Аз съм носила маска и преди ковид истерията, покрай грипните пикове - януари-февруари всяка година. Защо - основателна причина съм имала, няма да я разкривам, защото смятам че тя не е работа на непознати.
Дори хипохондрия не се ползва правилно в случая!
Хипохондрията е да си измисляш несъществуващи болежки, които реално нямаш.
Другото е естествено желание да искаш да не си болен, да не се заразиш и е нормално да се пазиш - да не искаш да се тикаш до болните.
Разликата е голяма, според мен.

Нямам думи.
Всеки си преценява дали, кога и защо да носи маска и преди, и след ковид пандемията. Дали има възрастен човек вкъщи, за когото една привнесена обикновена настинка би била фатална, дали новородено бебе без имунитет или дете с хронично заболяване, дали ти самият си уязвим, дали не искаш да пръскаш бацили или пък всичко ти е наред, но просто не искаш да си нонстоп болен и затова в час пик ще си сложиш маската в метрото... е абсолютно и категорично ОК. Всеки си решава и изобщо не гледам на тези хора като на хипохондрици, а на съвсем нормални, предпазливи хора. Има ги все още и нямам нищо против. И далеч ги предпочитам пред хора, на които грам не им пука и не се съобразяват дали ще заразят някого или не и какви ще са последствията.