Тема за изкуството у дома

• 455
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
Май няма такава тема, та реших да направя. Картини, скулптури, стенописи, всякакви видове изкуство, рамкиране, разположение, осветление.
Предлагам да не се обсъжда кое колко струва и дали е оригинал, копие или принт. Идеята е да покажем какво ни харесва и как сме го разположили у дома.
Аз в момента съм на етап събиране, рамкиране и чудене кое къде да сложа.

# 1
Аз имам хубави картини, от известни български художници, повечето картини са над 50 годишни, аз лично много си ги ценя. Скоро бях много учудена, когато мои близки ме попитаха дали ще оставя картините след ремонта. Според тях нямало да отиват на обстановката. За мен картините са неразривна част от дома ми и бих изхвърлила всичко друго, не и тях.

# 2
Много хубава тема. Добре си се сетила.
Аз много обичам картини и изкуството като цяло.
Обичам и гоблени и имам доста, но на новото жилище не пасват и останаха в къщата.
Ето първата картина, която купихме за новия дом с много желание и много трудно я намерихме.Рисувана е по поръчка.
Половин година търсих хубав пейзаж от Венеция.
Накрая случайно ММ я намери.
Скрит текст:

100 на 70 д размера и е доста голяма.
Добре, че не поръчах по-голяма, нямаше да е ок според стаята.
Сега пасна идеално.
Ще си купя от местите художници, или в някои от групите в ФБ още картини за другите стаи, или отново в този сайт.
За мен домут не е дом без картини и книги.
Те му продават завършеност.
Не обичам стените да са ми голи. Гледам да ги запълня с нещо.
Картините и изобщо жилището отразяват характера на обитателите и техните мечти, вкус, възприятия, любими неща, места, хобита.
Никакви други неща по стените няма да имам, освен ръчно рисувани картини. За мен това е единствено важното, да са ръчно рисувани.
Рамки, снимки и подобни не мисля да слагам никъде.
Сега като я сложихме и стаята придоби вече вид на дом и стана акцент.
Много й се радвам, все там гледам.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:55 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт