Аз лично имам чувството, че има доста бащи, които неглижират децата си, не им обръщат внимание, но в същото време имат изисквания как да бъде възпитавано детето, имат си в главата някакъв идеал, на който трябва да отговаря. Спрат телевизията на детето, защото е вредна или защото го наказват, и си излязат, оставяйки детето на майката, която да прокарва възпитателните му норми. И майката, която е оставила детето да гледа телевизия, за да може да изчисти, без детето да се мята и пада върху мокрия под, да сготви или да се изкъпе, трябва някак да свърши тези неща, с дете, което иска внимание и ѝ пречи, прави и бели нарочно, защото тя прави нещо друго, тъй като е твърде малко да се занимава самостоятелно без участващ възрастен с някоя игра, а единственият начин да стои мирно, е да е пред екран. Едва ли някоя майка би имала нещо против бащата да каже/предложи той да се позанимава с детето за час-два, вместо то да гледа телевизия, която е вредна.
Бащата си има някакъв идеал, че детето не трябва да се залива с вода, а трябва да стои чисто и сухо. Естествено, решението му е да се скара на 3-годишното защо се е заляло с вода, без да се сети да го преоблече. Ами то и майките със сигурност предпочитат децата им да са чисти и сухи, но да им се скарат, едва ли е работещо решение, ако са малки и са разлели водата случайно.
.Така че съм от хората които си гледат детето много над нивото на другите.