Тренировки в домашни условия - 123

• 33 826
  • 731
  •   1
Отговори
# 675
Привет! Kissing Heart
Аз тренирам с каквото ми хареса за деня, волна програма го давам. Даже изравям такива ретро любими тренировки и установявам колко са добре балансирани по-старите програми и натоварват прилично цяло тяло.

Иначе никакви килограми не мърдат надолу с тази гадна менопауза. Нищо не работи вече при мен, както преди.
Миналата седмица правих фастинг 16:8, обаче тази ми е натоварено, че малката завършва основното училище и са едни ангажименти и чудо, половинката и той ме саботира със закуската и зарязах и фастинга. Такива ми ти работи.
Ама пък нали ще сме на море в Испания, за там съм си екстра на фона на мощните испанки Sunglasses

Общо взето ще си карам свободната програма до ваканцията, а после ще захвана нещо както трябва + режим.

# 676
Както го обсъждаме и преди, волните програми са за тонус, самочувствие и да не ни ръждясат съединенията на тези години Simple Smile
За резултати - е нужна система на живот и хранене, тренировъчна програма и яко д@пе Simple Smile
И работи... мъже, жени... при едните по-бавно, при другите по-бързо, но работи Simple Smile

# 677
Тук съм, Дух, държа ви под око, но графикът ми е с краката нагоре, че се влача по болници в жегата да установят и диагностицират проблема от Май месец, когато лежах. Ерго съм кисела, всичко и всички ме дразнят, ерго гледам да не пиша много много, че да не захапя някой. И правя планове за ваканцията, когато ще имам още от същото, но и малко истинска почивка (при нас почивката е мнооооого път и мааааалко почивка). И смятам да ида на DEXA scan в София (мерси, Ветрена!), че да имам черно на бяло голата истина Wink

Вчера докато шофирах слушах една случайна кака за разнообразяване, че категоричността на профитата понякога яко ме дразни Grinning

Сега ще погледна какво не съм отчела от последните дни!

38/99 Ardon (Switzerland) Endurance Ride + Feel the Power: Lake Geneva Rowing
39/99 Ходене 12 км + гребане в кану 6 часа, докато дребния ловеше риба (4 ЮЛИ!)
40/99 Ходене 3 км + Kafue River Speed Chase
41/99 Lugano Lakeside Tempo Ride (part 1)
42/99 Walking 5 km + 30 min йога Vinyasa Flow with Twists & Bends
^^^ все още ме боли дясната китка като я понапъна, но девойката заслужава внимание - чудесна е!
Eто това е канала и:
https://www.youtube.com/@yogawithemilie

PS За всички, които си мислят, че йогата е само гъвкавост и равновесие Wink

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 15:59 от Agent Provocateur

# 678
  • на острова на мечтите
Вчера не успях да тренирам сутринта, че ходихме да правим едно изследване и сутринта се стопи. Следобед ми е много трудно да тренирам, защото е топло, а и климатикът се скапа, та дойде техник и така. Но днес,🤸🧎 И най- хубавото е, че вече успявам да правя неща, които преди не ми се получаваха 🤩Имам проблем с равновесието и напади, или приклякване с гири на коляно изобщо не успявах да правя. ( Дано обясних разбираемо). Е не съм перфектна и прикляквам внимателно, но пък става.
Много позитивно ми влияе дори само да ви чета 😚 Агент, стискам палци🤞
Дух, голям кеф да тренираш а малкия🤩 Аз обичам да разтоварвам с bambino felice.
Другият месец и ние тръгваме на път. За къде, все още не знаем. Най- обичам непрограмирани ваканции. При всички случаи остават в спомените, къде се смеем после, къде разглеждаме снимки с удоволствие и си припомняме приятни моменти.

# 679
danilu, тренирай с обувки за тренировки!
Прогреса е много голям, равновесието е контролирано Simple Smile
На мен ми пукаха кокалчетата като си мислех, че на килима ще е по "яко"... иска си твърда основа и стегнат крак, обаче в мека обувка, която да е специално за тренировки.
Много съм доволен от Nike Metkon 6, в Амазон бяха по 150 лева по едно време... съпер цена за такъв клас!

# 680
Привет, спортни!
Снощи се прибрах от поредното странстване. Днес се навършава точно месец без тренировки, без да броя няколко междинни колкото да не е без хич.
Както си бях наумила, така и ще повторя Епик 2. Започвам в неделя, по официалния календар, за да ми е по-организирано. 10 седмична програма, като ще съм в умерен дефицит. Имам време само за себе си, да се взема сериозно в ръце. Официално в менопауза, но се чувствам страхотно. Починах си, заредих се, и очаквам добри резултати.

Днес обаче ми се тренираше, и направих за пореден път много любимата за крака от Beastmode:

Утре ще е рамо и бицепс.

Ще се опитам да пиша и храната, но това ми е доста напрягащо.
Засега обяд- салата от лук и домати с риба тон.
Вечерята ще е пилешки гърди и 60гр басмати ориз измерен в сурово състояние.

Агент, стискам палци! Благодарности за споделената йога! Ще я направя утре на терасата.
Данилу, приятна почивка!
Дух, драго ми е да се съберем старата тайфа!
Биб, ще се подкрепяме в борбата! Като ти помня резултатите и желязната дисциплина, няма начин да не се справиш.

Опус 2 има РД и отивам да поръчвам торта. Ще се опитам да не ям от нея, но едва ли. На 18 става в понеделник! Кога излетя това време!

# 681
Дези и на мен ми е много драго Heart
Агент Heart
danilu аз не обичам да тренирам с деца около себе си. Имам нужда от абсолютно лично време, но като го нямам и това си е нещо Simple Smile

# 682
Ехо!
Събираме се лека- полека. Grinning

Последните две седмици обикаляме Хърватска на длъж и шир, и освен крачките, които си следя почти религиозно, почти нямам сутрин без мобилност, като при наличие на време допълвам и упражнения за здрав и огъвкавен гръбнак. Всичко това- на Маша Блинова.Heart Eyes
Добрата новина е, че като цяло кухнята тук не ме впечатлява особено, респективно даже ям по- малко от стандартния си храноден. Sunglasses Рибата и морските дарове са си константа- винаги вкусни, пресни и спасяват положението.

Имах време преди ваканцията да си подготвя тренировъчния план за месеците до НГ и като цяло установих, че съм много олд скуул. Grinning Като се върна започвам PiYo, по някое време ще направя и Обсешъна. Еми няма програми като преди 10- 15  години и това си е. А с времето установих, че те са ми най- на сърце. Heart Eyes

Другата седмица живот и здраве започвам да се включвам с отчети.

Хубав уикенд желая.

# 683
  • София
Привет и от мен!! Много ми е неудобно да се включа, защото ту се появявам ентусиазирана и тренираща, ту изчезвам и започвам пак мързелашки период без тренировки и режим. Сега пак съм в режим трениране исе надявам да се задържи по-дълго. В предпоследната седмица съм (7ма седмица) на  Lift 4. Освен това и тичам сутрин по 30 -40 мин 3 пъти в седмицата.
Знам че трябва да работя върху постоянството, но ме извинете - ще се отчитам засега, т.к. наистина ми давате страхотна мотивация.

# 684
Home raider ставаме две Heart

# 685
Аз цяла седмица се влача ни жива ,ни умряла ...следобед спя по 2 часа  ,вечер нямам добър сън и си мислех, че или съм лепнала някакъв вирус или пак съм в жестоко хипо или и двете ,а се оказа ,че фенси кафето ,което съм си взела за вилата ,където съм от понеделник ,с гъби рейши и други хубавини почти не съдържа кофеин и аз съм в яка абстиненция Joy Като се прибрах в къщи и треснах едно късо  еспресо магически се възстанових ...
Отчитам:
Сутринта крачки в гората, едва -едва ...
След кофеина:
Горна част ,Iron
Пилатес за крака
Стреч .

# 686
  • Варна
Ох, това с обувките ми е голяма мъка!
Смених вече няколко чифта за ходене и за тренировки. Уж много удобни, хубави и като ги вкарам в употреба по предназначението им и все излиза нещо. За ходене уж намерих, но зс тренировки… хем искам по-дебела подметка, хем за напъди, български клек… не ми е удобна дебела. Но е факт, че обувките са от голямо значение.
Costa, поръчах! Само да дойде и на мен да ми е удобно отивам за още същите дъмбели. Шестоъгълните са ми удобни за по-бърза организация с тези фиксирани почивки. Като ми даде 30сек да сменя, ама и ластик да сложа, ама и за хип тръст за съм готова 😁🙄🫣

# 687
Карълайн /ако например нея основно тренирате, тя има видеа с отговори на въпроси и дава много ценни съвети/ казва, че всеки трябва да открие своето темпо. Важното е да има достатъчно натоварване, но не повече. А за всяко ниво на трениращ и всяка възраст то е различно.
Това искам да кажа, че тя препоръчва паузи във видеото, или забавяне на темпо, но поддържане на правилна форма и правилна контракция и експанзия... защото е по-важно от "просто следване на нейния ритъм".
Аз за някои серии дори когато свърши времето и има 30 секунди почивка не спирам, а правя, докато постигна своя оптимум без пренатоварване. Но на някои упражнения за крака давам на пауза и вкарвам повече време за презареждане на мускулите и предотвратяване на лактатна ацидоза... и това много зависи от възрастта. Ние, на повечко годинки ни трябват за някои неща по-големи паузи... въпреки, че има тренировки, които направих с нейните килограми и нейното темпо, повечето не са за такива като мен, а и като за повечето от нас тук...

# 688
Записвам се с час и малко ранна тренировка. Една котка дойде да ми прави компания, по едно време легна  и направи няколко наподобяващи ме движения 🙂
Утре планирам отново.

Агент, стискам палци всичко да е наред 🍀

# 689
Вчера почивка, днес ден 4 цяло тяло

Общи условия

Активация на акаунт