❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 11 131
  • 350
  •   1
Отговори
# 30
Може би от преди месец и малко са на 230.
Според ММ не им стига храната, защото не качват,ама не виждам колко повече бих могла да им дам Grinning
Днес им дадох овесени ядки с масло и сирене - тотална греда Grinning

# 31
Марти, и аз не знам дали бих яла овесени ядки със сирене 🤣 Ама съм научена да пробвам, та я кажи как ги правиш. С вода или мляко? И после колко масло слагаш?

Данито ще ходи на невролог. Въпреки че педито не вижда причина да не иска да се завърти, предвид моето заболяване се разбрахме, че ще посетим. Ама пусто супер много се чака, часа ни е чак на 13 май. До тогава упражнения и гимнастика. Мериха ни 65см, 8,100 и понеже няма белег от БЦЖ, правихме Манту ама и то не се хвана, та днес ходихме и за ваксина.

От вчера я пробвам с две дремки. Дремките си ги спа без изобщо да ѝ направи впечатление промяната в графика, но едното хранене от стария график се падна във втората дрямка и като се събуди не иска да го близне. Едва час по късно го изпи. Ще видим днес как ще са нещата.

# 32
С вода. Масло и сирене на око.
Моите също нямат белег, ще правим Манту другия месец.
Малко се притеснявам, по приложението за тегло Антонио е на 32 персентил, което не е критично зле, ама не е особено добре. Лл каза просто,че са в застой,ама..

# 33
Моята девойка, която е на кърма, има около 6 хранения на гърда през деня. Варират и не мога да бъде съвсем точна, тъй като покрай избиването на първите зъби има промяна в апетите. На обяд има хранене зеленчуково пюре с жълтък или месо, а следобед плодово пюре- самостоятелно или с малко оризова каша. От пюретата обаче не изяжда повече от 100 до 120 грама.
Днес предложих овесена каша сутринта за първи път като дадох 1/4 от стандартната порция по опаковка. Тя и това не изяде с огромно желание, камо ли да дам пълната. Педиатърът препоръча да въведа и попара след овесената каша, така че това предстои следващата седмица.

# 34
Ще я пробвам, ама утре сутрин, че за тази има баница 🤣. А, Марти, Тони не беше ли по-активния? Нали уж казват че като започнат да се движат повече и наддаването се забавя.

Данито наддава , ама защото не иска да се движи. И по корем като я сложа като се умори се завърта по-гръб и повече не можеш с нищо да я излъжеш. Иначе се просяга за играчки, може даже да легне настрани, за да я стигне, но до там. И ако е била седнала и се е килнала и не може да стане почва да хленчи. Правя гимнастика с нея, показвам ѝ, че като се върти може да стигне играчка дето е по-далеч и не, и не.

# 35
От три дни се опитвам да напиша и все не стигам до публикуване 😆
Та, ние сме на кърма по намсиколко пъти на денонощие..
С твърдата храна сме скарани, яде по 100тина грама пюре на обяд и по 50-60 грама каша следобяд, понякога и сутрин.
При нас нощем е много тегаво все още. Ако имам два часа непрекъснат сън се водя наспана. Какви ли не настройки на режима правим и не става. Зъби мъчат като за световно, още не са излезли.
Публикувам така, после може да допиша🥴

# 36
Ами вече сякаш са еднакво активни. Той не че брат му е много по тежък (цели 200 грама), ама поне има 8 кг. Тони не.
Нищо де, надявам се да е качил този месец.
А Дани хич ли не се обръща по корем? При кой невролог ще ходите?

# 37
Вярвам, че ще е качил. Аз като чета по колко изяждат направо не мога да повярвам. Нали на ЗВБ не мерим колко твърда храна изяжда та за млякото Данито яде 3 пъти по 230 и 1 - 200, като понякога на всичките яденета ми оставя.

За въртенето ако я водя за ръката или като ѝ помогна да си завърти таза завършва завъртането, но сама сякаш не може. От гръб се завърта настрани, премята крачето пред другото и до там изведнъж се връща пак на гръб. Ако е подпряна и не може да се извърти и да легне по гръб само веднъж съм я видяла да се завърти на корем само за да се врътне на другата страна пак по гръб. 😆 За да стои на корем ѝ пускам кучето да ѝ пее песнички.

Иначе за невролога, в Пловдив ще ходим до д-р Гълъбова. Тя и проф. Иванов ме лекуваха когато ми откриха автоимунното. Та и двамата ги познавам. Понеже не успях да се свържа с професора, запазихме час при нея, и съм сигурна, че ако има някакви съмнения ще извика професора.

Азалия, през нощта колко яде? Да не би да се буди по навик? И друго ми хрумва ако заспива за нощен сън с кърмене често казват че се превръща в асоциация и си го търси да заспи. Ако не плаче може да я оставиш да се опита да заспи самичка. Аз познах мой си вариант на Фербер метода, където засичаш 3-5-10 минутки преди да отида да я успокоя. Доста време карах на 5 минутки. Просто не можех да я оставя да плаче повече. В един момент тя сама започна все по-малко да плаче. Посещенията се разредиха и сега може да ми се случи да ѝ направя едно успокояване ако се е преуморила или я мъчат зъбите (и тя още няма, а долния венец е подут до кучешките)

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 10:00 от Merry-Ann

# 38
През нощта яде 2-3 пъти. Повечето пъти се опитвам да я успокоявам с гушкане само. Ама тя директно както спи започва да се дере от рев. Което ме навежда на мисълта, че нещо я мъчи. Бута биберона и не го иска и няма начин да я успокоя. И сама не се успокоявя, ако не се намеся се разбужда и после 2-3 часа няма спане.
Иначе на гърда заспива, асоцияция й е най-вероятно вече. Събирам сили и смелост да започвам приучаване към самостоятелно заспиване.

# 39
Нашия както заспиваше сам, директно даде задна напоследък. Ако го оставя се почва едно въртене, пълзене, обикаляне на кошарата и няма заспиване, та се налага да се намесвам. Дори ако го оставя полу-заспал се разбужда и почва да шава. Накрая се примирих, че ще го приспивам на ръце, просто за мен е по-лесно и бързо така 🤷🏻♀ хвана ми цаката човека 😅
За яденето - при нас е кърмене на поискване и две “заместени” хранения, от които не изяжда много големи количества.

Някой беше писал за бързо въртене на главата наляво надясно - и нашия го прави. Беше спрял и сега наскоро пак започна. Ако продължи, ще го водя на невролог. Според мен и лекаря го прави за успокоение, но за всеки случай мисля да отидем, ако продължи. Иначе е ужасно активен, хич не стои мирен.

# 40
През нощта и ние имаме будения- около 3. Проби зъбче и нощите преди да се случи се будеше буквално на всеки час, час и половина. Откакто е избило си върна по-дългия непрекъснат нощен сън от около 4 часа.
Движението на главата наляво-надясно го има и при нея.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 12:51 от B

# 41
И нашата така върти главата, чела съм, че се саморегулират и успокояват така.
В, колко нощи беше при вас това будене на всеки час?

# 42
Три нощи подред се будеше така. Тя си беше увеличила и сукането през деня за сметка на пюретата.
Вашите бебчета имат ли някакви явно предпочитания към определени храни? Аз във всяко пюре слагам тиквичка, която явно е топ фаворит за момента. С нея пробутвам и картоф, който иначе пък в тотално отхвърлен на този етап. И още една питанка - какви сухари ползвате за попара? Чудя се дали да не направя такава с хляб с квас - домашен. Поддържам кваса жив, за да “забърквам” хлебчета за госпожицата, но не знам дали е удачно.

И нашата така върти главата, чела съм, че се саморегулират и успокояват така.
В, колко нощи беше при вас това будене на всеки час?

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 20:38 от B

# 43
Моята калпазанка вече е 7,700кг. 7м и 9дни. Има алергии и много бавно става това захранване, защото 90% от времето е на противоалергично. На обед почти сме го сменили, има и дни, в които следобед също, но е рядко. Моето обожава чист картоф, тогава изяжда цялото пюре. Тепърва ще вкарвам и месо. Вечер, ако не я мъчат зъби  си спи непробудно, но избива ли става да хапне или проплаква. Вече има 6бр, задава се 7ми, но май кучешките повече я болят. Работя в детска градина и много от дечицата заспиват точно така - клатейки си главата.

# 44
Eli, как разбрахте за алергиите? Голям филм ми е това. Аз нямам, но бащата има леки такива към полен и може би прах. Ани е с дерматит и ми е много трудно да преценя дали има реакция към храна или просто дерматита се е активирал отново. Приемам съвети за лекари в София. За сега сме минали през каква ли не козметика и има неща които помагат, но не се изчиства напълно. Кортикостероид не сме пробвали още понеже съм скептична че в дългосрочен план прави разлика.

Общи условия

Активация на акаунт