Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 15 744
  • 344
  •   1
Отговори
# 330
То това е бюфет. Понеже го местехме от една в друга къща, носачите разкачиха/разлепиха, и аз не видях, горната част. Така, че за целия скрин, ама всичко.
Докато, онзи от Ямбол, оферира само труд 1600.Материал отделно.
Профи, благодаря за снимките!

# 331
dt, знам, че има цветни, ама не знам дали работят върху жътеникаво дърво. Може би не зададох преди правилно въпроса. Някой пробвал ли е тези масла?

# 332
Здравейте! Моля за прпеоръки за матова боя, която хваща върху лъскави кухненски шкафове(МДФ). Искам от тъмно кафяво да станат бледо кремави, тип японска кухня.

# 333
  • София
Ако парите нямат значение, бих заложила на Benjamin Moore. Могат се тонират, финишът (мат, сатен) също може да се избере.
Все пак трябва да сложите и грунд и малко да се надраска повърхността с фина шкурка.

# 334
Парите нямат значение, но хич не ми се занимава с шкурене. Май се спрях на rust-oleum за кухни. Първо ще взема една кутия за една малка секция да пробвам как покрива, тя е тъмна и ще реша...

# 335
  • София
Е, аз имам предвид матиране с гъба -шкурка, колкото да се надраска лаковото покритие. Rust oleum e също добър вариант.Аз ъм метнала око и на Fusion.

# 336
  • София
Тъй като сте ми вдъхновление, споделям една люлка получила нов живот:
Скрит текст:
- преди
- поради продънване на седалката, получи тази синьо-бяла основа и гръб, които определи и новата ѝ визия.... цената на ремонта сигурно доближи тази на нова, но пък е единствена Joy
- след ремонта.
Трябва малко да се опъне покрива, но това ще е на следващ етап, че забравих велкрото в къщи.

# 337
С какво да боядисъм/омасля/лакирам дървена ламперия от чам,така че да е бяло със сиви жилки или пък сиво с по- тъмни жилки? На стените е и веднъж е мината с водоразтворим лак ,безцветен. Трябва ли да шкуря после ,за да излезнат жилките?

# 338
  • София
Виж бохемит ретро, тиммер антик, осмо байц масло дали нещо отговаря на идеята ти.

# 339
Върху лак-само лак.Всичко друго се нанася на чисто дърво.

# 340
https://www.home-max.bg/njord-boya-2-5l-cvyat-01/

Някой работил ли е с това? Дали изпъкват жилките ,като на снимката? Пише ,че е боя?

# 341
Това не е снимка на фладер,а някаква картинка върху кутията.Щом е боя ,слоя е плътен.Обикновено в магазините има мостри.

# 342
  • София
https://www.home-max.bg/njord-boya-2-5l-cvyat-01/

Някой работил ли е с това? Дали изпъкват жилките ,като на снимката? Пише ,че е боя?
Според мен не е боя, а оцветен импрегнант.
Ето повече инфо:
https://njordprotect.pl/en/product/impregnating-agent-for-wood/

# 343
И аз прочетох, че импрегнира.

# 344
Здравейте! Много ми харесва темата, тази я разгледах, ще продължавам назад Simple Smile)) Исках да попитам дали някои е боядисвал щори "Ден и нощ" - с каква боя мога да ги боядисам?

Общи условия

Активация на акаунт