Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 530
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
  • до най-прекрасния мъж
АБ пи преди два месеца, единият беше точно Клацид, а другият Уназин... Но надали е от тях, че мина много време.

Не са варицелни пъпки, както и предполагах...Бяхме на педиатър с опит с варицела и ваксини.
О, много време е минало, няма да е от АБ. Следя темата от скоро, затова си позволих да се обадя. При мен изби макс 7-10 след края на приема и до още седмица го нямаше.
Флудитек и нашата педиатърка изписва за влажна кашлица. Последно преди Великден беше изписала някакъв билков Аста 15 за влажна кашлица отново, но няколко дни по-късно слезе надолу каквото беше (дъщеря ми не прави по принцип усложнения, за три години и половина, едва преди два месеца пи АБ за първи път, преди месец отново). Та мисълта ми беше, че отново опряхме до Флудитек и от него много добре се повлиява. Пила го е няколко пъти от октомври насам.
Тяхната група преди Великден се натръшкаха с кашлица, гъст секрет от носа, стичащ се назад и Т всички, почти без изключение, включае и учителите. Нещо коварно беше, дъщеря ми точно се беше върнала от триседмично отсъствие от прекарания през март бронхит. Изкара точно 5 дни на градина и лепна и това.
А сега е със сополи, без Т (37°С държа три дни), бели, без кашлица. Вече е добре, но мисълта ми е, че пак има нещо. Приятелка сподели, че цялата група на детето ѝ са така. Няма ли край това боледуване...То време за море ще стане, ние влачим още сополи.

# 751
АБ пи преди два месеца, единият беше точно Клацид, а другият Уназин... Но надали е от тях, че мина много време.

Не са варицелни пъпки, както и предполагах...Бяхме на педиатър с опит с варицела и ваксини.
О, много време е минало, няма да е от АБ. Следя темата от скоро, затова си позволих да се обадя. При мен изби макс 7-10 след края на приема и до още седмица го нямаше.
Флудитек и нашата педиатърка изписва за влажна кашлица. Последно преди Великден беше изписала някакъв билков Аста 15 за влажна кашлица отново, но няколко дни по-късно слезе надолу каквото беше (дъщеря ми не прави по принцип усложнения, за три години и половина, едва преди два месеца пи АБ за първи път, преди месец отново). Та мисълта ми беше, че отново опряхме до Флудитек и от него много добре се повлиява. Пила го е няколко пъти от октомври насам.
Тяхната група преди Великден се натръшкаха с кашлица, гъст секрет от носа, стичащ се назад и Т всички, почти без изключение, включае и учителите. Нещо коварно беше, дъщеря ми точно се беше върнала от триседмично отсъствие от прекарания през март бронхит. Изкара точно 5 дни на градина и лепна и това.
А сега е със сополи, без Т (37°С държа три дни), бели, без кашлица. Вече е добре, но мисълта ми е, че пак има нещо. Приятелка сподели, че цялата група на детето ѝ са така. Няма ли край това боледуване...То време за море ще стане, ние влачим още сополи.

Ясно, благодаря за мнението! Значи аз нещо не съм разбрала - продължавам си с даването на Флудитека и чакам подобрение . Дай боже всичките ни дечица бързичко да се възстановяват! 🙏🍀

# 752
  • София
Мнение за капките за очи Дукреса? Давали ли сте, предвид, че пише, че не се препоръчват за деца под 18 години?

# 753
Здравейте. Посаждам се в темата ви, защото съм се отчаяла тотално от тия сополи и кашлици. Детето е на 2г и 6м. 3 седмици беше вкъщи с поредната мораксела, днес трети ден на ясла и сопола е на лице пак. Спрях и да пиша на педиатърките, защото се изписва само едно и също, нищо не се назначава като изследвания и на своя глава пускам каквото знам, пък с готовите изследвания им съобщавам, че е болна. Не знам вече на имунолог ли да я водя, от яслата ли да я спирам, при n-ти педиатър ли да я водя.

# 754
В яслата е така.

# 755
Флудитек е точно за влажна кашлица, да изкара секретите по-лесно. Лично аз започвам с по-малка доза и ако се понася добре, тогава увеличавам. Такива случаи съм имала с разкашлящите сиропи, че много внимавам вече.
Дукреса са ни изписвали много пъти, и за очи и за нос. Те са си антибиотични капки, но имат и кортикостероид.
Моракселата сме я изчиствали само с АБ през устата (децата ми много кашлят от нея, нищо че е в носа), с капки не ставаше. Лошото е, че като я "избиеш" веднъж, нищо не пречи след една седмица пак да си я има.

# 756
  • до най-прекрасния мъж
В градината също. Поне при моето дете, което не е посещавала ясла. В първа група е и рекордът посещаемост е три седмици без прекъсване. Но е изкарвала и два дни, преди да дойде другото.

# 757
Да, за моракселата от няколко лекари чух, че не става само с капки в носа, а при нас само това се изписва. И пулмик0рт на богато, който вече не давам за щяло и нещяло. На моята рекорда е целия януари от край до край, не знам как изкара. Останалите месеци по 3-5 дни само.

# 758
Като изключа шоковия период с почваме на ясла  и боледуване - октомври - ноември, зимата изкараха сравнително спокойно.
Имаше момент с туширане със синекод и фенистил за няколко дни. В най - грипното време ходиха, докато персонала постоянно ни уговаряше да си стоят вкъщи, че всички окапали, оцеляха и ги оставих после за коледните празници у дома.
След новата година на два пъти пресякох с инхалации по статомодния начин с вряща вода в тенджера със сода. Проблемния с третата сливица беше запушил носа много, всичко разбих с инхалациите и падна на парцали наслоеното около синусите.
После им омръзна и номерата да ги баламосвам не минаваха.
Вече март си викам - хващаме се за зелено, ама друг път

С единия, който водих на вливки антибиотик е с мораксела. Ще се правят контроли след лечение

# 759
Мораксела и моят е борил с АБ през устата.
За флудитека при нас до момента е помагал. Той втечнява секрета и по-лесно го изкашлят.
Той от Великден насам си е вкъщи, че нали беше с 90+ црп. Оправи се отдавна, но го оставихме вкъщи известно време. Като знам че вторник пак ще го пуснем на ясла, направо ми примира сърцето. Едно че сме на червено от толкова прегледи, изследвания, лекарства, неработене и тн., друго че ще съм постоянно на тръни.
На есен ще е първа група в детска градина и се моля на всички висши сили да се спре вече с това често и сериозно боледуване.

# 760
So close, danaeka ..,благодаря добре сме уж..малкия утре е последният ден на Бисептол,прокашля вече само при физическа активност и то, рядко...
Аз също отказах да дам Изопринозина беше пил 20 дни април месец и сега началото на май да го давам пак ми се видя много...
Ние почнахме инхалации само с физиологичен и нещата не се подобри та докато не включихме Аб ,-за съжаление.
Таткото се подобри но и той е на Аб.
Аз съм си с гърлото, не кашлям.
Ту едната сливица, ту другата ама си ме боли, пия някви витамини и това е.
Между другото много болни има и в училище по-големите всички са с кашлица в класа на моето,че има няколко и с температура липсващи
Какво е това чудо в края на май месец, вече не знам. Sad

P.S.
Някакви идеи какво да давам за имунната система след това двуседмично боледуване Sad

Не че нещо помага де,ама все пак...

# 761
  • shumen
Juisi,навсякъде е така.И да спреш детето от ясла пак ще се разболява.В училище дори е още по зле,че не ги връщат за нищо.
Мораксела и моя е борил с АБ през устата.Само с капки не се изчиства.
Blue Angel,аз съм давала 2 пъти Аста 15 на моя и останах доволна.Още на 2-3 ден от приема кашлицата му намаляваше.Давала съм и Флудитек,но от него много кашля.
Teriska,вече нищо не давам за имунитет.За 12 години съм давала какво ли не и ефект от нищо не видях.

# 762
Момичета, каква е тая пролет не знам. Зимата бяхме здрави, сега .... малката беше 2 дни на градина, вчера почива със сестра си и от вечерта почна да подсмърча, нощес кашляше....сутринта хърка. Аз сложих маска, писна ми да съм болна, изкарах 2 вируса един след друг.

# 763
  • до най-прекрасния мъж
Blue Angel,аз съм давала 2 пъти Аста 15 на моя и останах доволна.Още на 2-3 ден от приема кашлицата му намаляваше.Давала съм и Флудитек,но от него много кашля.
Teriska,вече нищо не давам за имунитет.За 12 години съм давала какво ли не и ефект от нищо не видях.
Вероятно при нас вирусът е бил по-упорит. Цялата им група се натръшка с кашлица. Дълбока, влажна. Директно кашлица, сополите и Т дойдоха по-късно. Между другото, тогава ѝ изписаха Тобрадекс и Аста+Изопринозин. Първите 3 дни се усети подобрение и изведнъж на 4-ти ден рязко се влоши. Както на трети ден нямаше Т, изведнъж вдигна 38.5 отново и кашлицата стана по-зле. Директно ѝ дадоха АБ в спешния кабинет и смениха сиропа. За два-три дни имаше коренна промяна. Не знам какво беше това чудо. Държах я три седмици вкъщи, от Бронхита оздравя много бързо, седя седмица здрава у нас. Отиде на тържеството в градината и ми излезе за Великден през носа. Както винаги (или почти винаги) аз също се разболях и този път и мен АБ не ми се размина.

# 764
И моят взе да вдига температура през нощта, 3 дни след започване на кашлицата  ..37.6-37.8 . Кашлицата се засили ,явно от Флудитека . Ще го гледам днес как е и вероятно пак ще го заведа да му чуят гърдите . Така не ми се иска да започваме АБ . Масово всичките са болни в неговата градина . Редуват се ,едни идват ,другите са болни, после уж оздравелите идват ,пак първите са болни и така .

Общи условия

Активация на акаунт