Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 24 558
  • 535
  •   1
Отговори
# 195
Приличат ми на витринки в магазин, явно нещо специфично е излагано в тях. Нещата вътре са, за да се закрепят стоките. Това е единственото, което ми идва наум.

# 196
  • София
Май е това
https://movi.bg/darven-shkaf-vitrina-s-6-chashi-rakiya-kehlibar

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 22:30 от Angel_Dust

# 197
Много интересно. Не съм виждала.

# 198
И аз не съм виждала, ама много сложно ще се вадят тия чаши, ако си на втора бутилка и ти е дошъл още един оцетник на гости (така казвала моята прабаба Ана на мъжете след кръчма) Simple Smile

# 199
Същото изглежда наистина, бързо се разреши мистерията. Че ми стана любопитно и на мен като видях тия снимки.
То пък не пречи да се реставрира без да се запазят тия неща стърчащите вътре и пак да се използва с декоративна цел. Евентуално някакви рафтчета вътре също може, вместо тия странни стойки за чашите, ако не решиш да го ползваш по същия начин де.

# 200
Аз пък си представих в стойките стъклени съдове и в тях чаени свещички. Стига да няма риск да пламне дървото. Вътре някакво стъклено пано, което би отразявало светлината...

# 201
Свещи в дървена конструкция ми се вижда рисковано, още повече, че нашите поколения отдавна са отвикнали да коландрят открити свещи. Аз паля често, че обичам и имам много свещници почти навсякъде, ама забелязвам, че вниманието ми не е тренирано да ги следи непрекъснато, а си искат. Витринката е симпатична и може да се ползва за всякаква декорация или по-прагматичен пълнеж според нуждите.

# 202
  • Варна
Ехаа, момичета, благодаря!
Angel-Dust, това е, и пантичките съвпадат...
Ходихме да изхвърлим някакви неща и клошарското ми Аз не се сдържа да се поогледа набързо 😂
Напръсках го с някаква гадост за буби, утре ще мине баня и ще го помисля.

# 203
Здравейте, трябва ми съвет за боядисванена стари плочки, които са гръб на кухня. Искам ги бели, а те са на цветчета /това, заради покривността на боята/. Коя боя да купя и трябва ли да ги третирам с нещо, преди това. И с четка ли се боядисва?
🌻

# 204
Здравейте, трябва ми съвет за боядисванена стари плочки, които са гръб на кухня. Искам ги бели, а те са на цветчета /това, заради покривността на боята/. Коя боя да купя и трябва ли да ги третирам с нещо, преди това. И с четка ли се боядисва?
🌻
https://www.suhstroi.com/boi-i-lakove/interiorni-boi-i-mazilki/b … el24aAjeoEALw_wcB

# 205
  • Варна
Боята от линка е добра за целта. Има висока покривност. Първо почистете плочките идеално с обезмаслител. После се боядисва със специален валяк (продава се в същия сайт). Минус е, се мирише адски много и ще са нужни няколко дни да се измирише напълно.

# 206
Благодаря!

# 207

Момичета, днес на едно сметище си намерих това. И идея нямам за какво е ползвано, какви са тези неща вътре....Интересно ми е. Имате ли идеи?
Аз това нещо бих го подарила на щерката, за да нарежда бижутата.

# 208
  • София
Аз бих му изрязала стърчащите чудеса вътре и бих сложила 2-3 рафтчета за някакви дребни нещица.Simple Smile

# 209
  • Варна
Ще бъде аптечка на вилата Simple Smile
Щерката е далеч, днес става на 24 Simple Smile харесва стари неща, но това не би и допаднало.

Общи условия

Активация на акаунт