Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 43 566
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
  • в сърцето на един мъж...
Не знам, винаги са се провеждали там алеиите. Винаги е било в тази посока. Доста широко е. В другата част не знам дали щеше да е толкова удобно. Те преди искаха да е точно до общината, но там е много малко мястото Sad Жалко

# 496
  • Варна
Гея, така е. Това беше обичайното месторазположение на Алеята, но тази година там просто няма място. Масите на заведенията пречат, ако общината принуди заведенията да си приберат масите, то това предполагам би предизвикало конфликт с местния бизнес, защото те са си платили наем за няколкото месеца, колкото трае сезона. Не зная, какво да кажа. По принцип за мен няма значение месторазположението на Алеята и накрая на Варна да се проведе все щях да я посетя. Неприятно е, че не успяха да се договорят страните. 🙂

# 497
Аз разбирам Асоциацията, навсякъде се провежда на най-централните места и с най-голям човекопоток. Само тук не можем. И се търсят нови клиенти, все пак, тези които чакаме Алеята сме ясни, но не смятам, че сме чак толкова много.

# 498
Аз веднъж... на някой от панаирите в София се заприказвах с една жена (ако не се лъжа от шатрата на Емас) и я питах: защо няма да участва вашето издателство в Пловдив на Алеята/Панаира, тя ми каза, че това просто ще им излезе през носа и ще са на загуба. Защото издателството е базирано в София и вечер след панаира събират книгите в кашони, оставят ги в издателството и се прибират вкъщи. Докато в Пловдив или който и да е друг град, трябва да спят по хотелите, което прави разходите огромни. Има и проблем с логистиката. А предполагам и, че ако нямат техен офис в съответния град, няма къде да оставят кашоните с книги за нощуване. Затова.. предимно местни издателства.
Може би същото е положението и във Варна.  А ако е само с варненски издателства, каква Алея ще е тогава...?
Не знам, мои си разсъждения.

# 499
🌞 Лятото чете с Пергамент Прес
От 22 до 31 юли всички книги в нашия каталог са с 30% отстъпка.

📖 "Тетрадката", "Крадецът на книги", "Изкуството да живееш бавно", "Писмо в бутилка", "Науката на успеха" и още десетки обичани заглавия Те очакват в уебсайта ни.
-> https://pergamentpress.com/all-products

# 500
Независимо чия е вината, а в случая мисля, че АБК също имат такава, е много лошо да отпадат събития, при това емблематични и уникални по рода си, от културната програма на града. Не знам как е възможно чак такова заинатяване от страна на организатори, няма как в цяла Варна да има само едно подходящо място за подобно изложение! За мен това е демонстрация и свадливо врътване на петичка, грозно, откъдето и да се погледне.

# 501
сега и Бард публикуваха: усилията били огромни, за танц били нужни двама и т.н.
Е толкова ли не можаха да се разберат или да са на съседен площад? запалените книгомани ще отидат и в двата случая - да пипнат и разгледат книгите, има доста промоции

# 502
  • Варна
Подозирам, че на АБК им омръзна всека година, да им създават проблеми във Варна. Как пък в другите градове нямат проблем с тях.

# 503
  • в сърцето на един мъж...
И аз подозирам, че е заради проблеми с общината. Дори да го бяха изместили перпендикулярно на досегашното място, пак щеше да е по-добре от това да го няма Sad

# 504
Не съм убедена, че драмата около Алея на книгата във Варна си заслужава. Ако е нещо подобно на бургаското "С книга на плажа", еми не си струва. В книжарниците има доста по-голям избор, ако се хванат и промоции още по-изгодно. Виж в София е друга бира 😉
Забелязвам трайна тенденция към повишаване на цените на книгите, ама това е положението. 25лв. вече си е ниска цена. Ще си чакам ноември, сякаш тогава е най-изгодно.

# 505
Нещо политическо ми се струва тази драма с Алеята във Варна…

# 506
..........
Забелязвам трайна тенденция към повишаване на цените на книгите, ама това е положението. 25лв. вече си е ниска цена. Ще си чакам ноември, сякаш тогава е най-изгодно.

И аз това виждам, имам чувство, че с всеки ден се вдигат цените на книжните изделия. Освен книгите, оня ден и едно помагало по литература гледам - зимата беше 10лв, вече е 15 Rolling Eyes

# 507
Понеже постоянно пътувам, особено в Европа книгите рядко са под 20 евро, а влизам навсякъде по книжарниците. В Турция са по-евтини от България, да речем.  В Азербайджан, Киргизстан, Узбекистан са по-евтини оттук. Но в целия ЕС са по-скъпи. Сравнявам книги, които са бестселъри и съм ги виждал и тук. На Ю Несбьо, на Стивън Кинг, ако щете на Орхан Памук, Паоло Коелю, Халед Хосейни, Харуки Мураками...

# 508
Цените въобще се вдигат, книгите не са изключение.

# 509
Цените въобще се вдигат, книгите не са изключение.

Тъкмо същото си мислех и аз.

Общи условия

Активация на акаунт