💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 952
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Така успокоително звучи Relaxed Пренатален пуснах още вчера на мига. Бременноста я следя в Св. Лазар при Славкова, тя ми прави и феталната. Беше много спокойна,подробна, обяснява, показва  кое какво е, какви са реф. ст-сти. Вчера по телефона каза да пусна пренаталния "за да сме спокойни че бебенцето е добре". Разговор по телефона не е като на четири очи...
Просто съм в паника, цял ден и цяла вечер плаках.

Не се тревожете! Биохимичният скрининг е просто статистика. Важното е, че на феталните морфологии всичко е наред.
Свети Лазар работят с едни от най-добрите пренатестове. Нямате повод да се притеснявате.

# 106
Blue Star, и аз се следя в Св. Лазар, но съм при Паликов и Олга Дукат. И от мен имаш стиснати палци за пренаталния тест. Hug
Момичета, някоя от вас да се е сблъсквала с херпес по тялото по време на бременност?
Преди 5-6 дни забелязах 2-3 червени пъпчици в дясната половина на корема. Постепенно се разшириха в диаметър и се появиха мехурчета, но пък не ме болят или сърбят. Вчера бях на дерматолог. Изписа ми някакво цинково масло за мазане, което се приготвя в аптека. И ме посъветва да говоря с АГ за допълнителни лекарства, тъй като тя не изписва на бременни без съгласуването с АГ.
Та, АГ ми каза да пия Валтрекс. Лекарите ме успокояват, че всичко ще е наред, няма страшно..  но аз, разибра се, си вкарах филми в главата. Grinning
Досега не съм имала херпес по тялото или пък генитален. Единствено на устната, даже не помня кога последно е избивал (може би преди 4-5 години).

# 107
Blue Star, и аз се следя в Св. Лазар, но съм при Паликов и Олга Дукат. И от мен имаш стиснати палци за пренаталния тест. Hug
Момичета, някоя от вас да се е сблъсквала с херпес по тялото по време на бременност?
Преди 5-6 дни забелязах 2-3 червени пъпчици в дясната половина на корема. Постепенно се разшириха в диаметър и се появиха мехурчета, но пък не ме болят или сърбят. Вчера бях на дерматолог. Изписа ми някакво цинково масло за мазане, което се приготвя в аптека. И ме посъветва да говоря с АГ за допълнителни лекарства, тъй като тя не изписва на бременни без съгласуването с АГ.
Та, АГ ми каза да пия Валтрекс. Лекарите ме успокояват, че всичко ще е наред, няма страшно..  но аз, разибра се, си вкарах филми в главата. Grinning
Досега не съм имала херпес по тялото или пък генитален. Единствено на устната, даже не помня кога последно е избивал (може би преди 4-5 години).

Кога Ви е термина, водно раждане ли сте избрала?
Най-добре е да питате Паликов за маслото.

# 108
Скрит текст:

Кога Ви е термина, водно раждане ли сте избрала?
Най-добре е да питате Паликов за маслото.
Да, показах на Паликов рецептата за маслото и не е отправил възражение. Само каза да почна да пия и Валтрекс. Отговаря бързо във вайбър, но някак кратко с 1-2 думи и често се налага да питам допълнително Grinning Дерматоложката каза, че целта на маслото е по-скоро за успокоение на кожата, а не като лечение на инфекции (то е смес от слънчогледово масло и цинков оксид).
Иначе, термин 17.10 по прм. Следя страницата Раждане с любов от няколко години вече. Харесват ми техните подходи да оставят жената да заема поза, която ѝ е удобна, да не форсират раждането, контакта с бебето, отложено клампиране на пъпната връв, присъствие на таткото, и т.н. Така че отдавна съм решила, че като дойде моя момент за бременеене и раждане, ще съм при тях. Знам, че искам ествествено раждане, но дали на столче или във вода, още не съм мислила. Има време, ще видим Grinning

# 109
Здравейте!
Бременна съм в 4 месец и съм в депресия, как да изляза от тази ситуация.
Нищо не ме радва,нищо не ми се прави,сякаш не живея.

# 110
tanya.pg
Благодаря за подкрепата! Hug Относно херпеса, не съм запозната, поне такова нещо не съм имала, но миналото лято зад ухото на мекичкото където слагаме обеците ми се появи пъпка. Тази пъпчица за 1 седмица се превърна в чудовище, по това време бяхме на Тасос на почивка.... пъпката се превърна в нещо като цирей, не посмях на ходя на лекар, опитах да изстискам и само се разрани, заради раничката си сложих крем Здраве. Точно след 2-3 минути буцата на ухото започна да изтича и след още 3-4 намазвания всичко изчезна. "Здраве"-то е точно с цинков оксид, едно време ни мажеха дупетата за подсичане с "Медико идеал" също с цинков оксид и сега" Судо"крем който е модерен за бебешки дуета отново основната съставка е оксида. Ако съм аз смело ще мажа без притеснение. Успех с неволята!

# 111
Здравейте!

Веднага си пусни щитовидни хормони, желязо и витамин Д. Има нещо, което е в дефицит и трябва да започнеш прием. Аз бях така преди години и се оказах с анемия, хипофункция и витамин Д под долна граница.

# 112
Междудругото аз , откакто започнах еутирокса за високото тсх, се чувствам много по - добре.Преди това направо бях кълбо от нерви .Не знам дали това повлия , но е факт , че сега съм по - спокойна.

# 113
Здравейте, момичета. Аз скоро не съм се включвала, но ми беше голяма лудница.
Аз на 15.04 минах БХС при д-р Стратиева от МЦ Оскар и да ви кажа останах доста доволна. Наистина се чака доста, но прегледът беше много подробен и Слава Богу всичко с бебето е наред. Рискът за Даун ми е изчислен 1 на 8450, а за прееклампсия 1 на 343.
В момента приемам витамини Новалак пренатал и Ферофолгама, тъй като съм с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин. На преглед съм при АГ след две седмици и нямам търпение вече.
Някоя от вас бие ли си Фраксипарин в крака, защото аз го биех в корема, но ми се появиха много буци и синини и ми казаха да спра да го бия там.

# 114
Здравейте, момичета. Аз скоро не съм се включвала, но ми беше голяма лудница.
Аз на 15.04 минах БХС при д-р Стратиева от МЦ Оскар и да ви кажа останах доста доволна. Наистина се чака доста, но прегледът беше много подробен и Слава Богу всичко с бебето е наред. Рискът за Даун ми е изчислен 1 на 8450, а за прееклампсия 1 на 343.
В момента приемам витамини Новалак пренатал и Ферофолгама, тъй като съм с желязодефицитна анемия и нисък хемоглобин. На преглед съм при АГ след две седмици и нямам търпение вече.
Някоя от вас бие ли си Фраксипарин в крака, защото аз го биех в корема, но ми се появиха много буци и синини и ми казаха да спра да го бия там.
Аз си го бия в корема все още, но вече доста наедря и не ми е особено приятно и започнах по-встрани в паласките.
И аз имам буци, но вече почти не посинявам.

Относно щитовидните, някой започвал ли е хормон по време на бременност?
 От рутинните прегледи, които ми пуснаха имам много ниско fT4 и ТСХ 2,45, което не е оптимално.

За депресията- аз съм на хапчета от 1,5 год., защото бях доста зле и честно казано, ако вкарам кормоните в релси, може би ще спра АД.

# 115
Здравейте, момичета. Днес пусках рутинни месечни изследвания и имам завишени стойности на левкоцити и налични бактерии в урината. Нямам никакви симптоми, на 02.05 съм на преглед, но много ме е страх да не ми назначи антибиотик... Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем и дали според вас ще мина без АБ?

# 116
Здравейте, момичета. Днес пусках рутинни месечни изследвания и имам завишени стойности на левкоцити и налични бактерии в урината. Нямам никакви симптоми, на 02.05 съм на преглед, но много ме е страх да не ми назначи антибиотик... Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобен проблем и дали според вас ще мина без АБ?
Няма да мине без АБ, миналия месец лекувах и със предната бременност пак бях така. Дори ми предложи във отделение, но аз отказах защото другото ми дете беше болно и ми мина вкъщи.

# 117
Здравейте!

Това състояние от началото на бременността ли е? Или от преди нея?
Препоръчвам консултация с психотерапевт освен мед. изследвания .

# 118
Стерилна урина ли е изследвана? Да не е била замърсена пробата?

# 119
Здравейте, днес си пуснах ПКК и еозонфилите, които показват алергична реакция са ми станали 26%. (При горна граница 6%). Имам доказана алергия към домашен прах и акари. Имам изписан зиртек 2х1 от Стаменов, който до момента не пиех редовно, а само когато имах пристъпици на кашлица, но сега мисля да го пия така, докато ми дойде часа за алерголога в Понеделник.
Има ли други мами с алергия и как сте с антихистамините?

Общи условия

Активация на акаунт