Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 528
  • 786
  •   1
Отговори
# 765
Оффф, в пробиотици не вярвам, но моя мъж си сондира мнение с други татковци и  само аз не съм вземала мерки.

Сега с антибиотик давам синкванон

И похарчих 106лв за 45 дни за двамата, днес го чакам bactology пробиотик, дали е част от превенция не знам, давам си парите

# 766
  • Sofia
Здравейте,
Малката днес се събуди със подуто, зачервено, сълзящо и залепнало око.
Бихте ли ми препоръчали детски офталмолог или клиника, който може да приеме още днес детето. Имам записан час чак за след седмица, но в това състояние е абсурдно да чакам.

# 767
Брин, аз или бих проверила в супердок за най-ранен час, или бих се обадила на очнс клиника Зора до Дъ мол или на очната клиника в Дружба, май Вижън беше...

Тези Бактоложи така агресивно ги рекламират, че не бих ги погледнала даже Smiley Много мразя така да ми навират нещо, получава се обратен ефект.

# 768
Да, на дъщеря ми ги бяха изписали за капсолован ечемик на 4г е

Мнение за капките за очи Дукреса? Давали ли сте, предвид, че пише, че не се препоръчват за деца под 18 години?

# 769
И аз не съм ЗА Бактоложи.
Синкванон саше поне още две седмици след спирането на АБ.
Ние имахме род среща онзи ден, и госпожата каза, че нашата група е най посещаваната в градината. Това си е факт, при нас под 25-26 деца не падат. 😆 Вчера имахме тържество и си бяха всички - 30, ама за нашата група си е нормално хахах.

Дукреса съм слагала в нос на детето ми, беше на 4г тогава.

# 770
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали детски офталмолог или клиника, който може да приеме още днес детето. Имам записан час чак за след седмица, но в това състояние е абсурдно да чакам.
Здравей Брин.
Според мен се обади на офталмолог и отидете ако трябва спешно .
Във Токуда болница има добри .
https://superdoc.bg/lekar/ella-todorova гледам също, че и тази офталмоложка има часове за днес.
Бързо да се оправи детенцето.

# 771
Моят мъник уж спря да вдига температура от вируса, но кашлицата продължава. На моменти е плашеща, особено в началото на нощта. Записах час за утре за пулмолог към детската болница на Александровска. Искам специалист да го преслуша. Дано не е слязло надолу, доста секрет извадих вчера с аспиратора. Прозрачно и бяло, без зелено и жълто, но все пак е много и е лепкаво...
За очен преглед ние ходихме в Горна баня - Визус, но не знам дали ще имат час за толкова скоро. Може да звъннеш да питаш, Брин. Иначе моят беше с червени и залепени очи при боледуване от вирус, капах с Тобрадекс и се оправи, но не са били подути при него. Капките ги изписа обикновен педиатър. Хубаво е да го види очен лекар детето.

# 772
  • до най-прекрасния мъж
За двата пъти, в които е пила АБ, аз също давах Синкванон, но шокомече, тя много им се радва. Давах и една опаковка Резиста, някъде началото на март е било. Но се разболя, започна АБ и минахме на Синкванон. После си довърши Резистата. Не знам каква полза има и дали има, ако не приемат АБ. Поне според гастрото, при когото я водих като бебе заради киселинен рефлукс, даването на пробиотик след първия месец от раждането, е напълно излишно. Изключае случаите, в които детето приема АБ, тогава е добре да се дава.
Тогава беше нашумял точно Омнибиотик Панда. Докторът откровено ми се изсмя и каза, че е поредната мода сред майките и да не си давам парите. И взе да ми разказва, как се готвело налагането на някакъв нов, още по-скъп пробиотик, но Ковид забавил процеса. Не мога да цитирам марка, обаче. Било е преди три години и съм забравила.

# 773
Моракселата моят син пребори с капки за нос Моксифлоксацин. Преди седмица излезе, че е със Стрептококи Пневмоние пак в носа. Пак борим с Моксифлоксацин по антибиограма, но този път за 10 дни. Днес му е 9 ден и му няма нищо. Симптомите, сърбящият нос и зеленият сопол изчезнаха. На 30.05 ще пускам пак проба да видим дали сме я преборили.

Ние с баща му сме болни. От днес той е на АБ и в болничен, а аз още не съм ходила на преглед и си се сополивя 2-ра седмица.

# 774
Аз също доста дълго време отказвах да купувам каквото и да било на Омнибиотик. Обаче тази зима от "зор заман" реших да пробвам Имун Д.  Не знам дали беше съвпадение, но го давах 3 месеца и това бяха единствените месеци, в които пропуснахме ангините и зачервените гърла. Сега съм решила, че спирам всичко за имунитет лятото и септември ги почвам и двете с Имун Д цяла зима.

# 775
И аз давам имун Д в комбинация с Муракол кидс и съм доволна.
Сега ги спирам за летния период 3 месеца и от 01.09 наново. Лятото ще давам само пробиотик, но не знам кой Simple Smile

# 776
Така, още повече сега ме е яд, че слушам мъжа и се набутах с пари за пробиотици, като ви чета, че не съм единствената невярваща в хапче за имунитет

# 777
  • Sofia
Здравейте,
Здравей Брин.
https://superdoc.bg/lekar/ella-todorova гледам също, че и тази офталмоложка има часове за днес.
Аз точно в Токуда звънях, защото по принцип там водим децата. Точно за там ми е часът за след седмица. Просто имат само две лекарки детски офталмолог, но и двете не са на смяна днес и утре. Другите две (пак детски офталмолози) били по майчинство.
А в Супердок повечето, които имат час за днес, не преглеждат деца.
Обадих се във Вита и от рецепцията питаха една офталмоложка (която също не работи с деца), дали би я приела. Съгласи се, прегледа я и й изписа дозички Азитер.
Дано й помогнат, че окото изглежда потресаващо. Утре ще минем и през личната за направление, ако се наложи.

# 778
Здравейте,
Здравей Брин.
Аз точно в Токуда звънях, защото по принцип там водим децата. Точно за там ми е часът за след седмица. Просто имат само две лекарки детски офталмолог, но и двете не са на смяна днес и утре. Другите две (пак детски офталмолози) били по майчинство.
А в Супердок повечето, които имат час за днес, не преглеждат деца.
Обадих се във Вита и от рецепцията питаха една офталмоложка (която също не работи с деца), дали би я приела. Съгласи се, прегледа я и й изписа дозички Азитер.
Дано й помогнат, че окото изглежда потресаващо. Утре ще минем и през личната за направление, ако се наложи.
Много се радвам,че успяха да я прегледат.
Дай боже да и мине .
Моля те пиши утре как се чувства малката.
Стискам палци всичко да е наред.

# 779
Здравейте...писна ми от този вирус.
Детето качваше висока темо 3 дни, после за околл денонощие спря да вдига и тази нощ вдигна 39. Това говори за усложнение - бактерия или бронхит/пневмомия, нали (има и кашлица)? Много се притесних. При вас случвало ли се е вирусът да се разгръща така?

Общи условия

Активация на акаунт