💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 936
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Амазоника, стискам палци всичко да е наред и да нямаш поводи за притеснения! Hug
И при мен е по скоро като опъване, нямам болки или някакви нетърпими усещания.

# 91
някои нещо да разбира по тези резултати.

# 92
Моите резултати са почти същите на 29 години съм. АГ каза, че са ок и няма нищо притеснително. Simple Smile

# 93
Добри са резултатите. Има изчислен нисък риск за някои от синдромите.

# 94
Здравейте
В платен отпуск  съм за отглеждане на дете до 2г възраст до 29.05.2025г ,но в същото време съм и бременна терминът ми е за октомври.
Въпросът ми е мога ли веднага от 30.05.2025г да изляза в болничен без да имам работни дни.
Ако някой може да помогне.
Благодаря предварително .

# 95
Мисля че трябваше да има един работен ден и тогава може болничен, сигурно има и натрупана отпуска. Попитай в темата за майчинството счетоводно, там са много запознати и ще отговорят.

# 96
Здравейте, от няколко дни ме гони зверски глад дори след като съм хапнала. В 15 +3 съм, някой да го тормози същото?
Gerisita, видях, че АГ ти е казала да започнеш Натаспин понеже си се притеснявала от прееклампсия, пиеш ли го?
Аз в момента съм на 1х Натаспин + 2х Магнерот на ден (освен всичко други хапчета и добавки) заради по-висок риск от прееклампсия + алергия към аспирин :/

# 97
Мисля че трябваше да има един работен ден и тогава може болничен, сигурно има и натрупана отпуска. Попитай в темата за майчинството счетоводно, там са много запознати и ще отговорят.
Трябва да има 2 работни дни.

# 98
Привет от мен, аз от вчера съм като попарена. Излезнаха резултатите от БХС и док. веднага ме изпрати на пренатален. Имам чудесна фетална морфология и ужасяваш БХС. На 36г. съм с първа бременност в 16 г.с. ясно че това променя много резултатие но чак толкова не очаквах. Не ми е ясно от трите резултата за Даун кой е най-важен. Комбиниран, възрастов или биохимичен. Моля, някой ако е по-запознат малко да пообясни. Благодаря!

# 99
Това е статистика предимно, получило се е така заради съотношението на хормоните,  гледа се комбинирания риск най-вече. Пуснете си пренатален тест и съм сигурна, че всичко ще бъде наред Hug

Видя ли се нещо на ехографа? При кой специалист по фм бяхте?

# 100
Така успокоително звучи Relaxed Пренатален пуснах още вчера на мига. Бременноста я следя в Св. Лазар при Славкова, тя ми прави и феталната. Беше много спокойна,подробна, обяснява, показва  кое какво е, какви са реф. ст-сти. Вчера по телефона каза да пусна пренаталния "за да сме спокойни че бебенцето е добре". Разговор по телефона не е като на четири очи...
Просто съм в паника, цял ден и цяла вечер плаках.

# 101
Най-важен е комбинирания риск. 1 на 133 се води умерено повишен риск (над референтния праг 1:250 – 1:300). Завишаването идва най-вече поради възрастта, както и ниското ниво на PAPP-A. Останалите стойности (NT, β-hCG) са в нормата. За възрастовия риск не бих се притеснявала, а пък занижения PAPP-A не е свързан непременно с хромозомни аномалии. Най-вероятно лекаря ще иска да си следите кръвното налягане по-изкъсо заради риск от развиване на прееклампсия. Най-важното е, че на феталната морфология всичко е било наред. Пренаталния тест ще ви успокои. 🤞 С първата ми бременност моя PAPP-A също беше занижен и се притеснявах, всичко беше наред в крайна сметка. 🙂

# 102
  • Варна
Не се шашкай, моят е 1:101, добре че бях пуснала пренатален преди това ,че иначе щях да си докарам нервна криза. Стискам палци и съм убедена,че пренаталния ще е ок, а това е важното.
Момичета, има ли някаква фейсбук група, която да е активна и да не е публична?

# 103
Наистина, благодаря за куража! Моля се думите ви да станат реалност и пренаталния да бъде ОК.
@lady_mel Имаме си група- "Октомврийски щъркелови даставки 2025" се казва, активна е поверителна и чат на групата има.

# 104
Аз заради годините (39) правих пренатален. А на феталната лекарката каза изобщо да не пускам БХС,нямало смисъл предвид теста и вика само ще се шашнеш излишно, защото ще излезе по-висок риск. Щом феталната е била чудесна няма страшно, сега ще видиш, че и на пренатеста всичко ще е наред.

Общи условия

Активация на акаунт