Мартенски бебета 2025

• 5 592
  • 130
  •   1
Отговори
# 15
Lights_on оправих го. Най-вероятно си писала, че си родила и аз съм помислила, че е в същия ден Hug Иначе Самуил не повръща, понякога се случва съвсем малко да излезе от устата му. Но снощи след двете му нощни хранения повърна почти на фонтан. Според мен много бързо си изпи млякото и се нагълта с въздух. Отделно го боля корема и риташе с крака, може и от това да е. Витамин К не съм давала и на трите деца, никой не ми е казвал.

Bella Ella ние не го държим , слагаме го във ваничката на стойка. Отделно имаме пълен леген с вода и канче и поливаме. Иначе, ако пълня ваничката и го мия с тази вода нали , като му измия дупето например водата се замърсява, а аз да продължавам да го мия с тази вода.

# 16
Здравейте,
На Ники му сложиха инжекция с витамин К в болницата, още една доза ли трябва да се дава?

# 17
Здравейте,мами!
Изминаха 31 дни от раждането (секцио),имах лохии като до преди два дни бяха почти свършили,но от тогава се появи червено течение,като при цикъл (не знам дали е цикъл или са все още лохии)
При вас как протича етапа с лохиите?

# 18
  • София
Здравейте, доколкото аз знам вит. К първи прием е при раждането (вижте в епикризите, трябва са пише, че е поставен), и след това след месец е втората доза.

# 19
На нас витамин К ни го дадоха на първата консултация на 31 ден.

Поръчах някаква мека поставчица за коритото, дано сработи, той се сърди по време на баня, мята ръчички, крачета, глава и ме е страх с тази пластмасовата стойка към самата ваничка, дали ще му е ок.

Иначе моите съмнения колко лоша майка съм ме връхлитат с пълна сила. :/

# 20
Здравейте, има ли някое бебрнце с рефлукс как се справят, много се притеснявам на всяко ядене повръща? Говорих с личната каза, че е нормално и още няма да сменяме млякото, не било добре щом го пие да го сменя.

Пробвай с антирефлуксна възглавница, при нас помогна. Сменихме и шишето.

# 21
Благодаря че го поправи, абсолютно е така- аз съм писала чак на 13-ти и логично да помислиш че тогава съм родила Simple Smile

В нашата епикриза пишеше че в болницата са дали витамин К, и че трябва да има прием и на един месец като стане бебка.
Къпането е някакъв ужас при нас, чак на мен ми се реве като дойде време да я къпя , мърда много, с мрежичка сме във ваничката, но реве толкова силно че я чуват долу на улицата сигурно, а живеем на висок етаж.
Аз се чудя малко дали пъпчето ни е както трябва, изпъкнало е някак си, не знам ще се прибере ли, че така не ми се струва нормално. Ще видим какво ще каже педиатърката след няколко дни. На вашите бебчета как изглеждат пъпчетата?
Винаги ли успявате да измиете дупето след като е акало бебето? Аз не, и ми казаха че това е много опасно, може като стои наакана с памперса да влезе отпред от акото и да докара проблеми. Чувствам се лоша майка че не винаги успявам да я измия, вечер се къпем задължително но тя обикновено ака през деня само веднъж и предимно с мокри кърпи/ линимент на мустела почиствам.

Lights_on оправих го. Най-вероятно си писала, че си родила и аз съм помислила, че е в същия ден Hug Иначе Самуил не повръща, понякога се случва съвсем малко да излезе от устата му. Но снощи след двете му нощни хранения повърна почти на фонтан. Според мен много бързо си изпи млякото и се нагълта с въздух. Отделно го боля корема и риташе с крака, може и от това да е. Витамин К не съм давала и на трите деца, никой не ми е казвал.

Bella Ella ние не го държим , слагаме го във ваничката на стойка. Отделно имаме пълен леген с вода и канче и поливаме. Иначе, ако пълня ваничката и го мия с тази вода нали , като му измия дупето например водата се замърсява, а аз да продължавам да го мия с тази вода.

# 22
Дарин започна да повръща от Нан оптипро още на втората седмица. На своя глава му го смених с антирефлуксно на Хип и Новалак. На педиатъра просто съобщих при първия преглед. Нямаше как да го гледам как след всяко хранене връща всичко на фонтан и не наддава. Сега да чукна на дърво е ок.
За Вит К - в епикризите пише кога и какъв вид са дали и дали трябва на 30 ден трета доза. На мен ми дадоха рецепта при изписването с инструкции кога какво да давам.
Откакто паднаха пъпчетата, ги къпем във ваната като ги слагам на стойка и ги поливам с душа. Единия много му харесва, другия го е страх и впива пръстчета в каквото хване. Бяха им изпъкнали когато паднаха щипките, даже се притесних и питах доктора. С времето хлътнаха

# 23
При нас, педиатър каза да натисна с пръст пъпчето и че няма да изпита болка, за да хлътне и да видим, отделя ли още секрет, след падането. Ако не отделя, мога да я къпя във ваничка. Но тя е още малка, на 3 седмици и ми е по удобно под мивката.
Обикновено я мия/къпя вечер, а през деня я оставям да порита голичка около час, по гръб периодично за минута.
Коликите са й леки, с масаж на тумбаче се успокоява най-лесно. И редувам био-амика с храносмилателен чай Stomach Ease, който е вълшебен. Става за бебчета и за кърмачки, дори може  да се използва за приготвяне на АМ.

# 24
Привет дами! Включвам се от февруарската тема.
Относно повръщането и моето бебе много повръща.Бяхме с Нан опти про 1 ,от него беше на фонтан,чак започнах да се изнервям.Педиатърката ми ни посъветва да не я храним много бързо,да правим малко почивки и ако можем да я оригваме и пак да и даваме да хапва.Смвнихме млякото с антирефлуксно на Нан,мога да кажа че за сега има подобрение.Пак връща,но не на фонтан както при обикновеното.

# 25
След като се успокоий, че цял ден почти не е повръщало милото ми момченце тази вечер след баня- след като почти се беше наял милото ми момченце повърна всичко на фонтан. Много се изплших, заспа си спокойно и след 3 часа и малко се събуди да яде. Със страх съм го хранила да не по върне пак на фонтан, вдигах го няколко пъти по време на храненето да се оригне. Дори не си изяде всичко както по принцип изяде 90мл.,а инъче яде по около 120 дори педиатър ката ни каза да увеличим с 10-20мл.,но той след като почна да повръща не по смях да увеличат. Дали не са му малко тези 90мл. На месец и 1 седмица е. Много съм притеснена и изплашена, а педиатърката ни тази седмица е в отпуск.

# 26
И моят единия започна често да връща млякото на фонтан, затова го смених с антирефлуксно. А колкото до милилитрите, аз не ги насилвам, всеки яде по колкото реши (ние също сме на месец и няколко дни). Единия хапва по 90мл на около 2.5-3часа, а другия по около 120мл на 3.5-4ч

# 27
Само се записвам🥰

# 28
Здравейте! Има ли бебета с колики и как се справяте с тях?

# 29
При нас колики изобщо не е имало, но има някакво акне/обрив. Не мога да разбера акне ли е или от претопляне. Ту изчезва, ту се появява пак, уж не я увивам или навличам. Ситни червени пъпчици са, предимно на бузите, но има и отстрани на лицето, като кожата е груба при пипане. Не знам с какво да третирам, чета, че от само себе си минавало, та ще чакам.

Общи условия

Активация на акаунт