Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 15 764
  • 344
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета(и момчета?) Предпочетох да попитам тук, виждам, че доста разбирате от ремонти. Simple Smile
Мнения за тези уреди от четвъртък в Лидл? Стават ли или да заложа на нещо по-добро?

Трябва ми за домашна употреба - да изшкуря някоя маса, стол, скрин..
И какво означава: "с възможност за свързване към  външен прахоуловител"? -че те самите нямат ли?

# 301
  • София
Имат белия контейнер, но можеш директно към прахосмукачка или друг прахоуловител. Точно тези нямам, но подобен, става си уредчето.

# 302
Като цяло техните уреди стават.Не виждам добре дали са с кабел или с акумулаторна батерия,но от вторите не бих си купила никога повече.

# 303
  • София
Кабел...
Какво им е на батериите или само спец шлайф на батерии?

# 304
Като заговорихте за това-това са три уреда, нали? Ако нямам нищо подобно в къщи, кой да взема, за да върши повече работа?
Всъщност, ако сте доволни от друг, ще се радвам на линк.

# 305
По-принцип уред на батерия.Имала съм бормашина с батерия(тяхна)още преди да навлязат масово(преди 20 г).Тежи повече,батерията започна да се изплъзва(връзвах я със свински опашки) и да да се изхабява по-бързо.След това си купих с кабел и още я ползвам.Това са моите съображения и изказах мнение.

# 306
  • София
Ние от доста години имаме винтоверт с батерия и си е супер, имам и постригвачка за  трева от скоро, също не ми прави проблем. Аз мислех, че нещо заради мощностите за шкуренето, за това пътах.

Ред на парксайд имам такова https://www.emag.bg/parkside-pentashlajf-vibroshlajf-pps200c2-10 … 298/pd/D73LPRYBM/ върши работа имам и на бош ексцентрик... Втория си го харесвам повече, но лидлския за ъгли и теснотии ми е супер, само трябва да се зареждаш със шкурки за него, че рядко пускат, а нещо не са съвсем стандартните... Иначе сега гледам, че имат и 3в 1уред,при който се сменят ъглова, правоъгълна и кръгла приставка.

# 307
Здравейте! Много хубава тема за обсъждане или споделяне на история на любима стара мебел. Нека споделя и аз. На мен са ми голяма слабост старинни легла от 70-те-80-те години. Имам едно - ветеран, кое е набор на по-големия ми брат и сантиментален спомен от детството ми, и на което беше "пострадал" един от краката, веднъж при едно по-рязко издърпване. Вместо да го изхвърля, намерих човек, който възстанови крака му с голямо желание и сега си е отново съвсем годно и удобно за употреба, особено с подматрачна рамка. Прикачвам една снимка:

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 20:44 от Sun_Shine016

# 308
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добре дошла Sun_Shine016!
Разсмя ме с това "старинни", че са по-млади от мен. Joy
Е, със сигурност са и по-здрави Joy. Не само от мен, а и от доста от съвременните си събратя. Wink

# 309

Моля за идеи, как да разкрася тази старица😊 Благодаря!

# 310
  • София
Аз бих свалила огледалното лаково покритие и бих повдигнала шкафа на тънки конусовидни крачета. Може да се съчетае после дървесно (светло) с подходящ цвят боя и да добие модерен мидсенчъри вид;).

# 311
Комбинацията,предложена от Skiorche изглежда много добре,но зависи как ще се използва тази ракла.Ако не е самостоятелна мебел (+ легло)идеята с крачетата и заигравките като цяло няма да са особено удачни и трябва да са съобразени с всичко останало.

# 312
Огледалното лаково покритие, понякога е много дебело и здраво. Не знам как се сваля такова по сравнително лесен начин. Ако някой знае да сподели.

# 313
  • София
Ако не е самостоятелна мебел, а има и други подобни в същото помещение, пространството ще се пренасити от “тежък соц”, което на мен лично би ми дошло вповече.Simple Smile.
Лаковото покритие може да пробвате да свалите с Ремовал, като опаковате шкафа със стреч-фолио за 15-20 мин. Лакът се набръчква и се изстъргва с шпакла. Понякога се налага да се сложат 2-3 ръце за по-добър ефект. Накрая се минава с шлайф и фина шкурка (ок. 100-120), за да се оберат остатъците от лак.
Друг вариант е да свалите лака само от мястото, което ще си остане с дървесната шарка, а това, което ще минете с боя само да се матира предварително с шкурка.

# 314
Такъв лак съм сваляла от диван с пистолет за горещ въздух и шпакла.След това с шлайф съм сваляла остатъците.Отнема много време и мирише ужасно.Трябва да се работи много внимателно,за да не се нарани фурнира.Много назад в темите съм показвала резултата.

Общи условия

Активация на акаунт