❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 12 774
  • 370
  •   1
Отговори
# 15
Каква вода давате на бебетата/правите ам? Но бебелан сме ние, но мисля вече да мина на розов Девин, какъв и ние си пием.
Ели не ми звучи на хиперактивно дете, защото си обикаля по килима. Други са симптомите. А и те сега са много любопитни  и опознават света. Моето момче обикаля из целия апартамент свободно, а види ли отворена баня/тоалетна/тераса (местата до които няма свободен достъп) Мале такава скорост развива 😅 Но в момента най-любимо му е да стой прав.
Някой захрани ли с глутен? Марти ти може би си? По каква схема и колко време не даваш нови неща? Върнах се да чета в другата група на големите какви сме ги писали в фб 😅

# 16
Захраних аз, да. Общо взето не следвах някаква кой знае каква схема, просто не ги метнах на пшеницата директно. С овес започнах.
Не ми звучи и на мен като хиперактивно бебе това, те повечето са такива.

# 17
Привет и от мен в новата темичка. 0 зъба за Ани, въпреки че венеца беше подут на различни места няколко пъти вече. Чакаме си.
Вчера след ставане в 9 бяхме на две дремки от към час и половина. Като цяло мина добре макар че трудно издържа 3 часа будуване; последните 40 минути са малко буден сън Grinning Ще видим днес какво ще се падне.
От 2-3 седмици вече лази войнишката. Аз така се зарадвах, а дамата от киндиру ме попари като каза че лази накриво и или трябва нон-стоп да я поправям или да не давам да лази. Някой друг "криволазещ"?
Ани се събуди докато пишех, та се връщам да допиша - явно днес няма да сме на две дремки. Само контактните са й по 1:40, колкото и оптимална среда да правя, ако няма при нея човек, поне в стаята, заковава 40 мин макс и това е.
Захранването при нас върви мнооого бавно понеже ме е страх покрай дерматита да не отключи нещо. Сега се вдъхнових покрай празниците и от вчера вече яде жълтък. За белтъка май ще изчакам. От алергени мисля да вкарам риба след яйцето.

За минералната вода - розовият Девин не се препоръчва за толкова малки бебета. Приятел работи в бранша и ми дръпна една лекция от която запомних само че не става, и на база минерализация най-добре е изворна вода Роса. Аз за АМ давам преварена вода, за пиене или отново преварена или Роса.

# 18
Минахме консултация днес - Антонио 7900, Матео 8100. По 72 см. На 8 месеца и половина.
На Матео му пробиват страничните горни резци и ще е като вампир Joy
Антонио лази като войник, но си мести и двете ръце и двата крака последователно, както трябва. Вчера питах ортопеда, каза че щом ги мести последователно,а не действа само с едната страна, всичко е наред. На мен ми е странно,защото каката ни си пролази директно нормално, не е лазила така като плужек Grinning

# 19
Като плужек 😆😆😆
Щом все пак си мести двете ръце И двата крака не е съвсем като плужек. Моята действа само с ръцете. И то май само с едната. Ще трябва да обърна повече внимание. Толкова ли е страшно ако пълзят на една страна?

# 20
И ние днес бяхме на консултация - 7300 плюс някой друг грам, за дължина не мога да кажа нищо, защото я измериха по-малко от миналия път, когато явно не е премерена правилно.
В момента се придвижва с кълбета моята девойка. SmileSmileSmile

Аз също предстои да вкарам глутен и вероятно ще следвам тактиката на Марти.

# 21
Като плужек 😆😆😆
Щом все пак си мести двете ръце И двата крака не е съвсем като плужек. Моята действа само с ръцете. И то май само с едната. Ще трябва да обърна повече внимание. Толкова ли е страшно ако пълзят на една страна?

На мен ми казаха че ако сега не редуват правилно ръцете, на много по-късен етап това ще се отрази на цялостната й координация. Опитвам се да я поправям и стимулира повече "проблемната" лява ръка

За момчета срещу момичета в развитието мога само да подкрепя че си е до дете. Сина на приятелка се обърна на 3 месеца и пролази на 4 месеца.

# 22
Да, и аз така знам. За това и лазенето е важно.
Матео хич не е по лазенето, лази само, когато иска да стигне нещо.
Иначе си е точно като плужек, по корем се влачи Grinning

# 23
Момичета какво правите с бурканчетата от пюрета. Не искам да ги хвърлям, а не стамат за консервиране. Някъде изкупуват ли ги? Пуснах в група на квартала, че подарявам, но никой не ми писа.
Аз лично ги събирам в кашоните от памперсите и на село. Бабата там си намира начин как да ги напълни я със сладко, я с домати, я цветя сее там 😂

Мами, майка ми ми наби филма в главата, че бебето е хиперактивно. Тя наистина не се спира за секунда. Постоянно обикаля по килима, пипа, дърпа каквото докопа. Знам, че е нормално щом е бебе, интересно ѝ е всичко, но все пак се притесних.
Не се притеснявай. От опит заместващ ЛЛ ми каза, че бебето ми е супер енергично понеже прави понякога едно бурно въртене на главата на главата преди сън наляво надясно като лудо. Аз се бях притеснила, но жената тогава ми обясни, че те просто са любопитни в момента и всичко искат да пипнат, да видят, да вкусят. Хиперактивното бебе има както казаха и по-горе други симптоми, но не ти препоръчвам много много да се задълбаваш в четенето в интернет.

За водата и аз давам бебелан или от метро има една бебина. Буквално вкъщи сме като производствена база, защото аз си имам жабче, пие вода и си я иска доста. Нефролога каза да се радвам, че я търси 😂

За глутена една шегичка от мен - онзи ден отидох в бебешкия магазин да взема някоя друга глутенова каша вече и разказвам аз на магазинерката как трябва да започна да въвеждам глутена, при което тя ме пита “бисквитка или сухарче искаш ли?”. Моят отговор “А, тя си хапва хляб вкъщи” 😂😅 Целия магазин ми се смя как ще въвеждам тепърва глутена пък детето вече яде хляб 😂😂 Та без да искам си го въведох лекичко 😂

Мен също ме е страх да експериментирам с храните заради дерматита, но се оказа, че при нас последното възпаление беше в следствие на зъбите. Вчера дадох цвекло - направо се влюбихме в него, сега обаче чакам пак 2-3 дни да видим евентуално да няма нещо ново.

За движенията, моето човече е като пумпал по корем, но не се сеща още да лази. Придвижването и при нас е на кълбета докъдето иска да стигне. Прави едни пружиниращи движения с дупето само ако подпре крачета някъде, я в дивана, я в мен. Не я бързам честно казано. Нашият ортопед казва така - детето е като животинче, само се изправя на 4 крака, после само ще се изправи на 2.

За спането аз не знам какво да ви кажа. Тъкмо застопори един така казано режим и бам 2-3 дни по-ранно ставане и хайде отново. Определено не е готова за 2 дремки, спокойно си спи и третата, а и първия ИБ ни е доста кратък от порядъка на 2:10-15. При вас колко идва горе долу общия дневен сън? Чата ми казва макс 2:45, но понякога тя сама се изтърва и става към 3:10-20. Будя, но признавам си заспивам понякога с нея и там вече спасение няма.

Другата седмица на нас ни предстои да сме гости на сватба. Признавам си притеснявам се как ще е с нея. Някакви изпипани препоръки ако някой има ще са ми доооста от полза 😅

Усмихнат и топъл ден на всички! 🌸🌺

# 24
Момичета, по колко пъти се хранят вашите бебоци? Нашата девойка ясно иска да минава на четири хранения, което на мен ми се вижда малко. Thinking Сега закусва сутрин със 180мл. мляко, на обяд хапва около 170мл. пюре, следобедна закуска каша около 200мл., след това вечеря около 150мл. мляко и после около 23:00-00:00ч. пак 180мл. Въпроса е, че на вечеря напоследък не иска да си пие млякото (пие около 70-80) явно кашата доста я засища, а пък ми се струва, че няма как да го махна това хранене и да остане само с последното, защото времевия интервал става доста голям.

# 25
На 4 хранения са от доста време моите.

# 26
  • Sofia
Ние сме на 5 хранения, но все пак е роден в осми месец и ще изчакам още. Какво количество мляко давате в момента? Ние сме на 3 млечни хранения, веднъж пюре зеленчук с месо или зеленчук с жълтък и едно хранене с каша и плодово пюре.

# 27
Беше на 5 хранения до преди 4 дни.
09-09:30 - 180мл мляко
13-13:30- 180гр пюре
17-17:30 - 180гр каша с плод
21:00 - 180мл мляко
И през нощта 04-06ч се събуждаше веднъж да пие мляко 180мл
Преди 4 дни реши една вечер да не се събуди за мляко и не пи. Прецених ,че щом е спал значи вече може без и да се събужда няма за му давам. Още сме в период на адаптация за това нощна хранене, но не пие и е на 4 хранения. Като от вчера сутринта вече яде каша, а не мляко. Погледнах си записките с баткото се е случило същото по същото време , няколко дни преди 8м.
Попринцип докато ние вечеряме той яде някакъв плод в мрежичка, за да е с нас на масата, но може и без да яде.
Да питам вашите бебетата имат ли проблем с изхожданията...гледам основно храните да са разхлабващи в менюто, а той пернаментно е запечен....

# 28
Вафличка, и моите са родени тогава, но за мен това не е причина да се стои на повече хранения. Важното е общото количество храна.
Сутрин пият 230 мл мляко (готово).
На обяд ядат храна с месо или жълтък (200 мл)
Следобяд каша с плод (200 мл)
Вечерта пият пак 230 мл мляко.

# 29
  • Sofia
Вафличка, и моите са родени тогава, но за мен това не е причина да се стои на повече хранения. Важното е общото количество храна.
Сутрин пият 230 мл мляко (готово).
На обяд ядат храна с месо или жълтък (200 мл)
Следобяд каша с плод (200 мл)
Вечерта пият пак 230 мл мляко.

Марти от кога преминахте на 230 мл? Бебо е на 200 все още. Педиатърката искаше да вкарвам и попара, опитах няколко дни но не я харесва и не ми се струва пълноценно храненето и я спрях.

Общи условия

Активация на акаунт