Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 556
  • 355
  •   1
Отговори
# 180
Не е от пандемията.
Преди питаха имаш ли си приятел/ка, гадже?
После стана "срещаш ли се с някой?"
Сега масово стана "Ти пишеш ли си с някой?"
Моля?
Това ли е новото гадже? - някой, с когото си пишеш?
И защо да си пишем, като може да се чуем по телефона и да се видим, както правя с всички останали мои познати?
Е, с някои си пиша, но има причина да не се чуваме - работа, шум, нещо искам да покажа на снимка... Такива ми ти работи.

Вие пишете ли си с някой?

Това е уникална олигофрения с чатенето, отскоро разбрах, че вече е така.
Другото е постоянното писане / чатене. На ден се губят часове в чатене, вместо да се чуят за 10мин дори.
Дори докато тренират не се пуска телефона и се пише всяка една свободна минита или се гледат безсмислени идиотски 3-5 секундни клипове от всякакво естество. Гледането тръгва от 3 год възраст най-късно.

Едно време като бяха много скъпи разговорите се смееха на тези със смс-те, сега по желание са с тях..

# 181
  • По света и у нас
За това толкова мъже искат само да си пишем... Дори млади, добро утре, как си, лека нощ. Хем има някой там във фантазиите му, хем не трябва да си мръдне задника въоще само малко палците да поработят, дай му една снимка и той е задоволен. Луда работа.

Имам един който се запозна с мен покрай работата, още не е започнал да ме сваля съвсем открито, и тук таме пуска някое здравей здрасти, мисля за теб, закрилям те, честита коледа, все едно да се зареди че и той има муза,  не е сам самичък на света и живее като номад...

# 182
  • Out of the Mix
Не е от пандемията.
Преди питаха имаш ли си приятел/ка, гадже?
После стана "срещаш ли се с някой?"
Сега масово стана "Ти пишеш ли си с някой?"
Моля?
Това ли е новото гадже? - някой, с когото си пишеш?
И защо да си пишем, като може да се чуем по телефона и да се видим, както правя с всички останали мои познати?
Е, с някои си пиша, но има причина да не се чуваме - работа, шум, нещо искам да покажа на снимка... Такива ми ти работи.

Вие пишете ли си с някой?
Не ми се е случвало такова нещо, Есме.
Никой не ме е питал такова нещо. Това ми звучи, като за петокласници.
Всеки пита "обвързан ли си?", "имаш ли половинка?", "как е в личен план?" и т.н.
Самопредлагане има също, и всяка си казва, ама вече сме в такива години, а качественото предлагане е кът.
Не, не си пиша с никоя. С който пиша се познаваме и в реала. С новите запознанства до 3-5-7 дни на живо директно спрямо график и възможност. Всякакви други "усуквания" са безсмислени. А видя ли, че нещо ми шикалкави, изчаквам известно време да я видя какви ще ги надроби, и й пожелавам хубав живот.

# 183
  • SF
Всеки пита "обвързан ли си?", "имаш ли половинка?", "как е в личен план?" и т.н.

Беше, беше така.
Сега новото на всички тези е "пишеш ли си с някоГО?... Е, как?! Не си ли пишеш с някого!"
Въпросът е точен синонимен израз на старото "имаш ли си приятел/ка?"
Те май също се виждат, но през цялото време си пишат.
Виждам си колегите в работата. Обядваме заедно, но всеки е забил поглед в телефона. Ако ги прекъснеш с въпрос "Хубаво ли е това, което ядеш?", отговарят разсеяно с "Топ!"
Явно са си на среща хората, а аз ги занимавам с комуникации.

# 184
  • София
Значи и вие сте го забелязали това с "писането". Ама то са едни писатели, едно чудо. Ходи си сам като куче, ама си пише....
И то не са един или двама, а цялото поколение от 20 до 40 годишни. Кога стана тоя бъг? И точно след Ковида се прояви на макс.

# 185
  • Out of the Mix
Има го това, но аз не съм писател. Като съм навън и в движение, въобще не ми е до телефон и чатове, проверявам, може нещо откъслечно и кратко да отговоря, предпочитам да се обадя и за кратко да кажа подробно кое какво, и да се изясни. Като се храня пък, телефон изобщо не гледам, какво остава да съм с компания, вместо да си говорим, да гледам телефон, това никога не е било. Ако се случи, ще е неуважение. Жените, с които съм бил, никоя не си е гледала телефона, или в чантата забравен, или на масата на вибрация и поглед в мен. Ти си там да си с човека, хората.

Не знам, Есме, може би защото общувам и тергетирам последно време само зрели жени(30-40), с които се срещам, не с момичета на 20. Wink
Сладурани осъзнати 25-30 има, но са рядкост.

# 186
  • София
По темата.
Забелязвам, че народа още го тресе хипохондрията. Някой да се изкашля в метрото и го гледат страшно. Толерират се повече отсъствията по болест от училище и работа. Някои хора още носят маски. Ей такива неща.

# 187
Далеееееееееч преди ковида гледах с лошо око на болни хора в автобуса. Винаги всъщност ми е правело лошо впечатление! Няма как да ги гледам усмихнато съответно.
Вече и начина по който гледаме ли..е обект на критика?!

ПС..не е хипохондрия. Здрав разум се нарича.

# 188
Аз съм съгласна с Rockstar.
Хората бая откачиха... да не говорим по яслите/градините/у-щата.
Не дай боже на някое дете да му потече носа и го пращат да му изследват сополите 🤦‍♀️

Едно бебе го върнаха, защото акало 4 пъти в един ден. Нямало разстройство, ама как така акало 4 пъти...

Ако се закашлят край... антибиотик.

# 189
  • Melmak
Тук за сопол връщат децата от ДГ, което в много държави не е така.

Също онзи ден четох пост в една група, която е за пътувания. Жена пишеше нещо, че е болна, но й се налага да пътува със самолет. Леле.. съсипаха я! Направо я разкостиха. Интересно е ако тия хора се качат във влака.. дали се карат с хората. Понеже влак, самолет, все тая… автобус също. Ок, не е приятно да се возиш до болен, разбирам. Ама не може да тестваме всеки сопол. Аз съм с алергия, която не е сезонна. Кихам ужасно много и в пандемията ме гледаха като престъпник.

Това за акащото дете.. просто тук лелките и даскалиците си правят каквото искат. Ако едно-две деца могат по-малко да имат, възползват се. Просто не им се занимава и като са малко децата им е по-лесно.

# 190
Аз не разбирам какво се жалват хората. Хем масово се гълтат хапове с шепи, за настинка антибиотик веднага и т.н.
Хем масово са вечно болни, разбирай сопол, кашля!
И не е само децата, възрастните постоянно са в болничен, голяма част удрят годишния максимум  без комисия , ако са осигурени реално.

Ама същите които са с хаповете и вечно болно, ги пръскат с болести от самолетите.

# 191
По темата.
Забелязвам, че народа още го тресе хипохондрията. Някой да се изкашля в метрото и го гледат страшно. Толерират се повече отсъствията по болест от училище и работа. Някои хора още носят маски. Ей такива неща.
А защо непременно това с маските да е заради хипохондрия? Може човекът да е на тежко лечение , сриващо имунната система, може да е с вирусна инфекция и да пази другите, може да е в някакъв период, в който е ужасно важно да не се зарази с нищо.
Мъжът ми е регистриран донор на стволови клетки и скоро се появи донорска ситуация. Беше резервиран за определен период от време преди процедурата, в който период трябваше да спазва някои ограничения, за да не се провали трансфера на стволови клетки по някаква причина - да не се татуира, да не дарява кръв, да не се ваксинира, да носи FFP2 маска в самолет и на места със струпване на хора в затворено помещение... Доста тесногръдо ми се вижда някой да го определи като хипоходрик, защото го е видял с маска на летището или в магазина.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 12:16 от Mößbauer-Effekt

# 192
Разбира се, че е тесногръдо. Отделно не им е и работа кой и защо какво носи.
Аз съм носила маска и преди ковид истерията,  покрай грипните пикове - януари-февруари всяка година. Защо - основателна причина съм имала, няма да я  разкривам, защото смятам че тя не е работа на непознати.

Дори хипохондрия не се ползва правилно в случая!
Хипохондрията е да си измисляш несъществуващи болежки, които реално нямаш.
Другото е естествено желание да искаш да не си болен, да не се заразиш и е нормално да се пазиш - да не искаш да се тикаш до болните.
Разликата е голяма, според мен.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 12:22 от teta75

# 193
  • Melmak
Маска да си носи, който иска. Ама да не изпада в ужас като види хремав човек в метрото.

# 194
Също да не изпада в ужас като види човек с маска Wink

Общи условия

Активация на акаунт