Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 24 601
  • 535
  •   1
Отговори
# 210
Честита да е щерката! Ще чакаме да ни покажеш новата аптечка.

# 211
  • Варна
Ето, нищо специално. Почистих, позагладих малко с шкурка и го омаслих. Махнах джаджите вътре и сложих едно 'рафтче'. Simple Smile

# 212
Въпрос-виенски столове на над 50год. Съхранявани добре. Не са счупени, издържат над 100 кг, пробвано е. Мога ли да им сменя цвета, без да шкуря. Защото имат дребно детайли и не знам дали ще се оправя с тях. Щях да ги изпращам на реставратора, който исках да оправи бюфета, ама той ми даде приблизителна цена само за труд над 1600.Отделно материали и транспорт отиване и връщане Пловдив-Ямбол с фирма. И малко ми се събира.
Бюфета е учудващо здрав. Очаквах да е зле, ама гой не е. Ако имах смелостта, щях да се пробвам и сама. Също така, приемам съвети за реставратор или незнам вече-може и дърводелец да става в моя случай за Пловдив и региона.

# 213
Ред, питай този, нямам впечатления, намерих го с гугъл
https://www.alo.bg/restavraciya-na-mebeli-8196844#highlight=%D1% … D0%B4%D0%B8%D0%B2

# 214
Мога ли да им сменя цвета, без да шкуря.
С препарат за отстраняване на бои и лакове. Нанася се като гел, изчаква се, после се отстранява с шпакла и финално изтъркване с четка с твърд косъм и вода.
Savedbydesign в инстаграм го използва често и може да се види техниката.
https://www.instagram.com/savedbydesign.tn/reel/C_RM6V1JhG1/

# 215
Да, аз махах боя на скрин с препарат Ама, тези малки детайли няма да станат без опит.

# 216
Хм, тия столове са релефни, поне седалките, за там ще стане ли с шпаклата? То и с шкурка пак би било тегаво, де.
Иначе са много здраво нещо наистина, ако са добре запазени. Имах подобро чудене преди години точно за такива, но тогава решихме да ги минем с плътен цвят боя направо, за пълно почистване и после лак нямахме нерви. Загубиха много от вида си, естествено, но за там имаше с какво да се съчетаят че да не стоят грозно.

# 217
Като бях дете имахме абсолютно същите.

# 218
  • Варна
И аз им се чудих на подобни, но в по-лошо състояние от вашите.

Тук е леко позашкурен, но нямаше шанс да сваля лака на 100%. А Идеята ми беше да станата тъмни с масло.
Отказах се набързо и ги боядисах ... нямах достъп до боя на водна основа и използвах алкидна. Заклевам се - за последен път в живота си!
Както и да е, за там където са, са ок и така, при следващо ходене само ще залепя декоративен шнур...

# 219
Flash*,
Как ги тапицира?
Изрязана мукава, оформяне седалка, закрепяне или нещо друго.

# 220
Ама , ти си им сложила възглавници. А, аз искам да се виждат красивите цветя.
С каква боя би ги боядисала сега, след като знаеш, че алкидна не става?
Natka, можеш ли да ми снимаш как се е получило?

# 221
Не мисля че имам снимки, това беше преди двуцифрен брой години, аз вече не живея на това място. Плътен цвят си беше, много специфичен дето сам да го гледаш на нищо не прилича, че и ползвах нещо което приличаше на емайл-лак или помня ли какво точно, стоеше леко лъскава боята.
Отделно погледнати, столовете си изглеждаха по-зле отколкото лакирани. Просто на място имаше с какво друго да се съчетаят така че се вписваха, а и аз също им бях сложила и възглавници. За там си бяха добре, те бяха и в една тясна кухня тъй че и не ги гледахме отдалеч ами реално не се и виждаха целите през повечето време. Здрави бяха и преценихме за тогава да ги запазим, но лакът беше в лошо състояние.

# 222
  • Варна
При моите красивите цветя бяха съсипани...
Не са подвижни възглавници, тапицирано е стационарно.
С каквото е останало от други 'проекти'.
За столове се ползва 2см дебел дунапрен. Този е 4 см, с такъв правих шалтета за шезлонгите навън.
Директно върху седалката е сложно и трудно за мен, затова си направих подложка от картон от амазонския кашон Simple Smile Та тапицирах картонената подложка която пък залепих върху стола. Получи се това което очаквах предвид материалите които ползвах.
Но ако е по-тънък дунапрена, ако му се сложи и вата ще стане мнооого по-добре.
Сега си върви плътно от вътрешната страна на ръбчето на седалката, но един черен декоративен шнур там ще ми хареса и ще изглежда по завършено.
Скоба от такер в тази седалка не влиза, невероятно твърдо нещо се оказа, зтова само силикон.

# 223
  • София
С гъбичка финна за шкурене няма да повредиш детайлите, мисля си

# 224
Може. А после с каква боя да действам?
То, само лака трябва да сваля тук, нали?

Общи условия

Активация на акаунт