Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 20 515
  • 477
  •   1
Отговори
# 390
Да,по-леки са и по-калпави.Имам опит с панти,какво те интересува.

# 391
  • София
Да,по-леки са и по-калпави.Имам опит с панти,какво те интересува.
Какви панти да купя? Място на рамката,където ще се закачи пантата, е широко 8см.

# 392
Има толкова много видове панти,това което си посочила като критерий не е достатъчно.Ето нещо ,което може да ти помогне https://www.tallsen.com/bg/how-do-i-know-what-type-of-cabinet-hinge-i-need.htmlАко толкова искаш да ги смениш, вземи старите панти и отиди в магазина.

# 393
  • София
Има толкова много видове панти,това което си посочила като критерий не е достатъчно.Ето нещо ,което може да ти помогне https://www.tallsen.com/bg/how-do-i-know-what-type-of-cabinet-hinge-i-need.htmlАко толкова искаш да ги смениш, вземи старите панти и отиди в магазина.
Ето това е панта на вратата:     

# 394
Ако намираш вратичката за тежка, сложи вместо 2 три панти. В дърводелско ателие ще ти разпробият гнездо за пантата.

# 395
Силвър, на моя гардероб, който първоначално беше в жилище за наематели смених вратите и новите дори ми се струват по-тежки от старите. Но ми ги сменяха фирмата, която прави ремонта, пантите са нови и гардероба на външен вид е чисто нов. Сега там живее дъщеря ми, ползва си го без проблем. За наемателите бях налепила отвътре тапети, после за нея минах един латекс и се освежи.
С боядисване нямаше да има същия вид.

# 396
  • София
С по три панти са големите врати, като на всяка врата една панта не беше закрепена правилно, но стояха стабилно. Като ги свалях видях колко са тежки.
Трябва да реша нови и боядисани. Нови по-добре, но ще видя дали няма да е по-удачно долните врати,които са по 2 метра вероятно, да ги разделя на две.
Имало някакъв инструмент за пробиване на дупки за панти.

# 397
Преди години в магазин на Сточна гара за плоскости (ПДЧ, гръбчета за кухни и кухненски плотове) разкрояваха плоскостите според зададени размери и правеха отвори за панти. Преди това трябва да са закупени пантите. Освен визуална разлика, пантите имат и различна товароносимост - т.е., ако купиш "по-силни" панти, могат да останат 2. Не бих заменила с ПДЧ старите фурнировани плоскости.

# 398
  • София
Новото ПДЧ е по-леко и доста по-рехаво. Аз не бих сменяла плоскостите. Разбива се мястото, където се захващат пантите доста бързо.

# 399
Имало някакъв инструмент за пробиване на дупки за панти.
Нарича се свредло и има  различни диаметри на отвора.Моите са комплект от Лидл.

# 400
  • София
Плътен мдф е мн тежък, пдч, ще е общо взето същото, шперплат и дърво си тежат.... Остава на фирма за интериорни врати ако се навият да ти направят пчелна пита, но пък ще са дебели... Големите врати си тежат, може и 4панти да се сложат, така или иначе тежки големи врати не са нещо нечувано.

# 401
Аз също не бих сменила фурнированите врати. Ако имах физическата възможност, бих пробвала на скрито място да пробвам как ще стои леко да се изшкури и след това или да се байцва, или да се омасли с различни отенъци. Ако пък въобще не ти харесва дървесна шарка, направо боядисвай с желан цвят.

За пантата - отвий всички винтчета и откачи внимателно пантата от рамката на гардероба и от вратата. С тази панта можеш да отидеш в специализиран магазин за обков, показваш и те търсят дали има със същия отвор (кръг) и останалите показатели.

# 402
  • София
Благодаря ви, момичето. Тъкмо бях решила, че ще поръчвам нови врати, вие взехте, че ме разубедихте.
Няма да остане в дървесен цвят, ще бъде нещо цветно, мисля си за тъмно синьо. Фурнирът е матов, не е лакиран, така че ще стане и без шкурене. Само трябва да реша дали да използвам водна боя или да отида на тежката артилерия - автоемайл лак. Сега не живеем там, така че боядисвам за 20 минути, излизам, на другия ден пак и така, без да се натровя много.

Ще отвия една панта и ще търся нови.
Ще ми трябва и домашна бормашина, но първо трябва да навия половинков, защото той само мишка и волан държи. Е, справя се и с винтоверта.

# 403
  • София
За чий този автоемайл лак?

# 404
По-траен е.

Общи условия

Активация на акаунт