има и около врата малко, но надолу по тялото не. И аз с нищо не мажа, да видим кога ще изчезнат.

# 32
Минава само, при нас за две седмици изчезнаха пъпките. Миех бузките само с вода и не слагах нищо върху кожата.

При нас колики изобщо не е имало, но има някакво акне/обрив. Не мога да разбера акне ли е или от претопляне. Ту изчезва, ту се появява пак, уж не я увивам или навличам. Ситни червени пъпчици са, предимно на бузите, но има и отстрани на лицето, като кожата е груба при пипане. Не знам с какво да третирам, чета, че от само себе си минавало, та ще чакам.

# 33
  • София
И при нас го има. Адаптационен обрив се води. Вчера бяхме на контролен преглед в Надежда при техните педиатри. Попитах и тях, въпреки, че имах мнение от нашата педиатърка. Потвърдиха го.

Реакция към околната среда е, и се очаква да размине скоро.

Майките, които само кърмите, давате ли водичка на бебенцата и по колко ?

# 34
Аз предлагам, ама моето не иска да пие.

[quote author=Maze_Girl link=topic=1765501.msg49612717#msg49612717 date=1744891732]
И при нас го има. Адаптационен обрив се води. Вчера бяхме на контролен преглед в Надежда при техните педиатри. Попитах и тях, въпреки, че имах мнение от нашата педиатърка. Потвърдиха го.

Реакция към околната среда е, и се очаква да размине скоро.

Майките, които само кърмите, давате ли водичка на бебенцата и по колко ?
[/quote]

# 35

Пробвай с Cicastella на Мустела.Много добро кремче за пъпчици

# 36
Благодаря, ще пробвам!

Аз само кърмя, като засега не давам вода, но като отидем на море вероятно ще предложа, че ще са жеги. Към момента тя не иска особено много шишето и пие от него само като се цедя и ѝ оставям мляко, ако се наложи да изляза.

# 37
Бебешко акне е това. И нашият беше целият със ситни пъпки по лицето и вратлето. Но за 2 седмици изчезнаха. Не съм мазала с нищо.

# 38
И ние сме в групата на силните колики, на 7 седмици и 4 дни е и ми се разказва играта.

Спрях лефакса, че започна да прави 12 часови паузи без да ака и е едно свиване, мъчене. Не знам, дали има връзка, но с него и без него, все си плаче :/

Цялата изминала нощ се свиваше, накрая в 06 повърна на фонтан.

На 25 сме на консултация и ще питам за смяна на млякото евентуално.

Реве ми се на мен иначе, заедно сме непрекъснато почти, малки паузи да хапна нещо и пак се утешаваме Sad

Не знам докога продължават, но ако наистина са до края на 04 месец, не знам как ще издържа така всеки ден.

# 39
Индивидуално е, може и много по-рано да спрат🍀 за газове при нас нещата с копър май помагат.
Биби, помня, че ти си взе сгъваема кошара, доволна ли си, какъв модел беше?
Аз търся нещо за из път... някакви препоръки?

# 40
Bella съветвам те да спреш Лефакса, защото е със симетикон, а симетикона запича.

Sehy доволна съм, ползваме си я за постоянно с хубав матрак. Моята е на Kinderkraft, поръчах я от Вис Виталис, има повивалник, музикална играчка, органайзери. Ако е само за пътуване можеш да си вземеш и по-евтин вариант, защото няма смисъл от тези екстри. Показвам снимка на моята.

Да се оплача, че бебето е с хрема. Батко му беше с хрема. Дърпам постоянно сополи. Снощи доста спа и яде малко. Иначе няма температура. Тази сутрин му хъркаше доста носа, издърпах сополите пак, но се закашля сякаш от тях и повърна на фонтан доста Confused

# 41
И ние сме в групата на силните колики, на 7 седмици и 4 дни е и ми се разказва играта.
....
Реве ми се на мен иначе, заедно сме непрекъснато почти, малки паузи да хапна нещо и пак се утешаваме Sad
...
Не знам докога продължават, но ако наистина са до края на 04 месец, не знам как ще издържа така всеки ден.

Момиче! С теб съм! И при нас е ад, беше, май попремина. Не чакай педиатърката, сменяй смело млякото. Ние се влияем от Новалак, за акане и за колики.

Биби, помня, че ти си взе сгъваема кошара, доволна ли си, какъв модел беше?
Аз търся нещо за из път... някакви препоръки?

Аз взех тази и съм доволна. Имам и допълнително за неща под холдъра в комплекта, побира всички боклуци.

# 42
Включване и от мен за бебе със зверски колики. Едно, че бебето е със запек от раждането, второ сега и с коликите. Разказва ми се играта. Правихме курс с Нарине за запека и тогава мислех, че има колики - имаше моментен добър ефект. Ама елате да видите сега - ад под небето, не съм вярвала, че бебе може да плаче неутешимо толкова последователни часове, сега разбирам катво са наиситна КОЛИКИ. Психически се тормозя като я гледам да се гърчи, физически изнемогвам да ми е все в ръцете, едната вече ме боли много. Сменявахме мляко, давахме капки..и коликите, и запекът са си тук. А моето бебе прави месец в неделя, не знам как ще оцеляваме така до 4 месец....

# 43
И моето е с колики, но не от най-силните, както беше с единият батко. Поне вечер се наспиваме, коликите му са през деня. Обаче не бих се успокоила , че нещата приключват в 4-ти месец. Тогава дойде втора серия при нас- зъбите.

Иначе моето бебе е на 1 месец и 3 дни.  Досега запек не е имало, мисля че пробиотика на H-biota помага за това. 2 дни бях го пропуснала и не беше акал. Дадох Лактулоза 2.5мл и вчера на два пъти препълни памперса.

# 44

Спрях лефакса, че започна да прави 12 часови паузи без да ака и е едно свиване, мъчене. Не знам, дали има връзка, но с него и без него, все си плаче :/

Цялата изминала нощ се свиваше, накрая в 06 повърна на фонтан.

На 25 сме на консултация и ще питам за смяна на млякото евентуално.

Абсолютно същото е и при нас. На 16ти направи месец и е някакъв ад. Първо да се включа по темата за бебешкото акне. Моето момче както нямаше нищо, изведнъж една сутрин св събудих и цялото му личице беше в пъпки, някой червени, други с бели връхчета. Педиатърката каза, че е акне да не третирам с нищо, че бебето се изчиствало. Все още се появява някой нова пъпка, друга пък изчезва просто положението е цветя и рози..
По цял ден се превива и напъва, не знам колики ли са или цял ден се мъчи да ака, защото само по веднъж на ден успява, но е нещо страшно. Храня го, оригвам и почва едно напъване и ръмжене, от напъването пък връща понякога на фонтан. Понякога бодърства по 1ч и 40м и няма приспиване това дете. Всяко събуждане му е с ръмжене, сърдене и напъване. Дълбок сън има понякога през деня, много малко и нощем горе долу му е дълбок съня. Обясних всички тези притеснения на педиатърката и тя сякаш ги неглижира, нормално било имал колики. А точно тя няколко дни преди това ми каза, че коликите са само следобед/вечер, а при него ако е така са денонощно.

Общи условия

Активация на акаунт