Имам дете на пет години - момиче. С говорни дефицити, но доста добре разбиращо това което му се говори. От три години насам посещаваме всякакви терапевти - психолози, логопеди, ерготерапевти. С говора добре го докарваме вече, освен, че трябва да влачим думи с ченгел от устата понякога, но по- кризисното в момента е агресията. Изключително груба е и когато влезе в някоя фаза, която обикновено трае от седмица до десет дни, положението е критично. Щипане, хвърляне, ревове, може ей така по цял ден. Всичко е на инат. Всяка сутрин ние тръгваме с рев за - градина буквално от нищото се започва. Както си става в добро настроение и след малко не зная какво се присеща и се почва рев, тръшкане и валяне по земята. Постоянноооооооо говорим - и с нормален тон и с по-остър понякога, и шамари е яла и нищо не помага, положението си е същото. Нама и емпатиа в нея. Понякога ме е виждала да плача в момент на гняв и тя стои и ми се смее. Предложете ми моля някакви книги, статии, видеа, ваш опит или нещо което бих могла да приложа, защото вече съвсем не издържаме.
Предварително благодаря.