💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 32 860
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Аз пия пренатални мултивитамини + ми назначиха Сорбифер заради граничен хемоглобин - 116. Забравих тогава да кажа на АГ, че и при предната бременност бях с хемоглобин около 115, но желязото ми беше над норма и заради това нищо не приемах допълнително, та тези дни мисля да изследвам и желязото. Отделно пия малка доза Омега 3.

Предния път обременяването с глюкоза беше кошмарно изживяване и повърнах на 61-вата минута, след втората проба. Правила съм този тест и небременна и нямах проблем да го издържа, но като знам, че трябва отново да го изтърпя, от сега ми става зле.

Моята следваща ФМ е между 16 и 18 г.с., а след това има друга - 20-23 г.с. Фетална ехокардиография бих направила само по допълнителна препоръка.

# 76
Аз съм 16+6г.с. Пия фолиева неофолик мета, Б12, витамин Д на NOW и тотема, но май ще правя скоро вливки желязо, че феритинът ми беше 9, а трябва да е над 30.
Малко тъп въпрос, но Феритин и Желязо едно и също ли са? На няколко места четох, че трябвало да се изследват и двете...
В моите изследвания пише Желязо (Fe), като стойността ми е 13 при реф. стойности 6.60 - 34.00
Мислех, че си е ок и не съм предприела нищо.

# 77
Аз съм 16+6г.с. Пия фолиева неофолик мета, Б12, витамин Д на NOW и тотема, но май ще правя скоро вливки желязо, че феритинът ми беше 9, а трябва да е над 30.
Малко тъп въпрос, но Феритин и Желязо едно и също ли са? На няколко места четох, че трябвало да се изследват и двете...
В моите изследвания пише Желязо (Fe), като стойността ми е 13 при реф. стойности 6.60 - 34.00
Мислех, че си е ок и не съм предприела нищо.

Феритин са запасите от желязо в организма и когато той пада, дърпа от желязото.

# 78
Вие мислите ли да правите фетална ехокардиография? Гледам в Марковс, че периодът съвпада с втората ФМ - 18-23 г.с.  Там обаче няма никакви часове, предлагат такава услуга по принцип, но е само един лекар и няма часове за записване в идните месеци въобще.
Аз ще правя само ако АГ има някакви съмнения по време на втората ФМ. С предната бременност ми препоръча да отида, прегледа го извърши д-р Василева. Не знам в София къде преглежда обаче, тъй като аз съм от Пловдив и тя идва тук веднъж в месеца.

# 79
  • Варна
Засега мисля да ползвам количката на синът ми от преди 7 год, Kikka Boo Madrid, така или иначе я пазя. Чудя се дали могат да се сменят гумите ,но мисля да се свържа с производителя да питам, че не намирам информация в нета.
Иначе приемам Сорбифер, витам Б12, витам Д, Pregnacare Omega 3, мета фолиева к-на, утрогестан ( чудя се докога ще го пия при положение ,че съм в 16г.с).

# 80
tinki, с теб сме с няколко дни разлика ❤️ Ти къде се следиш?
Някоя от вас прави ли обременяване с глюкоза? Аз съм с висок риск за ГД заради ИР и отключен ГД при първата бременност. Сега се боцкам с глюкомер всеки ден, следя кръвната захар и скоро ще се наложи да правя изследването. Мразя го. Това е най-ужасното нещо на света.
Аз правих обременяване, сега, в края на 12 г.с. и резултатите са прилични като за мен ( аз съм с инсулинова резистентност и бях на лекарства преди да забременея). Около 5 ми е глюкозата, както на гладно, така и на 60-та и 120-та минута. След няколко дни съм при ендокриноложката пак и ще коментираме диетата. По принцип съм ограничила въглехидратите, вероятно ще трябва да ги спра.

# 81
  • Благоевград
Маги, резултатите са ти чудесни! Браво!
Би ли споделила как се храниш, примерно меню за един ден? Аз се опитвам НВ ВМХ, не всеки ден ми се получава. Плод ям буквално по една хапка за десерт основно ябълка. Сладко мнооого рядко един шоколадов бонбон разделен на 2, не го изяждам наведнъж, а е винаги след основно хранене за десерт. Ориз и бял хляб много рядко, картофи си позволявам по малко. Хапвам оризовки за закуска по 2, но те не ми вдигат кръвната захар, или филия от хляб с елда на Живена.

# 82
Маги, резултатите са ти чудесни! Браво!
Би ли споделила как се храниш, примерно меню за един ден? Аз се опитвам НВ ВМХ, не всеки ден ми се получава. Плод ям буквално по една хапка за десерт основно ябълка. Сладко мнооого рядко един шоколадов бонбон разделен на 2, не го изяждам наведнъж, а е винаги след основно хранене за десерт. Ориз и бял хляб много рядко, картофи си позволявам по малко. Хапвам оризовки за закуска по 2, но те не ми вдигат кръвната захар, или филия от хляб с елда на Живена.
Ами нищо особено не ми е режима. Скара, салати, яйца, меса, зеленчуци, зеленчукова крем супа, кюфтета от тиквички. Ям бобови, картофи, ориз също. Не съм ги спряла съвсем. Като ми се яде, честно казано ям и малко сладко. Плодове основно ягоди и ябълки сега.
Аз имам много излишни килограми и не трябва да качвам... Simple Smile

# 83
Cami07 , аз се следя при доктор Никола Поптодоров,  в Лозенец му е кабинета, а изражда в Шейново.Преглежда по каса.
По стечение на обстоятелствата първото си дете родих при него и някак веднага ми вдъхна доверие.Изобщо не се чака за часовете, записваш си през Супердок.
Аз пия неофолик мета и пре мама дуо, като се очаква да пускаме някакви изследвания за витамини допълнително.Пия и еутирокс вече заради по - високо тсх.
На БХС нищо не съм носила.Момичета,  може ли да споделите как са ви резултатите? Аз ще съм на 33г. към термин и възрастовия риск за Даун ми е 1 :400 , а Комбинирания 1: 8000.
При положение, че Папп- а , НТ, и другите неща са добре ми се вижда лош резултат.Ако сравня пък с първото дете - съвсем.

# 84
Здравейте момичета. Имам леки проблеми със зъбите. Счупи ми се зъб и се наложи коронка и снимане на зъба с рентген.
Консултирах се с гинеколога ми и разреши,но след това не ми предписа никакакъв допълнителен калций,при условие че му споменах,че имам в семейството проблеми с приема на калций.
Вие пиете ли допълнителен?
Аз не пия прясно мляко (изобщо не харесвам),но си хапвам сирене и кис.мляко.
Относно проблемът с отговорите на близките ни като казахме новината.... Ужас... Сестра ми помисли ,че се шегувам, а бабата на мъжа ми(тя му е като майка,че тя го отгледала и той няма) не спираше да повтаря колко много работа трябвало да се свърши и как само него чакала и как той не можел да иде да я свърши сега заради мен.....

# 85
Скрит текст:
Cami07 , аз се следя при доктор Никола Поптодоров,  в Лозенец му е кабинета, а изражда в Шейново.Преглежда по каса.
По стечение на обстоятелствата първото си дете родих при него и някак веднага ми вдъхна доверие.Изобщо не се чака за часовете, записваш си през Супердок.
Аз пия неофолик мета и пре мама дуо, като се очаква да пускаме някакви изследвания за витамини допълнително.Пия и еутирокс вече заради по - високо тсх.
На БХС нищо не съм носила.Момичета,  може ли да споделите как са ви резултатите? Аз ще съм на 33г. към термин и възрастовия риск за Даун ми е 1 :400 , а Комбинирания 1: 8000.
При положение, че Папп- а , НТ, и другите неща са добре ми се вижда лош резултат.Ако сравня пък с първото дете - съвсем.
Амазоника, какви са коментарите на лекаря?
Аз юни месец ставам на 35. Прилагам моите резултати. Казаха, че са отлични и няма от какво да се притеснявам. И повече не съм ровила кое какво означава. Grinning
Правих и пренатален тест, там също всичко е с нисък риск.

Скрит текст:

# 86
Някоя има ли усещане като мускулна треска на корема понякога? Усещам нещо като стегнатост, все едно съм правила коремни преси или лицеви опори, но съвсем малко… не знам дали обяснявам разбираемо хаха. Много леко стягане, може да се определи и като напрежение, не би трябвало да е Бракстън Хикс, защото е постояннно, а не на интервали, просто го усещам по-стегнат и напрегнат. Та си мислех, че е заради промяната, която се случва в мускулите като коремчето расте (моето вече доста личи в 15 седмица).

# 87
D.T.sun, аз от седмица-две имам усещания като за мускулна треска. При мен сякаш са в определени движения, разтягане или опъване. Rolling Eyes Не е постоянно или всеки ден, но определено е като усещането при мускулна треска. И аз си го обяснявам с промяната в тялото. Моя корем също си личи (14+5) Всяка неделя моя мъж ме снима и следим прогреса. Joy

# 88
Таня , докторката каза , че ако има нещо притеснително или за обсъждане ще ми се обади лично до края на деня.Не ми е звъняла. Също каза , че подчертава в самото изследване ако има нещо извън нормите.Ще гледам да не го мисля,благодаря , че сподели и твоите резултати.
Относно стяганията с първата Б усещах подобни - понякога бяха контракции, понякога самото бебе мв притискаше или ,когато ми беше подут корема и имам газове.
Сега ми се случи 2 - 3 пъти като изключвам да е бебето - така че вероятно е от червата.
Вас боли ли ви ? Защото мускулната треска аз си я обяснявам с болка или само като опъване го усещате?

# 89
При мен е само опъване и  леко напрежение, не усещам болка.

Общи условия

Активация на акаунт