Месо..мляко...за и против...

  • 14 315
  • 220
  •   1
Отговори
# 30
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ще кажа, че това е свързано с Био- продукцията.... едното носи пари на другото .... може би нещата някъде са свързани

# 31
  • София
  • Мнения: 1 326
Ще кажа, че това е свързано с Био- продукцията.... едното носи пари на другото .... може би нещата някъде са свързани
Ето това не се бях сетила!!! Всичко е бизнес-и вредното и полезното!!!

# 32
  • Мнения: 5 500
...А и бабите и дядовците ни са консумирали мляко, сирене и са доживели до старини...
Консумирали са домашно приготвено недостигнало тази степен на ферментация като фабричното, необогатено с консерванти и прочие, и то не всеки ден, така са доживели до дълбоки старини!

# 33
А и бабите и дядовците ни са консумирали мляко, сирене и са доживели до старини...


Аз съм съгласна с mimi_kir,че сегашното мляко и млечни продукти по магазините съвсем не са това което са били тогава, всички тези химикали си оказват ефекта! 

Все пак решението е да сме информирани и да ограничаваме вредните продукти.  Никаква крайност не води до добри резултати!


Точно така ...даже са били столетници ...ядяли са само млечни продукти, черен хляб и плодове и зеленчуци ..... на празниците - месо ... и почти никакви ядки , кълнове и дрън- дрън полезнотии

Не съм съгласна ! Според мен знанието трябва да се обогатява и споделя.  Има много истина в мъдростта на народите които  са ядяли кълнове, ядки и други полезнотии и са били здрави!  Живота в момента е съвсем друг, хранителните продукти също, затова заедно се опитваме да разберем как по един възможно най-здравословен начин да живеем и да се храним.  И пак ще кажа нека не изпадаме в крайности и черногледство, знанието е сила, не бреме което понеже не ни харесва отричаме.

# 34
  • Мнения: 4 150
Цитат
О, браво. Перфектната мисъл. Освен да накарам майка ми да релактира, на 58 каква й е работата...
Може да не съм теле, но на 28 определено не смятам, че съм на години за майчино мляко.
ЗаЩо с мислиШ,че на 28 все оЩе си zависима от мляко или пьк трябва да го пиеШ ...и то от краве??До колко се кьрми едно дете?Или едно теле? Цял живот ли пие от млякото на майка си или идва ден и zапо4ва да яде и трева?Телето пие ли коzе или овче мляко?И то пастьориzирано?
Историята на млякото и млякопроиzводството я има на книга.Виж там и после кажи дали е меко каzано глупаво.На мен ми беШе интересно да науча някои неЩа,които не сьм zнаел. Peace

ЗаЩо сравнявате бабите,които не са имали и телевиzия и други "благини",които да им пречупят сьzнанието?
Простичкият живот е по лесен и води до дьлголетие и zдраве.

Не,не пием мляко,нито кисело.

Цитат
А и бабите и дядовците ни са консумирали мляко, сирене и са доживели до старини...
Благодарение на млякото или вьпреки него?

# 35
  • Мнения: 5 714
Добре де, искам да знам какво мога да ям. Сега пък и млечните били вредни. За справка детето обожава сирене, кашкавал и кисело мляко. Прясно не пие, щото аз не давам. Сигурна съм, че ако предложа и него ще гаврътне.

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 765
След всичко изчетено в тази тема стигам до извода, че най-добре е да караме на фотосинтеза. Краката в легена и на терасата на слънце..... Mr. Green

Не мисля, че е нужно чак толкова да се вманиачваме. Ние сме ограничили част от вредните храни и до там. А за млякото така и не разбрах и аз защо е вредно???

Не ми се ще да живея до 100 г. само защото 50 от тях съм прекарала заровена в книги кое , как , колко и т.н.

# 37
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
...ако искаме да ни гостува една специалистка, която с удоволствие ще ни разясни кое как се прави. Направо от промишлеността. Искате ли? Ще й отворим да речем една тема и ще й дадем линка. Там ще й зададем въпроси а тя да отговори.
Кажете "да"
Аз казвам ДА   bouquet Ще е хубаво наистина да знаем кое как и от какво се прави.

# 38
  • Мнения: X
...ако искаме да ни гостува една специалистка, която с удоволствие ще ни разясни кое как се прави. Направо от промишлеността. Искате ли? Ще й отворим да речем една тема и ще й дадем линка. Там ще й зададем въпроси а тя да отговори.
Кажете "да"
Аз казвам ДА   bouquet Ще е хубаво наистина да знаем кое как и от какво се прави.
Проспала съм момента, но и аз казвам ДА! Hug

# 39
  • Мнения: 988
За гостуване на специалист - и аз съм "ЗА", може предварително да си кажем някои от въпросите за да знае какво ни интересува.

Дебатът тук се води основно за прясното мляко... Млечните продукти са преминали през обработка която променя белтъка и го прави по-смилаем - визирам специално киселото мляко и други кисели млечни продукти (кумис, кефир не са ли такива? Тук да каже някой който знае) На балканите се консумира от хилядолетия основно кисело мляко което все пак е доста по-различна храна от прясното, то именно е известно като храна на дълголетниците от древна Гърция насам. Чела съм за много проучвания колко е полезно за здравето, храносмилателната система най-вече при това... Все пак със създаването му човек е открил нова храна, която не съществува в природата (защото никой преди него не е доил млякото че да го оставя да се кваси) но се получава в резултат на естествен процес, като виното да речем. И за двете не смятам, че могат да се нарекат вредни или неестествени, ако се консумират умерено  Simple Smile

# 40
  • Мнения: X
За гостуване на специалист - и аз съм "ЗА", може предварително да си кажем някои от въпросите за да знае какво ни интересува.

Дебатът тук се води основно за прясното мляко... Млечните продукти са преминали през обработка която променя белтъка и го прави по-смилаем - визирам специално киселото мляко и други кисели млечни продукти (кумис, кефир не са ли такива? Тук да каже някой който знае) На балканите се консумира от хилядолетия основно кисело мляко което все пак е доста по-различна храна от прясното, то именно е известно като храна на дълголетниците от древна Гърция насам. Чела съм за много проучвания колко е полезно за здравето, храносмилателната система най-вече при това... Все пак със създаването му човек е открил нова храна, която не съществува в природата (защото никой преди него не е доил млякото че да го оставя да се кваси) но се получава в резултат на естествен процес, като виното да речем. И за двете не смятам, че могат да се нарекат вредни или неестествени, ако се консумират умерено  Simple Smile
Права си и съм съгласна с теб. Всеки обаче си има разбирания и грубо казано "мозък в главата". Ние ограничаваме доста от вредните продукти, но го правим по убеждение. И тъй като нямам намерение да ставам нито маниак на тема храна, нито веган, а и не мога да бъда убедена в абсолютната вредност на млякото, то то си остава на трапезата ни (консумираме веднъж седмично прясно/кисело мляко, а всеки ден някакъв млечен продукт - масло, сирене , кашкавал). Peace

# 41
  • На небето
  • Мнения: 5 530
След всичко изчетено в тази тема стигам до извода, че най-добре е да караме на фотосинтеза. Краката в легена и на терасата на слънце..... Mr. Green

Не мисля, че е нужно чак толкова да се вманиачваме. Ние сме ограничили част от вредните храни и до там. А за млякото така и не разбрах и аз защо е вредно???

Не ми се ще да живея до 100 г. само защото 50 от тях съм прекарала заровена в книги кое , как , колко и т.н.



Абсолютно, в крайна сметка се оказва, че на пазара няма напълно чисти продукти, не можем да отидем на село и да копаем, сеем и гледаме животни. Затова не можем да ограничим напълно вредните храни, то е ясно, но до колкото можем трябва да ограничим някой храни.

# 42
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 732
Кристиан, няма да споря за глупости. Млякото се ползва доста (ама ДОСТА!) преди войната и големите гладове и няма книга на света, която да каже обратното. Макар че вероятно историята на млякото е интересна Laughing
Човекът е по същество растителноядно животно, не е устроен да яде месо изобщо. Това не означава, че е достатъчен довод да отречем месото и масово да станем вегетарианци, мисля.

# 43
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Ще кажа, че това е свързано с Био- продукцията.... едното носи пари на другото .... може би нещата някъде са свързани
Ето това не се бях сетила!!! Всичко е бизнес-и вредното и полезното!!!

Ами да .....развалят нашата био- продукция като заливат пазара с ГМО и после ще ни продават на тройна цена Био- домати ...... да се хранят с истински храни скоро ще могат да си позволяват само богатите ..... но бабите и дядовците от село не се усещат и купуват семена от тези толкова издръжливи краставици , домати или ягоди  Sick



Не съм съгласна ! Според мен знанието трябва да се обогатява и споделя.  Има много истина в мъдростта на народите които  са ядяли кълнове, ядки и други полезнотии и са били здрави!  Живота в момента е съвсем друг, хранителните продукти също, затова заедно се опитваме да разберем как по един възможно най-здравословен начин да живеем и да се храним.  И пак ще кажа нека не изпадаме в крайности и черногледство, знанието е сила, не бреме което понеже не ни харесва отричаме.

Така е  Peace

# 44
  • Мнения: X
Човекът е по същество растителноядно животно, не е устроен да яде месо изобщо. Това не означава, че е достатъчен довод да отречем месото и масово да станем вегетарианци, мисля.
Така е, не сме устроени да ядем месо - щяхме да имаме различна обмяна на веществата, различни храносмилателни ензими, но и остри зъби подобно на хищниците. Но не сме и изцяло растителноядни - нямаме двойния стомах, не преживяме храната за да извлечем всички ценни вещества от нея. Не сме устроени да се храним и само с ядки и варива, нито само със сурова храна...истината е някъде по средата. "Мярка му е майката." Crazy

Общи условия

Активация на акаунт