Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 64

• 74 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Като се вманиача в някоя рецепта и няма отърване. Тази вечер тортия еспаньола с карамелизиран лук и течен яйчен център. На моята й се получи течен център, но бързо стегна. Луда история е тази рецепта, трудничко се прави, заради температурата при готвене, но е много вкусна.

# 361
Да споделя и аз сготвената рецепта от Merelenda:

Благодаря за споделеното!

# 362
  • Някъде по Дунава
Добър вечер!
Пилешко със зеленчуци и тиквички на грил тиган

# 363
Бухти.

Скрит текст:

Хриспа, бухтите ти са 1 към 1 с тези на покойната ми майка. За съжаление, не се научих да ги правя, затова те моля за рецепта и подробен начин на приготвяне и пържене Hands Pray

# 364
Бухти.

Скрит текст:

Хриспа, бухтите ти са 1 към 1 с тузи на покойната ми майка. За съжаление, не се научих да ги правя, затова те моля за рецепта и подробен начин на приготвяне и пържене Hands Pray
И аз искам тази рецепта, мил спомен са ми от детството.

# 365
  • Варна
Телешко варено с добавка чесново масло

# 366
  • In transit
Мързелива пица с хляб

Днес мм ме изненада с обяда, докато бях по задачи Heart Eyes - филе от сьомга в хрупкава коричка със задушен фасул в масло

Пърленки с ароматно масло

Салата

Картофи на фурна

Медена торта (медовик) с шамфъстък и малини

и за десерт, поздрави от Стойчо. Heart Eyes

# 367
# 368
  • При децата ми
Момичета, почувствах се поласкана от думите ви за бухтите! Simple Smile Heart Eyes

А, рецептата не е нищо сложно, само дето аз все не се престрашавам да ги правя. Това ми е втори успешен опит за толкова години, защото все си мисля, че няма да ги направя! Обрах овациите у дома! Smile

Рецептата е: Около 600 гр. брашно, щипка сол, щипка захар, 2 яйца, чаена чаша кисело мляко с чаена лъжица сода бикарбонат. Замества се тесто, което не е нито много меко, нито твърдо. Правя го на две-три топки, които разточвам, като гледам да не разточа тестото тънко, защото не се надуват и стават, като кора. Пържа в повече олио, като гледам олиото да е толкова, че да ги покрива. Пържат се бързо и трябва бързо да се вадят, за да не прегарят. Това е. Надявам се да съм обяснила добре.

Ето как изглежда разточено тестото.

Mikkey, покривката с лимоните е топ! Smiley

# 369
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета! Наложи се спешно да замина за България и като се прибрах след 3 седмици, изхвърлих всички развалени салати и зеленчуци от хладилника...Уплаших се, че мъжката Туна ще хване скорбут и му направих салата и зелен фасул. Е, не е хамбургер и пържени картофки, но мисля, че скоро няма да му се случи...

# 370
Здравейте, от мен

Боб с кюфтета

Бутчета

Сармички и салата

Закуски

И свинска супа

# 371
  • София
Нещо като мешана зеленчукова скара с гарнитура плескавица Blush

# 372
  • Варна
Суфле с кашкавал

# 373
  • София-Младост

Спагети, скариди, броколи 💜

# 374
Направо ми сформирахте менюто. Много обичам да разглеждам кой какво е сготвил.❤️
Една рибка Мерлуза си запазих от Мики и чушките със сос на Дарето ще пробвам.
При всички е много,  много вкусно!
От мен - една бърза манджичка в тиганче - два пъти я правя тази седмица, но стигна само до Инстаграм

https://www.instagram.com/share/p/BAD2NzndJH
А това не е точно бутер тесто,  ама подобна работа - така мекички се получиха и ухаят страхотно. Инак тестото е моето си, което правя всеки ден за хляба с квас
https://www.instagram.com/share/reel/BAOmFbAvpL
Мед ми капе на сърцето, коги видя цветна чиния - протеин и фибри. Демек, нещо остава в главите на тез дечиня как да се хранят.🤦‍♀️🤭
Мини кюфтенца пекли и със зеленчук ги гарнирали и бейби моцарелки. Вкусно беше. Рецепта няма, но то е ясно какво е.

Вчера правих и тиквички с кашкавал на фурна.

И едни уж хрупкави тиквички ма фурна.  Какво ли не съм пробвала. Не че не е вкусно, но....минало покрай хрупкавото. Няма по - вкусно нещо от пържените, но супер рядко правя.

И последно...баничка измишльотина със спанак и сирене и новите кори на София Мел.

Общи условия

Активация на акаунт