Тренировки в домашни условия - 123

• 34 370
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Отичтам се със следващата тренировка от ultimate beginner Simple Smile

# 661
Привет, дами и господа Blush
След завършването на MAX се завърнах към сплитовете - бяха ми останали няколко тренировки от втория рунд на INTENT, която повтарях между другите програми.
Направих ги и си припомних защо ми е любимата програма - здраво, солидно натоварване, достатъчно почивка между отделните серии на едно упражнения, през която обаче не си губиш времето, а редуваш упражнения. И тренировките са 40-50 мин., което, тук съм напълно съгласна с Navy, е оптимална продължителност. При 30-минутните винаги добавям нещо.
Тъй като не ми се занимава с подбор на тренировки, а динамиката на лятото не ми позволява да следвам седмичните предложения на Карълайн, започвам друга програма.
Избрах си UNLEASH, защото е по-различна от правените напоследък. Тя е 6 седмична, на сплитове, но има и ден за цяло тяло. Тренировките са по 38-48 мин. Първата половина на всяка тренировка е с базови упражнения и високи тежести, а втората - с изолиращи упражнения, по-ниски тежести и повече повторения.
Вчера правих ден 1 - долна част на тялото и много ми хареса:
Първата половина беше редуване на статични напади и румънска тяга, а втората - два кръга суперсерии от различни напади и клекове с по-ниска тежест и със собствено тегло. Финишърът включваше клек с дъмбели, незабавно последвани от клекове със скок, на свой ред последвани от клекове със собствено тегло. Накрая шортите ми буквално трепереха Joy

# 662
И аз така съм свикнала с треньорката, с която тренирам, че не знам в края на годината като си затвори студиото как ще мина на друг.

Тази седмица ме завъртя и съм с две тренировки до момента. Поне лятото крачките си правя много по-лесно.

На мен 30 мин за тренировка ми е максимум като време. Просто не мога да отделя повече наведнъж, а и ментално ми е по-лесно да се мотивирам така, което при мен е много важно.
В добрите дни с две по 30 минути отмятам силова и мобилност и евентуално през деня още 20тина бързо раздвижване.
Но ако трябва да отделя час и половина наведнъж ще ми е много по-трудно и неустойчиво.

# 663
UNLEASH на CGX App е много добро като мнения на живи хора и AI, като свикнах на нейното водене всичко друго ме дразни...
И май ще скачам на ап-а CGX, но само страха от прекаленото наблягане на долна част в нейните тренировки за сега ме спира Simple Smile

# 664
Navy, добавяш си от теб две упражнения за горна част и си готов Simple Smile
Моите любими са раменна преса прав, трицепсово разгъване и странично повдигане на дъмбел от легнало положение.
И трите, като се позиционираш правилно и си следиш подредбата да не губиш ядрото са ти чудесна тренировка и за ядро.

# 665
Navy, добавяш си от теб две упражнения за горна част и си готов Simple Smile
Моите любими са раменна преса прав, трицепсово разгъване и странично повдигане на дъмбел от легнало положение.
И трите, като се позиционираш правилно и си следиш подредбата да не губиш ядрото са ти чудесна тренировка и за ядро.

Да си призная, това и правех при половината от тренировките IRON, просто си добавях допълващи 2-3 любими упражнения, защото въпреки, че тоя скакауец ми изцежда душичката, аз сила имам и най-големия кеф е към 30-тата минута, когато усещам, че мога да сгъна много повече и това ми доставя удоволствие!
Само не знам дали не трябва да паузирам Финишер-а, за да си направя допълнителния сет и след това да продължа с него... или Финишер-а си е финишер на нейните серии и не трябва да и цепя програмата Sad

# 666
Финишърът й какво включва?
Аз бих пробвала и двата варианта, за да преценя с кой се чувствам по-добре.

# 667
В IRON финишърът всеки път е различен, но е подбран така, че да ти направи хубав кардио бърн аут Simple Smile с тази група, с която си работил, но да не е толкова тежък, за да можеш да направиш повече бройки като в супер серии, защото са поне 3 упражнения Simple Smile

# 668
  • Варна
И аз свикнах с Карълайн и ме кефи. Не ми се скача на друг. Умувам да завъртя втори път Iron(утре съм на 15 и 16ден), да направя още 1 от ютуб или направо приложението.
В iron ме кефи точно и продължителността. 2 дни един след друг ми идва перфектно(със загряване и разтягане си става 80мин), а ако тренировките са по 50мин ще ми е на никъде. Всеки път ще трябва да мисля добавки, защото 2 пък ще ми дойдат много.

No_frame, благодаря! Изобщо не бях видяла в описанието добавките.

Допадат ми гирите на Карълайн. Тук по-тежки намирам само дъмбели, които с това оребрение на захвата хич не ми харесват. Не искам да тренирам с ръкавици. Да сте виждали и тук да се продават такива или идея нейните от къде може да се поръчат. Търсих в амазон от линковете за нещата й от сайта й, но точно тях не открих.

# 669
...
Допадат ми гирите на Карълайн. Тук по-тежки намирам само дъмбели, които с това оребрение на захвата хич не ми харесват. Не искам да тренирам с ръкавици. Да сте виждали и тук да се продават такива или идея нейните от къде може да се поръчат. Търсих в амазон от линковете за нещата й от сайта й, но точно тях не открих.

Моите са тези:

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0C5R43HCZ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Не става бързо да докараш желан килограм, но не е и бавно, стига в тренировката да не се въртят постоянно различни килограми... са перфектни.
Въпреки това си взех шестограмни фиксирани 2х5 за флайовете настрани и назад и някои изометрични...
За хип тръст също стават, като ги държиш двете, но може и да станат на щанга 20 кила, но спираш за 2 минути за монтаж Simple Smile
Идеални са ми, ако ходя някъде за по седмица Simple Smile и не е тип "почивка", че ще е странно по хотелите...

# 670
Ели, оребрените дъмбели ги обвих с vet wrap, хем не се плъзгат, хем омекотена е дръжката и не ми ръби, хем са различни цветове, та ги различавам от далече, че иначе изглеждат еднакви.

# 671
  • Варна
Много е хитро това, благодаря!
Аз се мъчих с една малка кърпа да хвана, че иначе ръцете ми стават за секунди на червени бобчета. Сега ще поръчам
Navy, изглеждат добре! Самата дръжка обаче ми се вижда къса. Ще пробвам тактиката на Costa, ако ли не ще поръчам.

# 672
Агент, как си? Звездичка, а ти? Ани? Спринкълс ? Липсва ми да ви чета, хубаво е с вас наоколо.

Днес тренирахме с дребното. И двамата се въргаляхме по пода. Получи се, макар да бях скептична. Не ми е любим подход, за мен тренировките са си лично време, но като го нямам и това си е нещо.

Искам ми се някой ден да направя пак 80 дей обсешън. Готино беше Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 08:51 от Дух

# 673
Дух, радвам се да те "видя" тук! Аз тези дни не пиша, защото пътуваме цял месец и освен 20000+ крачки на ден, нямам особено какво да отчета. Тренировките ми са доста малко и хаотични. Дотолкова, че тялото ми си искаше някаква по-сериозно тренировка . Днес направих Calisthenics leg day на Caroline. Ще се опитам в следващите дни да съм постоянна и да направя и другите от серията.

И аз от доста време се лутам какво да подхвана. Харесва ми. Caroline, но понякога ми се иска и някой да ми говори ... Не знам дали си заслужава да си взема абонамент след като толкова много от програмите ѝ в YouTube не съм правила. Но каквото и да реша, факт е, че трябва постоянство в тренировките, протеини и калориен дефицит. На есен (август) с песен, започвам отначало ... Дано ми е последното "започване"...

# 674
Аз взех абонамент, защото ю туб на телефона ми прави проблем и със седмици не ми зарежда.
Heart

Общи условия

Активация на акаунт