Проблеми с АНС или си внушавам?

• 519
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! След няколко дена ще правя 29 и се изтощих.
Към края на 2021 дали след поставянето на booster дозата на Pfizer, или след дълго излагане на хроничен стрес, ИЛИ от Covid вируса, аз не съм същата.
Времето когато започнаха тези странни оплаквания и състояния съвпадна след ваксината и Covid вируса след нея.
Имах много голяма паник атака след тичане на стадион. Аз бях трениращ човек, работя в сферата на медицината. И въпреки това, това се случи. Няма гаранция за никого, разбира се.
След тази атака или криза, зачестяваха странните оплаквания. Станах параноична, хипохондричка. След това започнаха необясними болки във врата. До такава степен, че ме приковаха на легло. Лявата ми ръка не можех да я движа. Все едно не беше моя!
Имах много ускорен пулс. 130 в изправено положение. 100 в покой. Пък не искам да се сещам колко беше в движение.
Правех 5 крачки и буквално усещах, че ще припадна. И познайте - обиколих свет лекари в моя град , но абсолютно никой не ми помогна. Всички ми казаха, че е коренче и стрес!!! И е психо - соматично.
Повярвах и отидох на психиатър.
Изписа ми 3 вида антидепресанти. В началото беше Ад. Чувствах се по-зле. Ужасно плашещи и мъчителни симптоми. Имах чувството че умирам и че това е края. И хем исках да спре този Ад, хем исках да живея още.
Но постепенно от тях или друга причина, аз започнах да имам подобрение. Единственото което остана е запъхтяването, тежест в тялото, постоянна умора, загуба на либидо и качване на килограми.
Година след това ги спрях. Докато се адаптирах, пак беше Ад.
Но започнах да се чувствам по-добре.
Разбира се, странните необясними оплаквания и състояния се случват пак. И всеки път ново 20.
Остана една постоянна болка във врата. Някои дни е по-лека почти я няма, други дни е ужасна! Кръвното на моменти ми играе. И пулсът ми, взех си нов часовник за пулс.
60-80 в покой. 90-105 в право положение без да мърдам. 110-130 като ходя пеш. 130-170+ като качвам баири, стъпала. Това е постоянно. Някои дни е по-добре, други дни е зле. Миналата година ходих на кардиолог. Той ми каза че сърцето ми е здраво и ми намекна, че явно съм твърде емоционална и лабилна. Правих си и резонанс - нищо
кръвна картина - нищо
ходих на второ мнение невролог - стрес, всичко е в главата
Да, но започнах да чета за увреждане на автономната нервна система. Дисавтономия, постдурална ортостатична тахикардия, синдром на Елерс-Данлос, активация на мастоцитите. Как те се припокриват, каква може да е причината.
Намерих или поне се надявам, че съм намерила достатъчно компетентен специалист в София. Аз съм в друг град.
Надявам се поне 50% от това което е сега да изчезне след подходяща терапия
Много по-добре съм от 2021 , но съм млад човек. Чувствам се здрава, ходя на работа. Но всичко това ми коства много усилия. Искам да ходя на преходи, искам да танцувам, да пътувам, да тренирам, без да се тревожа през цялото време дали ще припадна, дали ще активирам епизод. Дори едно обикновено хоро за 3 мин без да подскачам и да се раздавам, провокира в мен 155 пулс. И през цялото време бях спокойна. Даже леко весела. През цялото време си повтарям и се надявам всичко да е в главата ми!
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Как се справяте? Съвети?
Благодаря!

# 1
Ако не сте го направили досега, изследвайте се за анемия, заболявания на щитовидната жлеза, дефицити на D3 и B12, инсулинова резистентност. Поне да се изключат някои от възможните причини.

# 2
А хормоните как са изследвано ли е за хипертиреоидизъм или невроендокринни тумори примерно феохромоцитом?

# 3
Подозирам недостиг на В12. Боледуване от Ковид изчерпва запасите от този витамин в тялото, поне така съм чела. А при ниски нива на В12 паник атаки и ускорен пулс са често срещани.

# 4
  • София
Колко време имаше между ваксината и вируса? Дали не сте се заразила при слагането ѝ както се случи с доста хора, вкл. и напр. Венци Мицов? Според мен там е расковничето, дали от вируса (според мен много по-вероятно) или от ваксината или пък от комбинацията от тях е трудно да се каже. Има доста такива случаи описани дори тук в този форум.

# 5
Ендокринолог и изследване на щитовидната жлеза и за инсулинова резистентност.
Ама пълните пакети. Ако трябва си доплати в лабораторията.
Загубата на либидо, умората, напълняването ги имах и аз. Депресията и пулса ги нямам, но са характерни.
Дори скоро в темата за Хашимото писаха и за болки в рамото, които аз също имах.
Ако искаш хвърли едно око в темите за Хашимото и за ИР.
Ще са ти полезни със сигурност.

# 6
Загубата на либидо, умората, напълняването ги имах и аз. Депресията и пулса ги нямам, но са характерни.
това като се случи, ме прегледаха с ехограф и ми изследваха хормоните. Бяха в норма. Желязото ми е леко понижено, но когато ме изследваха бях малко след менструация.

# 7
това като се случи, ме прегледаха с ехограф и ми изследваха хормоните. Бяха в норма. Желязото ми е леко понижено, но когато ме изследваха бях малко след менструация.
Хормоните не само трябва да са в нормата, но и в горната 1/3 на скалата.
Освен това е хубаво да се проверяват периодично.

# 8
Постуралната ортостатична тахикардия се подобрява когато взимате електролити.
Ако още не сте тествала това, тествайте електролитите и най-вече калия.
Тази ваксина на много от нас ни разказа играта и отключи изброените от вас проблеми.

# 9
Хайде да не обвиняваме ваксината за всичко. Много хора са с някакъв дефицит на витамин или друго вещество, а не знаят.

# 10
Имате ли снимки на шиен отдел. Да нямате шипове, които да са се обострили - те причиняват и високо кръвно и не добро оросяване на мозъка и какво ли не.

Ако смятате, че ваксината ви е навредила може да потърсите холистичен специалист или хомеопат и да изведете вредните остатъци, колкото е възможно. Имат с какво да помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт