Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ - Да поговорим - Тема 91

• 27 248
  • 610
  •   1
Отговори
# 345
Не съм лекар, НО е всеизвестно, че фактът, че ембриони се развиват до 5ти ден и преживяват размразяването не означава автоматично, че са генетично здрави. Хубавите грейдове имат, според възрастта, по-висока вероятност за имплантация и постигане на бременност, ама да кажем варира от 40%+ до 65-70% може би при по-млади пациенти. Голяма част от другата процентна вероятност, при която бременност НЕ се постига, е точно защото ембрионите не са генетично здрави (при липса на други контра индикации)

# 346
Абсолютно е така - оцеляването до 5ти ден и размразяването изобщо не са гаранция. Моят първи трансфер с 4АА грейд ембрион завърши с мисед в 8гс заради генетична аномалия и има много други такива случаи. Повечето такива ембриончета дори не стигат до имплантация. Така че ПИД наистина би бил адекватна следваща стъпка във вашия случай, щом няма друг установен проблем.

# 347
А ИкСи или класическо ин витро са? На моите досега само ИКСИ са правили и аз започвам да си мисля дали не е по-добре класическо. И Аз правя хубави бластоцисти . Макар че имам 1 неоплодена Я от ин витро на спонтанен цикъл, но според мен се получа така, защото се паднаха почивни дни и правници и пункцията ми беше на 16ти ден, а не на 14. Още нещо да споделя. Новата ми докторка ми изследва естрадиола и прогестерона след пункцията. При вас така ли е? Гледа да са в някакво съотношение. На сегашното ин витро , което беше на спонтанен цикъл, ми беше 26ng нещо си прогестерона,  а на предните две - над 140 ng. Може би и това има значение. Подготовката на ендометриума и качеството на ембрионите са еднакво важни според мен .

# 348
Според лекаря на този етап за ПИД не говорим, защото ембрионите се развиват добре до 5ти ден и после преживяват размразяването, вадим доста яйцеклетки (11-13) и да кажем 1/2-1/3 от тях се оплождат, което уж пак се изключва проблема с яйцеклетките…
Едно от бебетата ми беше със Синдром на Едуардс и беше живо до 12 г.с. Та това че оцеляват до пети ден не дава никакви гаранции.

# 349
Стефания, не звучи добре клиниката да е започнала инвитро процедура, знаейки, че може да се падне пункцията да е по време на неработни за тях дни. Звучи ми като несериозно отношение.

# 350
Ами биха ми центроцид. В петък фоликулът ми беше 17мм на 12ти ден, а естрадиола 194 ng нещо си. Биех центроцид до неделя и вечерта ми беше таймиращата, а пункцията във вторник.  Като цяло получавам добро отношение, пък и може би не е така, както си мисля. Просто ми стана странно, защото всичките ми Я са се оплождали ( не са и много де) и винаги са стигали до трети ден. Притеснявам се дали ембриолозите са добри, но засега съм решила да се доверя. Реших да пристъпя към трета стимулация и много се надявам да изкараме поне 4-5 Я за да направим и класическо ин витро, че досега беше само ИКСИ, а спермограмата ни е доста добра.

# 351
Само за сравнение като отношение и сериозност на клиниката - последната ми пункция също беше във вторник. Чуденето беше между сряда и вторник. Събота имах преглед, реши се, че по-скоро ще е вторник, но за всеки случай се направи преглед и неделя и тогава се назначи таймираща за вечерта. Имах прегледи почти всеки ден последните дни, за да таймираме добре.

# 352
Извинете, понеже сега преминаха през същото само че с ембрионче 5АА, но се оказа мисед в 8 г.с и чакаме изследването на за генетични аномалии на плода да излезе.. но при положение, че имаме още 2 замразени и евентуално есента ще правим ЗЕТ на едно от тях със същото качество, то дали би имало смисъл при положение, че не е правен ПИД.. 😔
Абсолютно е така - оцеляването до 5ти ден и размразяването изобщо не са гаранция. Моят първи трансфер с 4АА грейд ембрион завърши с мисед в 8гс заради генетична аномалия и има много други такива случаи. Повечето такива ембриончета дори не стигат до имплантация. Така че ПИД наистина би бил адекватна следваща стъпка във вашия случай, щом няма друг установен проблем.

# 353
Естествено, че има смисъл, защо да няма?

# 354
Съжалявам 😞 Разбирам защо мислиш така. И аз много се притеснявах и се чудех дали да не ги размразяваме и тестваме, но се отказах, защото е опасно. Вторият трансфер беше неуспешен (но то може да е по ред причини) а третия ми беше успешен и съм бременна в 10 г.с. Определено има смисъл да трансферирате - всяко ембрионче е различна яйцеклетка и различен сперматозоид, така че  не е казано, че ще има проблем. Много често и генетичните аномалии са случайни грешки.

Дано всичко е наред при следващ трансфер! 🍀

Извинете, понеже сега преминаха през същото само че с ембрионче 5АА, но се оказа мисед в 8 г.с и чакаме изследването на за генетични аномалии на плода да излезе.. но при положение, че имаме още 2 замразени и евентуално есента ще правим ЗЕТ на едно от тях със същото качество, то дали би имало смисъл при положение, че не е правен ПИД.. 😔

# 355
Благодаря Purple Heart А вие пращахте ли абостирания материал за изследване и дадоха ли ви изобщо някаква причина..

Съжалявам 😞 Разбирам защо мислиш така. И аз много се притеснявах и се чудех дали да не ги размразяваме и тестваме, но се отказах, защото е опасно. Вторият трансфер беше неуспешен (но то може да е по ред причини) а третия ми беше успешен и съм бременна в 10 г.с. Определено има смисъл да трансферирате - всяко ембрионче е различна яйцеклетка и различен сперматозоид, така че  не е казано, че ще има проблем. Много често и генетичните аномалии са случайни грешки.

Дано всичко е наред при следващ трансфер! 🍀

# 356
Да, излезна Монозомия Х/Търнър. Тогава говорих с генетик, ембриолог и репродуктивната и всички бяха на мнение, че е случайна грешка. Ние все пак пуснахме кариотипи, за да изключим проблем там.

# 357
  • София
Здравейте! Има ли пациенти на доктор Македонова/Семерджиева?

# 358
Здравейте, момичета,
Съвсем скоро очаква менструация и съответно стартиране на втора процедура. От около седмица съм болна и съм на антибиотик. От 3 дни поддържам температура 37-37.3. Лекарят ми каза, че антибиотикът не пречи да започнем стмулация, още не съм му се обадила за температурата, защото му звънях за куп други неща в последния момент. Какво е вашето мнение - изобщо редно ли е да започваме каквото  и да е, докато съм болна?

# 359
Не знам за антибиотика дали пречи, но те съветвам успоредно с него да пиеш пробиотик, защото аз така много си изпатих. Преди първото ми ин витро за съжаление ми се наложи да вляза в болница по друга причина. Утрепаха ми имунната система отдолу с антибиотици и след трансфера, на който имах БХ бременност, имах гъбички, колпит и масова инфекция със стрептококи и половин година не можах да изляза от порочният кръг антибиотик-бактерии/гъбички. Така че лактобацили вагинално и през устата ти препоръчвам аз. Може да съм изключение и масово да не е така, но така се случи при мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт