Промоции на книги - тема 22 - "Има ли заразени с „цундоку“?

• 43 586
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Аз купувам книги в супера. И дрехи купувах, децата ми като бяха по-малки. Кикабу и Лупилу имаха супер бебешки дрешки, от бамбук, много приятни на допир.
В Израел във всеки супер продават дрехи и книги. Мъжът ми пое седмичните покупки, защото аз всеки път се прибирах с по една книжка за всяко дете Stuck Out Tongue Winking Eye

# 526
  • София
Само от Лидл си купувам чорапогащници аз. 😂😂😂

# 527
дори и сред намалените по 5 или 7 лева книги съм имал добри попадения. има го варианта лош превод, предвидим сюжет и т.н. , но има и много добри книги, които дадено издателство не е успяло да продаде бройките и гледат да разчистят ( като голямото разчистване на озон) за да имат свежи средства за  нови продукти

# 528
Аз си взимам книги от супера ако ми хареса нещо, последно "Холандската къща", а "Времеубежище" си я купих от една бензиностанция до разклона за Джулюница и Бреговица. Отделно книгите за ученика - Йовков, Елин Пелин, Димчо Дебелянов, Гео Милев, все от Лидл.

# 529
За мен важното е да се купуват книги и да се четат, разбира се, а откъде реално няма значение. Да, жалко е да видиш, че "Кралица Марго" се продава в супермаркет, но от това следва да се правят други изводи - за мен, тази книга е класика, но поколенията вече са различни, ако не си чувал за Александър Дюма, като знаменит писател, как ще търсиш книгите му?

# 530
Само от Лидл си купувам чорапогащници аз. 😂😂😂
И това ли продават?
Веднъж загледах книга в Лидл, но беше с грешки и не посегнах втори път

# 531
  • Beyond the stars
Понякога има добри попадения с реални намаления, а не просто шир потреба издания.
"Войната, която промени Рондо" е разкошна детска книжка на СофтПрес с дебели корици - на цена 18лв в момента в Озон, от Лидл я взехме за 9.

# 532
  • Варна
Аз съм си вземала блузи от Лидл. Обаче книги в нашия магазин почти няма. Имам чувството че само в нашия магазин няма почти никакви книги. Най много десетина книжки наредени и нищо интересно. Все слушам другите да се хвалят какви книги са си взели от Лидл, а при нас нищо.

# 533
Аз също си вземам и дрехи, и книги от Лидл. Нямам проблем с това, имам проблем с прекупвачите на книги и безумните цени в разните сайтове, преди не беше така, в олх действително можеше да си продадеш вече ненужното. И да, знам, че търсенето определя цената, че това са принципите на икономиката и т.н., но когато става дума за книги ми е грозно. Яд ме е и за това, че книгите малко по малко стават все по-недостъпни като цени за много хора.

# 534
На мен ми допада , че има някакви книги в Билла  и Лидл. Понякога като ходя на балкан забравям да си взема, или съм прочела своята твърде бързо. Минавам и си “отнасям” някоя. А и честно пускат интересни заглавия на атрактивни цени, което прави четенето по-достъпно за повече хора.
Пак казвам - за мен важното в да се чете - кой какви книги чете и от къде си купува книгите си е негова работа Joy
Забелязвам, че напоследък все трябва да се мрънка за нещо иначе не е интересно. Rolling Eyes
От моя гледна точка, предлагането на книги на различни и нестандартни места по-скоро би насърчило четенето, отколкото да показва неуважение на книгите - колкото по -често попадат под погледа на хората, толкова по-вероятно е да ги приемат като норма- нещо, което присъства във всяко домакинство, вместо да влизат в книжарница само за да купят нова настолна игра Anguished

Иначе ако говорим за обезценяване на книги и поставяне на стойността им по съмнение - какво ще кажете за магазините за книги на старо, където по земята са струпани на гигантски купчини и когато продавачът търси нещо, ги размята като мръсни салфетки?

# 535
  • Чукарландия
Понякога има страхотни попадения на книги в Лидл! 😉
Скрит текст:
Каквито и дрехи да съм купила от Лидл, винаги съм била доволна. Много добро качество!

# 536
Книги има и в Кауфланд, само че са си на редовните цени, т.е. без намаления като в Лидл. За мен е нормално да се предлагат книги навсякъде, какво значение има тараба на центъра или хипермаркет...и в бензиностанциите има, често съм си купувала от там докато пътувам нанякъде.
Както и с темата за жанровете преди това, мисля, че е важно да се чете другото няма значение от къде или какво.

# 537
Не е по темата, ама ми е традиция като пътувам някъде да си купя списание и книга от бензиностанция по пътя. 🤣 И после си ги надписвам, все едно ми е картичка от пътуването.

Аз съм фен на намаления и ако мога да си купя на по-ниска цена книга, ще я купя. Не от неуважение, а защото за месец например често чета по 7-8 книги. Чисто финансово не смогвам, признавам си. 7х25=175 … Просто е факт, че цените на всичко е нагоре и някои от нас нямаме неограничени възможности.
За дрехи от Лидл - Не търся никакво качество. Взимам си памучни дрехи и си ги нося на село, в къщи, докато хвърлям боклука. За потник за 5 лв не очаквам качество, а просто памучен потник. Не ходя с него на ресторант.

# 538
Сега идвам от Лидл, взех си "Вълчи разкази" на Васил Попов за 8лв, иначе е 18лв. Имаше и "Кралица Марго" на Дюма, отново за 8лв, а сега я погледнах в нета е 25лв

# 539
  • Бургас
Дрехите в Лидъл са тяхна собствена марка и някои са по-качествени от в другите магазини. Аз на детето редовно купувам и дебна кога какво ще пуснат. Лидъл не е само хранителен магазин.

И за да не е спам. Явно вълчите разкази са се изкупили бързо, защото в нашия град не можах да ги намеря.

Общи условия

Активация на акаунт