Тренировки в домашни условия - 123

• 33 725
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
Вчера сутринта си направих едночасова тренировка, два поредни дни по един час е по-зле от сериозна през два дни.
Котката не дойде.

Обувките и спорта са лична работа.
Хората спортуват и с най-семпли гуменки, кубинки, ултра спешъл спортни обувки, боси, Five Fingers, има един възрастен господин с който се засичаме от време на време, той тича бос на сгурията.

Поста на eli70o0, за промяната в хранителния режим, спорта и ефекта - ами това е.

# 721
Ако преди шест години някой ми беше казал, че ще тренирам докато едното ми дете закусва леща и зяпа детско, а другото дъвче опаковка от мокри кърпички в краката ми щях да се изсмея и да кажа "аз това?! Не!".

Браво, Дух! Така се прави, когато много искаш нещо 😘 Малко са истински невъзможните неща, огромно е удовлетворението да
преодолееш наглед непреодолимото!

Редовно ми се случва да окуражавам по-млади дами и майки, че винаги може да се намери начин и време. Само трябва да спрем с оправданията и да се опитаме да надхвърлим
стереотипите си.
Във ФБ групата на Карълайн често има постове на майки с по 2-3-4 деца, които тренират, докато малките си играят наоколо. Въпрос на нагласа е явно.

За протокола - в петък сутринта тренирах долна част - ден 3 от Unleash. Беше 4-ти пореден ден силови тренировки. Вчера и днес съм на йога, хард рок и умерено количество вино - Midalidare Rock in the Wine Valley 2025 🤩 Утре се връщаме, ще направя ден 4, във вторник - ден 5. следват 6 почивни дни - отново музика и вино, но в Австрия. Малко йога, много разходки, слънце и релакс. Лято 🥰

За обувките за спорт - по-рано писах, че вдигам с Nike Metcon и правя кардио с Brooks или On. Босото трениране не е за мен, освен ако не е калистеника.

# 722
Как бяха Меноар вчера? Simple Smile
Миналата събота бях в Мидалидаре... изядоха ме комарите вечерта...
Не знам как е било при вас, но аз ако бях комари нямаше да забелязвам по време на концерт Simple Smile За съжаление и тази година съм с пропуск на това място... /който има внуци се жертва/

Днес мисля да си пусна абонамента за CGX, привлякох и жената, тя от хитрите лисици, гледа ако има ефект при мен и тя с бавни стъпки ме следва... за режим, храна, алкохол, спорт... да не се прекара с нещо излишно Wink

# 723
Navy, за първи път гледам Меноар наживо.
По моите представи тези  вече възрастни воини направиха прекрасно шоу.
Личи си, че обичат българската публика! Джоуи ДиМайо дръпна прочувствена реч на доста добър български, изпяха и  химна! Имаше хора, били на епичния им концерт в Каварна, влязъл в Рекордите на Гинес. И те бяха впечатлени от представянето им.
С нетърпение чакам Алис Купър тази вечер 🤩

За жената те разбирам идеално 😊
При нас е обратното - аз влияя на любимия в здравословно отношение и не крия, че сериозно го бутам в тази посока, защото искам да ми е здрав и да си го ползвам без дефекти още дъъълго време 😃

По този повод - много съм разочарована от младите мъже на рокфеста. Добър пример ли им липсва, друго ли….
Скоро не бях виждала толкова много наднормени, запуснати млади тела на едно
място. Тъжна картинка 🥲

# 724
Vetrena така е, трудното е само да излезем от кодираните ни с години настройки и да предизвикаме мозъка си, че дори да не е както сме си го представяли, все пак е възможно.

Да, адмирации към Ели и семейството й за промяната в начина на хранене. При мен обаче не начина на хранене, а количеството и по-точно контролът на ума е предизвикателство. Ние, като семейство се храним доста здравословно и балансирано. Така готвя и за децата си, макар че единият има сензорни проблеми с храната и отказва месо от три години вече. Моят проблем е разпиляването на енергия и фокус, особено когато големият ми син е болен и е у дома. Като цяло, ако не внимавам много, като нищо мога да добавя едни 300-400 калории странични към определения ми дефицит и това стопира процеса. Да опитам храната на децата, да доям три лъжици тук, там, да си взема нещо странично... да не успея да седя гладна и така.

Но вече няколко пъти съм я оправяла тази ИР и този път ще стане, макар да върви бавною

# 725
Е ако както казвате ядете доста здравословно... а това е добро количество салати, зелено, кръстоцветни и подобни, те дават доста голям обем... а самите белтъци, демек протеините са много засищащи, пилешко филе, рибни котлети, пържолка някоя, и ако сложиш и бурканче пробиотик във вид на кисело мляко... това е много като количество, а не толкова много като калории...
Аз много често се насилвам, за да си докарам 150+ грама протеини и въпреки това не качвам лоши килограми...
Как става така със здравословна храна да предозирате с количество, когато не ядете пържени, хлебни, сладкиши и подобни нездравословни... от къде идват тези допълнителните?

# 726
По принцип сме се разбрали в тази тема много да не обсъждаме храната, има друга, в която пишехме преди. Но ще ти отговоря и с това ще приключа дискусията започнала в друга тема с теб.

Продължавам да не разбирам кое не е ясно? В този час на деня съм на 700 калории с хранене, с което бих казала, че не съм сита, не съм и гладна. След тренировка закусих с 60 г протеинова пълнозърнеста тортила, 60 г пуешка шунка и 30 г лютеница.
6 часа по късно съм обядвала телешки бургер 150 г, което е 380 калории със салата и 50 г сварени безглутенови макарони.
Хипотетично доям омлета на бебето, което захранвам с твърди храни, който е яйца, чедър, гхи и чушка (сложи още 150 калории, просто така), хипотетично си взема 200-300 г пъпеш или диня за децата и шепа от орехите на мъжа ми, хипотетично си сложа не 50 а 100 мл мляко в кафето ... и така нататък и така нататък.  Само шепа орехи може да отиде 200 калории. И който ми каже, че със здравословни мазнини и протеини не се дебелее има много здраве от мене.
Не знам защо седи тази заблуда, че човек не може да напълнее или да спре да отслабва само ако яде вредни храни. Аз не помня вкуса на половината купени храни или пакетирани и какво от това? Всяко нещо в повече се натрупва- в ума, в душата, в тялото. Включително и протеина. Та така, предлагам да спрем с дискусията. Дебел не е равно на тъпчене с торти и бонбони, а ИР е следствие от напълняване, което отново не е задължително да се е случило с баници и кифли. Просто вече налична ИР още повече пречи на свалянето, но не е причина, а следствие и аз го зная.

Разбрахме ли се Simple Smile и да не сме, не съм склонна в тази тема да продължаваме диалога. В този раздел има още една за трансформации и хранене, ако искаш може да повдигнеш дискусията там.

# 727
Естествено, че може! На мен както съм дребна и с поддържащи калории 1600-1700 при умерена активност много малко ми трябва, хем по-голямата част от храненето ми е здравословно, а огромна част от общоприетите за лоши/нездравословни храни никога не съм ги яла. А пък доста ми се отваря апетит като се движа и тренирам и със сигурност мога да изям повече отколкото изразходвам.
Скрит текст:
Пример от преди няколко дена за дневна консумация грубо около 1600 калории:
Закуска: скир с един банан, допълнително плодчета, пчелен прашец и 10г 85% тъмен шоколад
Обяд: 2 яйца, шунка, 1 филийка пълнозърнест хляб, 1 лъжичка хумус, няколко маслинки, домати и краставици
Вечеря: стек със салата домати и краставици, овкусена със зехтин

През деня 1 чаша кокосова вода след тренировка, за електролитите и защото ми е вкусно ❤ и една чаша фреш от морков като глезотия.

Както виждаш, нищо “нездравословно”, ако сложа един сладолед, малко шоколад и една чаша вино и ехеее 🫣 много лесно се трупат калориите, не подценявайте.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 16:05 от Firebird26

# 728
Значи, да се сравняват метаболитно (и всякак всъщност) жени и мъже е безсмислено, защото няма нищо еднакво.
Медицината тъкмо започва да го проумява, в някакъв момент ще стигне и до диетичната индустрия.

Много е лесно да се стигнат и минат калориите и още как. То само салатата да си подправиш добре, а не с лъжичка зехтин, и можеш да удариш 300+ ккал. Две салати на обяд и вечеря и ето ти само от дресинга 500 ккал.

# 729
Ох, като започнат едни мъже да дават себе си за пример... и ми иде да напусна темата и да не се вясвам повече никога в нея (не конкретно тази, а по принцип).
Направих една програма на Крис и Еди (тренировки около 30 мин.) и мисля да се прехвърля на някоя от Summerfine програмите на Сидни, само да видя, къде няма много кардио, защото в тази жега ми е непосилно да го правя.

# 730
Така е, калориите се трупат бързо и неусетно. Същата работа е и при мен. И затова всяка хапка се вписва в mfp, хем знам кое колко калории е след толкова години с различни диети. Салатите ми са на кухненската везна като добавям зехтин. Joy Също ми помага, че си наложих закон за никакви снакове. Имам три яденета и точка. Ако ще светът да се разпада не посягам извън трите хранения.
Със здравословна храна си се пълнее като нищо.Нищо, че е салата примерно. Щото ако човек сложи  и сирене и месо вътре и може да удрари по 900кал.
Дух браво за тренировката. В това е истинската сила, не да вдигнеш 100 кила, а да намериш начин да тренираш с две малки деца. На нас ни е лесно с порасналите деца.

# 731
Феновете на кафето сигурно много добре знаят, но ще го спомена, защото всякакви хора четат... нали знаете, че съм си енциклопедия Simple Smile

Вредата от кафето не в бройката, а в начина, който се прави.
Две къси не са като едно дълго Simple Smile Десет къси са като едно дълго...
Хммм!?!?

Разбира се, че дори на изключително стриктна диета от супер здравословни еко/био/нерафинирани/немодифицирани храни е безкрайно лесно да излезеш в профицит! Дори в момента имам 1 кило череши в хладилника и знам, че посегна ли към 1 ще го довърша (хрущялки!) Т.е. 500+ калории и 123+ гр въглехидрати Wink

Ще направя новата тема след малко!

НОВАТА ТЕМА

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 19:56 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт