Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 15 755
  • 344
  •   2
Отговори
# 315
Много благодаря, Angel! 🌻
И на Чи-лу🌻, щото днес се чух с човека от линка, който тя предложи. Той ми даде цена за всичко, плюс безплатен транспорт около 1000лв.
А,онзи от Ямбол, оферира само труд 1600,материали отделно. И както, докато говорехме преди, казваше 100лв транспорт, сега оферира 350лв.
Така,че мисля да е този човек. Оказва се от Стамболийски и звучеше като да си обича много работата.А и не мисля, че за бюфет в такова състояние/не е страшно, но си има работа/, мога да наюеря по-ниска оферта. В една група съм за реставрации, гледам че за кресло най-малко дават 400лв, а това е по-голяма площ.
Сега, само да ми кажете какво мислите- исйам да си запазя цвета, ама оригиналния цвят на дръжките не е моят. Изолирано на бюфета си пасват идеално, ама той ще е сред други мебели и няма да имам със сигурност такъв цвят, защото той не ми харесва. Та, мислите ли, че черни дръжки ще стоят добре на орехов шкаф?

# 316
  • София
Ми ще стане с черно, защо да не стане, въпреки че на мен ми харесват сегашните и като цяло съм фен на месинг... Но и с ковано желязо ще стои, иначе малко оранжавее снимката, все едно е мазан ореха с нещо... Ама доста иска постягане този...
Без да се обиждаш, не е лично към теб, просто състоянието му ме подсеща, но... Струва ли си за един доста семпъл дизайн, освен ако не е със сантиментална стойност да се плаща веднъж шкаф, транспорт, после реставрация и материали (когато не го правиш сам, имам предвид).. Чисто финансово, вместо да си вземеш нов масивен подобен?

# 317
Ако не е самостоятелна мебел, а има и други подобни в същото помещение, пространството ще се пренасити от “тежък соц”, което на мен лично би ми дошло вповече.Simple Smile.
Лаковото покритие може да пробвате да свалите с Ремовал, като опаковате шкафа със стреч-фолио за 15-20 мин. Лакът се набръчква и се изстъргва с шпакла. Понякога се налага да се сложат 2-3 ръце за по-добър ефект. Накрая се минава с шлайф и фина шкурка (ок. 100-120), за да се оберат остатъците от лак.
Друг вариант е да свалите лака само от мястото, което ще си остане с дървесната шарка, а това, което ще минете с боя само да се матира предварително с шкурка.
Ракла с две ъглови легла, които ще съберат, като спалня. Със снимки на резултата дали разполагате....? 😊

# 318
  • София
Щом ще има и легла от същия вид, тогава бих сложила на тази ракла рамка от дървени летви по страниците (ако ще се вижда, а няма да е между леглата) и отгоре боя според интериора.
Като се замисля, и на леглата бих сложила такава рамка. От соц-мебелите бих възприела кресло или нощно шкафче, но големите ми идват прекалено тромави и ангажиращи.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 15:50 от Skiorche

# 319
Ми ще стане с черно, защо да не стане, въпреки че на мен ми харесват сегашните и като цяло съм фен на месинг... Но и с ковано желязо ще стои, иначе малко оранжавее снимката, все едно е мазан ореха с нещо... Ама доста иска постягане този...
Без да се обиждаш, не е лично към теб, просто състоянието му ме подсеща, но... Струва ли си за един доста семпъл дизайн, освен ако не е със сантиментална стойност да се плаща веднъж шкаф, транспорт, после реставрация и материали (когато не го правиш сам, имам предвид).. Чисто финансово, вместо да си вземеш нов масивен подобен?
Ами, за мен като изключа, че ми е важен, дизайна му не ми е семпъл. Не обичам претрупани и завъртяни неща. Обичам чисти линии.
Друго забравих да питам-не искам да е лъскав. Дали ще сгреша, ако му кажа да го матира накрая?

Оранжавее от капаците на прозорците.

# 320
  • София
Според мен ще си отиват черни дръжки, но тези мебели носят своята индивидуалност и аз не бих сложила еднакви дръжки на всички мебели в помещението, за да “се вържат” като поръчкови пдч-та. Бих оставила същите или подобни дръжки, но изпръскани в черно или златно (виждам, че сега е актуално).
Матово покритие и за мен е по-красиво. Но то с омасляване би станало точно такова.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 15:51 от Skiorche

# 321
Аз не говоря за еднакви дръжки, а за цвят. Дори, около него дръжли, освен на врата към стаята, няма да има. Не ми е хрумнало, дори, да го вързвам с останалите мебели. Значи, истината е, че тоя цвят не е моят, аз и злато не обичам и не нося по тази причина.

# 322
Със снимки на резултата дали разполагате....? 😊
Сега не,евентуално довечера ако имам възможност.

# 323
Здравейте, търся съвет. Имаме интериорна дървена стълба - от акация. В началото беше лакирана, после махнахме лака (само отгоре, без да демонираме стъпала) и омаслихме с Осмо. Но с времето взе много да жълтее и оранжавее, и не ми допада. Има ли вариант, при който може да стане по-бяло или сивкаво с някакво масло? 

# 324
  • София
За мен също е по-хубаво да е мат. Не казвам, че дизайна е лош или че харесвам завъртяни, просто е семпъл и такива има нови, но ако персонално за теб е важен като вещ и сантимент, това е нещо съвсем друго разбира се и там цена няма... Имах предвид когато просто се купуват стари мебели в не мн добра форма и човек не си ги прави за забавление сам, дали чисто финансово наистина излиза по-добре. Въпреки че масивните мебели са си скъпи като цяло, когато не говорим за стандартния чам.

# 325
Аз не съм го купила. Бил е един от сватбените подаръци на моята баба. А тя беше най-прекрасния човек, който знам. Бюфета на над 100 год.
Маса исках да си донеса, в която първо се влюбих, после много щеше да върви със столовете. Рядко ми изкача из маркетите, досега само 4 съм видяла. И никоя не се разглобява, за мое съжаление Така, че евентуално ще питам дали тези хора, които ще оправят бюфета, ще се наемат да ми направят подобна маса. Защото в обявата пишеше, че и това правят. Ама, първо да видя как ще е с бюфета.

# 326
Alia1 ,има цветни масла.

Ето няколко снимки на дивана с премахнат лак.

Ред Соул,а чугунени дръжки?Имам един чамов шкаф и съм му сложила такива.

За жалост светлината е ужасна и не си личи тъмно шоколадовия цвят на шкафа.Дръжките също са кафяви.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 19:57 от dt

# 327
  • Майничка
Dt, същия диван имам и съм му вдигнала мерника за обновяване. Но лакът му не е толкова дебел слой като на горната ракла. И като нея имам, поне 2 бр., засега ги виждам като шкафове за съхранение на остъклена тераса, само ще им сменя вратичките и може би ще ги облепя с фолио.

# 328
Ред соул, за двете неща ли ти поиска 1 000 лв. или само за скрина? Имам бюро, което е било на прадядо ми и е в много добро състояние, използвам го. Преди беше на баща ми, изобщо, винаги се е ползвало от някой, не е стояли на някой таван. Ще ми се да се изшкури и лакира наново, но не ми се дават много пари, при положение, че и така ми върши работа. Бях го снимала и отидох в магазина на Осмо, за да търся масло и да го омасля. Когато в магазина погледнах снимката, казаха, че трябва да се махне лакът, до дърво. Не бих се заела сама да го правя и ме заинтересува този реставратор.

# 329
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ето малко примери на орехов шкаф с черни дръжки.

Но на мен ми харесва и с дръжки в цвят, близък до този на дървото.

Общи условия

Активация на акаунт