Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 24 530
  • 535
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И двете зелената серия на бош, като за любители.

# 181
Можете ли да ми препоръчате шивач/ка на тапицерия за дивани- калъфи за седалки и облегалки + калъф за конструкцията. Всичко се сваля и искам да го дам като мостра, по старите размери да ми ушият нови.

# 182
# 183
Не е нужно да е виброшлайф,и обикновен ще ти свърши работа,Моят делтовиден и прободният ми трион са от лидл и нямам проблеми.Шкурка съм си купила цели рула и си режа в необходимата форма,когато ми трябва.

# 184
  • София
То все май си е вибро, аз имам ротационен бош и делта и лентов лидл, за различни неща, различни са ми по-удобни.
Деволт ако това е оригинален на тази цена е чудесна фирма, обаче си мисля, че ще е някое китайско менте.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 10:24 от Angel_Dust

# 185
Имаме два девалта.. цяла веранда ошкуркаха, перфектни са Simple Smile

# 186
  • София
Надявам се това да е правилното място, на което да попитам, защото все пка става въпрос за домашна реставрация и освежаване на ламперия от чам и мебели от чам, може ли да ме посъветвате за бюджетно моделче  на виброшлайф от порядъка на до 150 лв. и какво да гледам при избора и например марка ли да предпочета или мощност (Bosch/ Makita пред CAT???) Подобно ми е и питането за прободен трион. Съпругът ми е купил някакъв от Лидл на Parkside, обаче след доста малко експлоатация започна да реже съвсем на криво от проследяващия лазер и някак дъгообразно. Дали е въпрос на настройки или проста да ходи в боклука и да си купя нов, пак в същия бюджет? Благодаря ви.

Парксайдът са си много ок като инструменти - зелената серия са любителските има и четна серия която е по-.
Имат 3 г. гаранция, ако нещо им стане сменят. Ако не пазите бележката, в приложението ги има.
Зелената серия на Бош също е любителска.
Тези двете ще свършат работа.

Ако ти се дават пари за по-хубави уреди може и Макита, син Бош, Метабо, Cat, Dewalt

# 187
  • В градината...
Да покажа плотовете /дъб/, които омаслих с Осмо -преди омасляването и след.

От изрязанто парче за мивката мисля да направя плот за шкафче, след като го изкшуря с шлайфа.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 15:26 от perunika

# 188
Браво! Това морската къща ли е? Kissing Heart

# 189
О, помня тази подредба на плочките, много интересно  и хубаво се е получило. Със здраве и кеф да се ползва!

# 190
  • В градината...
Да, морската. В момента пътуваме натам пак с едно ремарке багаж. Помъкнала съм две 70-сантиметрови саксии с два огромни кълбовидни кактуса.

# 191
Браво, поздравления! И аз си спомням плочките в кухнята.

# 192
Да ви върна пак към моите шлайф машинки. Първо искам да благодаря на всички за коментарите. Аз осен, че си напълних главата с инфо за мощност, вибрации, трептене, ергономичност, прах, тегло .....изгледах доста ревюта в тубата  и май наистина клоня към DeWalt. ще кажеш кой знае какво купувам. Остана ми обаче да се чудя по следния въпрос: ексцентършлайф (280 W) или виброшлайф (230 W), или и двете? За кое е по-удобен кръга и за кое квадрата (правоъгълника)
Двете машинки, които съм харесала са тези:
https://inex-bg.com/p/ekstsentarshlayf-dewalt-dwe6423/
https://inex-bg.com/p/vibroshlayf-dewalt-dwe6411/

Като за инфор ако някой се интересува цената на ексцентършлафа в Практикер е 169.90
https://praktiker.bg/bg/Ekscentarshlajf/EKSTzENTARShLAYF-DEWALT- … E6423-QS/p/490411
Та не знам как едното се води с 47 % отстъпка, аз така както гледдам една и съща машинка.
Ходих до Практикер да видя как го чувставам  на ръката си и да видя къде е произведен (Мексико), проверих в Ташев има резервни частии за двете и достатъчно консумативи. И остана да се чудя кое от двете или и двете? Дайте акъл?  Все едно апартамент купувам...и за това реших пак да пиша..

# 193
  • София
Той и ексентрика е вибро... На мен ексцентика ми е по удобен, имам и вибро, ама лидлски със заострено отпред, за ъгли ми е супер и за разни по-тръдно достъпни места, иначе кръглия  за плоскости повече го харесвам. И пак за някои неща шкуря и на ръка.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 14:11 от Angel_Dust

# 194
  • Варна

Момичета, днес на едно сметище си намерих това. И идея нямам за какво е ползвано, какви са тези неща вътре....Интересно ми е. Имате ли идеи?

Общи условия

Активация на акаунт