Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 558
  • 355
  •   1
Отговори
# 165
Морето хич не ни е студено. Сигурно има и по-топли води, но има и къде-къде по-студени. За мръсното - мръсно е.
Хубава ни природата, просто не е уникална, в смисъл, че и други държави си имат, не е като да е чудо невиждано.
Иначе аз си я обичам, без планината не мога, и на морето ни си ходя. Но може да е много по-добре като поддръжка и грижа за нея. Другото е, че е една шепа и за кого и какво по-напред...

PS: познат португалец казва, че нашето море е топло като чай и не можем да го изкараме от водата. За южното черноморие става въпрос.

# 166
Е, сравнено с Атлантика е топло. За холандци и северноевропейци също е така. Мен си ми е студено дори през август. Когато става дума за България, определено предпочитам планината пред морето.

# 167
  • Glasgow
На мен ми липсва мутро контрола по чуждите плажове, в рамките на час 6 различни досадни масажисти, две дето плетат плитки, амнайсе продавачи на хавлии и всякакви други глупости. Това няма как да се случи по нашите курорти.

# 168
  • София
Отговарям по темата.
Не знам дали е заради пандемията или заради промяната покрай мен, но съм поразена колко много хора живеят сами и са си самодостатъчни, без да желаят връзка, а само залъгват, че имат готовност за такава.

# 169
  • Out of the Mix
Рокстар, след едни години си цениш и спокойствието.
И, ако не срещаш точния човек за теб, по-ти е добре необвързан, бидейки осъзнат точно какво искаш, с какъв партньор ти е добре. Аз не се обвързвам току-така, за какво ми е?
Не става дума да се замонашиш, имаш си живота, хобитата, приятелите, отговорности, начиния и т.н., животът си върви.

Достъпът до всякакви отношения и гаджета е повсеместен, стига да искаш, всичко може.

Патологиите и патиите ги оставяме настрана.

# 170
  • София
Не говоря конкретно за мен, а по скоро нещо като социологическо наблюдение върху хората от всяка възраст след 18, двата пола и преди 2005 и след 2020.

# 171
Аз мисля че няма общо с пандемията.
Хората са по-самостоятелни емоционално и финансово, не им трябва никой в живота.

Приятелството, секса и близостта може да се има и всеки от своята къща и живот.

Имам приятели предимнона около +30, които твърдо са решили че искат такъв тип връзка.. която не включва съжителство, семейсто и прочее.

Разбира се е изключение, но на фона на традиционалното поколение на родителите си, е много ново.

# 172
  • Melmak
Исках да ходя на едно парти и не намирам компания. Отказват ми, късно било.. то е в дискотека, как да е рано. Не знам дали е от годинките, или в резултат на пандемията.

# 173
Или приоритети ? Защото на мен по ми са интересни нещата , които мога да видя и направя през деня и не ми се пропускат за да дремя цял ден да стоя будна вечерта.

# 174
  • Out of the Mix
Аз мисля че няма общо с пандемията.
Хората са по-самостоятелни емоционално и финансово, не им трябва никой в живота.

Приятелството, секса и близостта може да се има и всеки от своята къща и живот.

Имам приятели предимнона около +30, които твърдо са решили че искат такъв тип връзка.. която не включва съжителство, семейсто и прочее.

Разбира се е изключение, но на фона на традиционалното поколение на родителите си, е много ново.
Всичко се намира лесно, а като си си изградил рахата, не ти се нарушава за щяло и нещяло, този, онзи, тази, онази.
Съжителството е развитие на отношения, до което не се стига с всеки, с който си интимен.
Доста познати 30-40 имам, които нямат, не искат деца, дори някои живеят с гаджетата си.

Не всички са по нощния живот, Ечисера, не е от годините, млади сте още в ранните 30, ти поне, на мъжа ти на 40 май отдавна му е минало времето за диско, ако въобще е обичал.

Аз пък забелязвам, че много от 30-40 ги гони някаква хронична умора, апатия, нямат живец, мързеливи, зомбирани яко.

# 175
  • Melmak
Или приоритети ? Защото на мен по ми са интересни нещата , които мога да видя и направя през деня и не ми се пропускат за да дремя цял ден да стоя будна вечерта.

Тоест никога не излизаш вечер??

# 176
Ами ти за вечер ли пишеш или нощ? Защото има разлика между вечеря и дискотека. Ами след театър ако седнем някъде и се прибираме малко преди 24 , но за мен това не е нощ. За мен дискотеката е да излезнеш в 23,30 и да се прибереш в скед 4 ,,, има голяма разлика, за какво питаш?
За мен ако излизането не е толкова късно , дори да закъснеем с прибирането не ми тези .

# 177
  • Melmak
За вечеря и после дискотека. Вероятно съм се обърнала към хора, които излизат, а не такива, които се прибират преди полунощ.

# 178
Е, може и да има , но предполагап по морето лятото ваканциите или някои студенти .

# 179
  • SF
Не е от пандемията.
Преди питаха имаш ли си приятел/ка, гадже?
После стана "срещаш ли се с някой?"
Сега масово стана "Ти пишеш ли си с някой?"
Моля?
Това ли е новото гадже? - някой, с когото си пишеш?
И защо да си пишем, като може да се чуем по телефона и да се видим, както правя с всички останали мои познати?
Е, с някои си пиша, но има причина да не се чуваме - работа, шум, нещо искам да покажа на снимка... Такива ми ти работи.

Вие пишете ли си с някой?

Общи условия

Активация на акаунт