Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 16 524
  • 372
  •   1
Отговори
# 120
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Вероятно с някаква спрей боя за коли в цвят тъмен бронз.
Примерно това. Ако не е достатъчно тъмно може би ще трябва да се смесват цветове, а не да се ползва спрей. Или да се пръска едновременно и с черно.
Или да се провери тук, например.
А на ето на това пише, че има вариант тъмен бронз.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 12:07 от profi_1

# 121
Не са в непосредствена близост, а стилово не се карат. Не бил се опитвала да преправям което и да е от осветителните тела.

# 122
Значи, да го взимам?
Не са в непосредствена близост, ама когато се погледнатот далеч, вратата примерно, се виждат и двете.

# 123
Ако не си въобразиш, че те дразни, според мен няма проблем. В моя хол акцента ми е една прекрасна настолна лампа Тифани, която е с много тъмнокафява, почти черна основа, луничките на тавана ми са златисти. Не ми е идвало наум, че се бият цветовете.

# 124
Не съм съвсем по темата и моля за извинение, но ако някоя от вас помогне с идея, ще съм благодарна! Имам подарък вилерови гоблени от вече починала ми майка. Много са ми ценни като спомен от нея, която ги е творила с ръцете си и не искам да ги продавам или подарявам. Големи и по-малки са, рамкирани в стандартни за времето си рамки от гипс -
От 4 години живеем в две нови къщи и съответно обзавеждането е съвременно, а картините, които са ни подарявали или сме си купували са с други рамки или пък изобщо без такива. Пренесох си гоблените от апартамента и вече е време да ги окача, но съм в дилема как да ги преобразя, за да добият по-съвременен вид. Настоящите рамки са адски тежки и по никакъв начин не се връзват със стила на интериора ни. Обмислям да махна рамките и така да ги окачвам, но със сигурност с времето конците ще се захабят и гоблените ще се унищожат. Какво бихте ми предложили да поставя като леко и прозрачно покритие, което да закова (или пък с къбърчета) от  задната страна на дървените рамки, на които са опънати гоблените. Мислех си целофан, но ще лъщи и може би ще се получи гозотия.

# 125
Сложи им нови рамки, които ти харесват и пасват на интериора. Има богат избор на не много скъпи, но доста добри рамки.
Не е задължително Вилер да е в старинни рамки. Wink

# 126
Другият вариант е да ги обособиш на отделно място, например в антрето, където да няма други картини, а гоблените да са акцент. Аз не харесвам бродирани гоблени и не бих закачила, но щом са ти сантимент ...

# 127
И аз не харесвам гоблени. Имам един-единствен, който направих и разбрах, че тая работа не е за мен.
Но, моля те, без целофани и самоделки. Занеси ги да ги рамкират с рамми, клито ше ти харесват. Слагат им антирефлексни стъкла.
Идеята да ги закачиш някъде в група, също ми харесва.

# 128

От 4 години живеем в две нови къщи и съответно обзавеждането е съвременно, а картините, които са ни подарявали или сме си купували са с други рамки или пък изобщо без такива.
Бих ти предложила да запазиш стъклото, гърба и подрамката, а да смениш само златната рамка.
Може да избереш някоя черна рамка с класически профил, но без други орнаменти, да ти я направят по размер.
Ако си от София, мога да ти кажа няколко добри рамкаджийници.
Идеята с целофана е безумна, недей. Simple Smile)) Kissing Heart

# 129
Благодаря на всички! От София съм, но вече живея извън нея на 50 км и рядко стъпвам в града. Ще преценя, че изобщо не ми се занимава да ги давам за рамкиране. Може да ги оставя само така без рамки, пък колкото издържат или ще видя дали разни готови рамки има с подходящи размери. За по-малките може и да намеря, но за големите, особено за едния едва ли ще намеря. Много гоблени са и няма как да са на едно място. В коридора имам други картини.

# 130
Неее, жената си е бола очите. Недей. Сложи им нови рамки - както те съветват (стъклата вдигат цената - само рамка няма да е скъпо). Аз бих ги сложила в спалнята (щом не си падаш по гоблени). Хем да са ми в личното пространство, хем да са видими от лимитиран кръг посетители на дома.

# 131
Неее, жената си е бола очите. Недей. Сложи им нови рамки - както те съветват (стъклата вдигат цената - само рамка няма да е скъпо). Аз бих ги сложила в спалнята (щом не си падаш по гоблени). Хем да са ми в личното пространство, хем да са видими от лимитиран кръг посетители на дома.
Не съм казала, че не си падам по гоблени, напротив много си ги харесвам даже. Има къде да ги разпределя. Ще ги мисля още.

# 132
Здравейте, бих искала да чуя вашите мнения за стара соц. интериорна врата за дневна, как мога да я освежа. На практика тя е здрава, няма проблем. Иска ми се стъклото, което е релефно и е в неприятно жълтеещ цвят да бъде променено. Какви са вариантите? Да я боядисам стъклото, с какво? Да го сменя вероятно ще е най-разумното , обаче  бих искала да разбера дали има други креативни решения. Не мога да приложа снимка, но предполагам, че тези врати са общо известни и се досещате за тях. Simple Smile

# 133
А залпен тапет/фолио на мястото на стъклото? Разбирасе, свързан с интериора ан помещението.

# 134
Има бои за стъкло... Може и да нарисуваш нещо, ако можеш... Има и лепенки всякакви с картинки .. ама като е релефно ще е кофти.
Аз бих го сменила. Най-бързо и евтино.

Общи условия

Активация на акаунт