Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 20 339
  • 472
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм за омасляваме с цветно масло или байц и прозрачно масло

# 466
  • София
Въпрос на вкус, каква визия търсиш.

# 467
  • София
За маса, която ще се ползва постоянно, аз съм за байц с лак. Случва се да разлееш вино, сок и т.н. или да се надраска от малък художник. Мисля, че поддръжката й ще е по-лесна.

# 468
  • София
От др страна при маслото можеш да поправиш дефект само на определено място, ако стане нещо с лака трябва да се сваля и прелакира цялостно.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 09:25 от Angel_Dust

# 469
Именно за повърхност подложена на тормоз и лесната корекция предложих масло,ако не се търси лъскав ефект разбира се.

# 470
Матов ефект търся. И да е с лак пак ще е мат или най-много сатен. Останалите мебели имат елементи от орех и са матови. По-скоро питах за поддръжка и с кое се работи по-лесно. До сега съм правила мебели с тебеширена боя и лак, както и дървен материал с импрегнатор. С масло точно не съм работила. Благодаря за отговорите!

# 471
  • София
Маслото е най-лесното нещо за работа, единствено внимаваш да не сложиш прекалено мн, по-добре няколко мн тънки слоя, всеки след изсъхване на предния, отколкото един дебел... И ест при него имаш от време на време да мацваш нов слой. Бих ползвала тонирано масло. И купи си хубаво, качествено такова.

Иначе  лакът би бил по-лесен за поддръжка, ако не се наранява, в смисъл да не го нараниш механично или недай боже да оставиш нещо влажно или горещо и да побелее.

# 472
  • В градината...
Хиляди пъти - масло.

Общи условия

Активация на акаунт