Тренировки в домашни условия - 123

• 33 727
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Това, което ми допадна повече от киселото зеле /е, то си има точно определено място, където е незаменимо/ е Кимчи-то. Малко модифицирахме рецептата... страхотна добавка и подправка, особено за скара, зима и пролет си я слагахме на много ястия като допълнение Simple Smile
А и е значително по-богато на пробиотици от киселото зеле. Лично ги сравних Simple Smile

# 706
  • на острова на мечтите
И аз имам голям проблем с Убивките 😭 . Купувам какви ли не модели обувки, Skechers   уж удобни, но досега само първите ми Skechers ми лепнаха от първият път.
А и с домашните чехли не се спогодих.
Имам цяла колекция, но се спогаждам с едни евтини модели.
Тренирам боса, но си имам една йога хавлия antiscivolo ( против пързаляне🤔, не се сещам как ще се преведе на български), която слагам върху постелката и ми е много удобна.
Какви са тези "боси" обувки!?

# 707
Това, което ми допадна повече от киселото зеле /е, то си има точно определено място, където е незаменимо/ е Кимчи-то. Малко модифицирахме рецептата... страхотна добавка и подправка, особено за скара, зима и пролет си я слагахме на много ястия като допълнение Simple Smile
А и е значително по-богато на пробиотици от киселото зеле. Лично ги сравних Simple Smile

На мен ми е толкова невероятно вкусно, че консумирам в промишлени количества. Кимчи палачинките също са вкусно и бързо хапване, пък и доста нискокалорично също.

# 708
Danilu,  босите обувки, най-общо казано, са обувки с равна, гъвкава (и тънка) подметка, които отпред са широки, за да поемат естественото разширяване на крака там.
Вече има безброй марки и модели, човек може да намери и по-бюджетни вариатни, ако иска да пробва.
Минусът им е, ако човек ги носи предимно в града, където ходи по равни и много твърди настилки. Тогава е нужна допълнителна грижа за краката, защото си се набиват, независимо колко адапиран е човек.
Ако има къде на естествена настилка да се движи човек, е супер. Аз лично винаги когато е възможно ходя по тревните площи до тротоара и подобни.
Плюсът е, че по този начин глезенът и краката и стъпалата ( където има към 20 мускула) могат да заякнат и да си вършат по-добре работата, което помага и за по-добра подредба на тялото и баланс.
Има movement наци-та, които стигат доста далеч в определенията за обувки, като им казват гипс на краката.

Така или иначе се препоръчва човек да не се хвърля смело, а да мине през адаптация.
Може да потърсиш като начало, ако изобщо решиш, равни и достатъчно широки отпред обувки. Не е нужно да са етикетирани като "боси" непременно.

# 709
Firebird пусни рецептата за кимчито плз Grinning
Дух кефирът като ми поомръзне го правя в хладилника, така имам доза на 3 дни, а не всеки ден. Аз правя по 350мл само, гъбата като расте я ям Joy Така я намалям и  винаги имам едно и също количество. Че и млечни и калории... те се трупат. Забравих да кажа, че само от козе мляко правя. И твърди сирена и фета купувам само от козе и овче мляко.

# 710
И аз голям фен на кимчи, а за кефир и ряженка да не отварям дума!

# 711
Кратко включване, защото дух пита, а и явно всички сме на вълна срамни признания. Аз не съм тренирала от април. Здравословни проблеми, за щастие, нямам, но нямам и време(въпреки че явно има и доза мързел, защото в момента слушам класическа музика в изпълнение на квартет саксофони и смуча розе). Правя пореден цялостен ремонт и се местя. Надявам се от август, като се преместим и изляза в отпуска, да вляза малко в ритъм. Поне откъм крачки съм добре, едва ли има ден под 10000. Но мускулите определено са се спихнали. Надявам се да вляза във форма с едномесечни бързи тренировки в стил лифт 4.
По въпроса за пробиотиците : препоръчвам ферментирали храни вместо хапчета. Най-малко съобществото се е развило, сработило и е в обичайната си среда. Аз зеле не обичам, но ми харесва маринован джинджифил (все пак в умерени количества), кисело мляко( натюр, на което добавям какао и бразилски орех) и комбуча(която ми е абсолютен фаворит). Тренирам боса, но съм с извит свод. Това не е за всеки. Наистина е строго индивидуално.
Аналогична е ситуацията с кафето. Живяла съм шест месеца без кафе. Честно, по-лесно ми е без секс. Но всеки понася кофеина различно. Аз вдигам кортизола повече от липсата на кафе, така че кофеиновата абстиненцията ми е абсолютно противопоказна.
Приятно лято на всички с надежда за отчет след пет седмици.

# 712

Аналогична е ситуацията с кафето. Живяла съм шест месеца без кафе. Честно, по-лесно ми е без секс. Но всеки понася кофеина различно. Аз вдигам кортизола повече от липсата на кафе, така че кофеиновата абстиненцията ми е абсолютно противопоказна.
Приятно лято на всички с надежда за отчет след пет седмици.
Подписвам се под това с кръв !
Бях спряла кафето за 3 месеца, уж да си подобря хашимотото ...емииии....само дето не се затрих хаха 😅
Не само ,че не ми повлия нито хашимотото ,нито хипо ф-та ами и ми се влоши и съня и тонуса и хормоните и всичко...Като чух в два ,три подкаста  ,че кафето всъщност (съпрайз,съпрайз) било полезно за щитовидната, отидох, купих си една кутия Давидов  ,dark chocolate 🖤и оттогава не ми е минало през ума да карам без кафе ,обичам го ооо...

# 713
Проблемът е, че те за да имат този благоприятен ефект се иска дива ферментация. Аз нямам такива туршии, пробвах преди година две кисели краставици да правя с дивс ферментация ама не ми се получиха. Освен пак да пробвам. В купешкото КМ не знам колко живи бактерии има, но ще взема да пробвам да ферментирам нещо, дано се хване и дано не е мозъка ми.

# 714
Това Е кафето, на което се спрях преди година и нещо и не го сменям за нищо на света Simple Smile
Е, сигурно има и по-добри, но...
Вземам го от италиански магазин, директен внос, нямам вяра на нашите вериги...

https://mrcoffee.bg/produkt/caffe-vergnano-1882-granaroma-кафе-на-зърна-1-кг/

# 715
Нямам опит с млечните ферментации, но в жегите е по-трудно със зеленчуковите, стават много бързо и трябва да ги следи човек изкъсо, та имай го предвид,  Дух.

Аз спазвах АИП бая време и кафе не пиех тогава... добре, че беше цикорията Joy

# 716
🖤и оттогава не ми е минало през ума да карам без кафе ,обичам го ооо...
Абе и аз го обичам, но като лакомо Теле го обичам прекалено и пак се връщаме на "дозата прави отровата".

Разбира се, че пия понякога с огромен кеф, но се радвам, че мога да функционирам и без кафе.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 18:09 от Agent Provocateur

# 717
  • на острова на мечтите
Не, без кафе определено не! Три на ден . Рядко четири, но рядко и ме ми пречат. Обаче еспресо италианско, т.е. много късо, само пяна. Равнява се на едно еспресо в българия.ако е американско ще е тридневна порция 🤩
Днес не ми е нещо добре. Ниско кръвно и не тренирах. А и мускулна треска на бедрата 🤔Такава не ми се беше случвала май никога. Каролайн е виновна 😁😉

# 718
Ако преди шест години някой ми беше казал, че ще тренирам докато едното ми дете закусва леща и зяпа детско, а другото дъвче опаковка от мокри кърпички в краката ми щях да се изсмея и да кажа "аз това?! Не!". Ех, его, его.

Та както се подразбира успях и съм супер удовлетворена от този факт. Тренировката си е следващата по ред от програмата

# 719
Феновете на кафето сигурно много добре знаят, но ще го спомена, защото всякакви хора четат... нали знаете, че съм си енциклопедия Simple Smile

Вредата от кафето не в бройката, а в начина, който се прави.

Две къси не са като едно дълго Simple Smile Десет къси са като едно дълго...

Понеже споменахте Италия, там пият много кафе, но тяхното е две глътки на дъното на чашата, есенцията, аромата, ритуала Simple Smile Всичките вредни неща започват да се отделят след фазата на "нормално кафе" при нас... При тях нормалното е за нас късо Simple Smile Те пият по десетина кафета на ден и се чувстват добре...
Най-вредно е дългото кафе.... Хем измито, хем нездравословно Simple Smile

П.П.
Измамата идва от това, че си мислим - колкото по дълго, толкова по-разредено и слабо... а е точно обратното Simple Smile Само дето му се прецаква истинския вкус...

Общи условия

Активация на акаунт