Тренировки в домашни условия - 123

• 34 346
  • 731
  •   1
Отговори
# 690
eli70o0 боси обувки пробвала ли си

# 691
За тренировъчните обувки има нещо наистина важно, особено ако възрастта е средна и нагоре и това са сводовете на стъпалата.
Сега консултация с ортопед и съобразяване с индивидуалната анатомичност е задължително, но при натоварване рискът от пропадане на свода на стъпалото не е малък и е добре човек да го знае Simple Smile

# 692
Имате ли позитивни впечатления от хубав пробиотик?
Години наред си държах инсулина и кръвната захар в много добри стойности, включително и през бременността, но в последните месеци инсулина е малко над горната граница и в съчетание с много бавното сваляне на килограми накрая се съгласих неохотно на метформинов препарат с удължено освобождаване, защото ми става лошо от тях. И на втория ден пак почна гадене и дискомфорт в стомаха, чудя се пробиотик ще помогне ли?
Кучко, имаш ли опит с нещо такова?

Иначе по темата нощес сън нямаше и за това днешната тренировка е силно под въпрос.

# 693
  • Варна
Не съм пробвала боси, но за тренировка съвсем без подметка не знам ще стане ли.
Проблемът ми е, че си вземам удобна обувка, но при определени пози като си сгъна стъпалото и някъде нещо все ме дразни. Иначе тренирам и с компресивни чорапи и разликата с обикновени я усещам.

Пробиотик- от години ползваме на bioplus.
Не знам доколко е най-добрият, но педиатърлата на детето е вълшебство, тя ме насочи към него и за почти 11 години никога не ме е подвела и не е била неточна.

Скрит текст:
Декември месец при мъжа ми изведнъж се появиха здравословни проблеми и при редица изследвания се оказа, че е с високо кръвно + кръвна захар 8.3 + холестерол. Обясниха му  как вече до живот ше пие лекарства и за трите. 3 месеца по-късно той хвърли лекарствата, защото промени хранителни навици и започна спорт. Тогава се почна ежедневно бързо ходене, после фитнес на 48ч, респективно сваляне на килограми, а първите седмици ядеше буквално едно и също - закуска чиа с кисело мляко и берита, основни хранения чисто месо със салата, яйца.. и май така я караше. На момента подменихме с алтернативни продуктите като прясно(бадемово) и кисело мляко(скир, кварк), бяло брашно(спелта, бадемово, кокосово..), картофи(батат), ориз(басмати, черен и черна леща),  захар(еритритрол) и започнахме да правим освен дефицит следене на макросите. Така си се храним и до ден днешен. Споделям това, защото реално го започнахме не от желание за промяна, а като опря ножа до кокала, а основното е храната. Добавките, спорта… са допълнение. Моята захар също падна, никога не съм била с висока, но беше 5+, но и аз живеех на шоколади.

# 694
Ден 2 Caroline Calisthenics - чудесно натоварване на горната част на тялото без тежести.

Тили, и на мен ми липсва ентусиазмът от Obsession и другите програми преди години, които чакахме с нетърпение. Но сега сякаш не мога пак да се върна на 80 days ... липсва емоцията ...

Агент, дано всичко е наред ❤️ И на мен декса ми е в списъка, но мисля да го комбинирам с тест за resting metabolic rate и измерване на зоните за трениране. Трябва само да намеря един ден есента да отида да направя всичките.

Ели, браво на вас! Понякога наистина трябва нещо екстремно да се случи ... За съжаление ... Но е работи, че сте намерили добро разрешение на проблемите.

Дух, успех с намиране на решение, което работи ❤️

Фрейм, май само аз не съм пробвала това кафе ... Но няма да предизвиквам бунт в момента. Отивам да си пия еспресото и след това да гледам статуи на голи мъже 🤣

# 695
Кафето не е лошо ,но не и да се кара само на него ,особено за заклети кофеинови наркомани като мен ...иначе гъби -мъби ...ок ...на фрапенце ,примерно за следобед или вечерта ,ако ми се припие е супер...
Аз пия само омнибиотик от години и съм много доволна.
Днес пак ходих рано сутрин по гората ,много е хубаво ...
Пилатес ,разтягане,скачане на въже и въртене на обръч.
Олд скул закуска 💪

# 696
Агент, дано по-скоро се върне рутината и най-вече да има яснота.

Аз вкъщи тренирам боса, в зала ходя с боси обувки. Но, голямото но, според мен, е, че човек трябва да е адаптиран към босите обувки, за да го прави. Иначе трябва да да се случва постепенно, има упражнения, които са добър вариант за привикване.
Така или иначе не смятам, че точно тренировките е добре да са началото за носене на боси обувки.

Не мога да дам съвет за марка и модел, по принцип обаче е добре човек да може да си усеща пръстите, особено големия, в обувката, за да следи какво прави той.

"Нарине" са най-добрите пробиотици на нашия пазар, но при пробиотиците е важно да се уцели и точния щам за проблема, който ще се бори.

# 697
И аз преминах през преобуване по време на домашни тренировки. Тренирах с Конвърси,  идеални са ми за клекове, но се събувах за българския клек заради задния крак.
Сега тренирам крака боса, и следя осторожно какво се случва с ходилата, и къде е контакта с пода, точно както следя при йога. С маратонки ходилата се обръщат навън, и вътрешната част на бедрото не работи както трябва, за баланс пък абсурд, залитах и аз, а баланс имам. Свалих ги, и веднага видях разликата.
За HIIT кардио съм обута, а за навън за монотонното кардио си тичам с любимите Брукс, идеални за моите ходила, свод и нужди. Имам и Innov8, но не ги ползвам много, Брукс обичам повече.

Още съм ментално в Полша, направих американски палачинки за закуска, и не ми се тича на гладно.
Метнах 2 с кленов сирол- 500кал сигурно, но пшеницата е по-зла.
Не мисля, че е редно, ама....Поне пиша всичко черно на бяло, като рИва после, да се види какво съм вършила.

# 698
Аз също не бих препоръчала боси обувки за начало на тренировките, но е добро начало за усещане на проблемни зони по краката и кръста. Аз тренирам боса или с Ню баланс.

До колкото разбрах щамове на тези бактерии биха помогнали Гадене   Lactobacillus rhamnosus, L. reuteri
Газове/Подуване   Bifidobacterium lactis, Lactobacillus plantarum

# 699
Аз не преоткривам колелото, гледам какво ползват големите треньори в програмите си, кога са боси и кога обути...
Повдигнатия свод ми пази този на стъпалото, което е рисково за здравето при напреднала възраст, а като си бос рискуваш да ти увисне, особено при вдигане и силови.
Едно е някой да казва "така ми е удобно" или "съм свикнал", друго е човек да се научи да прави нещата правилно.
При нападите съм с 20 кила и като правя заден напад и ако съм бос падам на пръстите, които не са стегнати, с обувки нещата са много, ама много по стабилни, вече не ми пукат кокалчетата леко ако кривне глезена, петата стъпва добре при сумо клековете...

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 14:33 от Navy

# 700
-
Аз ползвам мека постелка, върху която босите ми крака правят добро сцепление и не се хлъзгат.

Бих препоръчала любимите ми пробиотични млекца Yakult. Ако някой знае дали ги има в България, моля да сподели. Аз не успявам да ги открия За мен доказано помагат, проблемът е да мога да си ги набавя.

# 701
Дух, аз нали съм по научните подкасти, та и за микробиома изслушах интервюта с водещите учени, главно в подкаста на А. Хюберман и Питър Атия. Общо взето консенсусът е, че тези на хапчета не се знае изобщо дали се заселват. Препоръчват набавяне от естествени източници. Аз си правя кефир и кисело мляко вкъщи и кисело зеле зимата. В България знам, че Елби булгарикум има живи бактерии. Киселото мляко правя в мултикукъра, защото нямам време да му бая. Кефирът става сякак, само слагам ново мляко. Изобщо аз се занимавам само с неща, които ми отнемат не повече от 5мин. Включвам и готвенето в тая графа.
А също е важно и да се ядат много фибри, че да имат храна гадинките Grinning
За обувките, всички сме толкова различни, всеки трябва да си намери какво му е най-удобно. Имам три модела меткон. И накрая си купих едни евтини  lifting shoes на Найк, дори не им знам модела и се оказаха просто невероятно удобни. Задминаха метконите в пъти. За моя крак Hands Thumbsup

# 702
Коста, благодаря ти. Дълго време правех кефир, но само аз си го пиех и накрая гъбата стана огромна. Сега имам едни замразени зрънца в хладилника, но ще се събудят ли не зная.
Кисело мляко до скоро никой не ядеше, сега май почнаха мъжете у дома,та може и да се пробвам с мулти кукъра да почна да правя. Благодаря ти

# 703

Всеки има глава на раменете си, нека я използва разумно Wink
Що за токсични похвати, ммм? Повдига ми се от такива изцепки.
Nike не обувам, и пистолет да ми опреш в главата. Аман от напъни за инфлуенсване. Слез от високия кон, и гледай себе си.

# 704
Агент, и на мен декса ми е в списъка, но мисля да го комбинирам с тест за resting metabolic rate и измерване на зоните за трениране.
Tъй де, като ще ходя и аз поисках RMR + останалото! Goes without saying Simple Smile

Eli, много се радвам за съпруга ти и теб! Това е начина!

Дез, обезателно да споделиш мнението си за йогата на тази девойка!

Битч, като жена, която неотдавна вкарваше по 4-5 двойни еспресота на ден се изнервих и за пореден път се откачих от кафето. Да, боли (глава при мен чутовно по време на ломката), но си заслужава. В момента пия чай от пресен босилек вместо редовната кофа с две двойни за отскок!

... съобразяване с индивидуалната анатомичност е задължително.
Ето това е достатъчно. Оттам нататък кой с какъв модел на кой бранд тренира е нерелевантно. Крака различни!

Дух, аз нали съм по научните подкасти, та и за микробиома изслушах интервюта с водещите учени, главно в подкаста на А. Хюберман и Питър Атия. Общо взето консенсусът е, че тези на хапчета не се знае изобщо дали се заселват. Препоръчват набавяне от естествени източници. Аз си правя кефир и кисело мляко вкъщи Киселото мляко правя в мултикукъра, защото нямам време да му бая. Кефирът става сякак, само слагам ново мляко. Изобщо аз се занимавам само с неща, които ми отнемат не повече от 5мин. Включвам и готвенето в тая графа.
А също е важно и да се ядат много фибри, че да имат храна гадинките Grinning
Да, да, да и да.... само кефир и кисело зеле трябва да науча ММ да прави, но след като ме послуша и почна да смесва по няколко закваски ядем супер кисело мляко от мултикукъра - актуалният микс е кефир + исландски скир + бг кисело мляко. А във фибрите се кълна!

Отчет:
43/99 Lugano Lakeside Endurance Ride part 2

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 16:03 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт