💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 729
  • 747
  •   2
Отговори
# 525
Знаете ли дали е възможна работата на граждански договор по време на майчинството? Почетох малко теми, но се обърках още повече…

# 526
Знаете ли дали е възможна работата на граждански договор по време на майчинството? Почетох малко теми, но се обърках още повече…

Попитай в тази група  https://www.bg-mamma.com/?topic=1780444

# 527
И аз съм посещавала Ресбиомед няколко пъти, в това число за преглед преди предното раждане, бих ги препоръчала, но при мен няма някаква сериозна специфика. Била съм пациент основно на д-р Винчева.

Иначе може на ГД по време на майчинство, стига да не е прикрит ТД, доколкото знам.

# 528

Попитай в тази група  https://www.bg-mamma.com/?topic=1780444

Възможно е. Нама.проблеми

# 529
Привет, момичета!
Не остава много до пухкавият финал и сякаш нещата, които трябва да се мислят и правят главоломно нарастват с наближаването. Някой друг да се чувства претоварен от информация/ангажименти?
То, аз по принцип съм си малко нервак и не ме свърта, когато нещо предстои, та сега съвсем се "превъзбуждам" от всичко.
Миналата седмица ми предписаха да приемам вечер 1 т магнерот 500 мг заради няколко спорадични стягания в десния прасец. Само че в рецептата ми пише 3х1 т.и това ме обърка. Ясно помня, че ми се каза 1 таблетка вечер и толкова. Видях и в е-здраве, че ме е писала АГто, че съм със втора бременност 👀😅, та си мисля, че е направила грешка и с магнерота. Другата седмица ще съм при нея, тъй като я смених, и ми предстоят разни изследвания.

Забелязвам, че въздухът е доста сух в нас. Някакви препоръки и насоки за овлажнител на въздух да споделите?

А, в коя седмица мислите да направите късната фетална морфология? Аз още се чудя между 34-36, пък то времето си лети...

# 530
Мисля, че на този етап от Б една единствена таблетка няма да ти свърши работа.По - скоро е ставало въпрос за 3х1.
Аз нямам кой знае какви ангажименти, понакупила съм си повечето неща за бебо, гледам бъдещата кака, съответно готвене чистене, чат пат я пусна на ясла да свърша нещо из града.Периодично разчиствам под леглото, някой шкаф с дрехи или в кухнята.Остава ни едно частично боядисване и основното чистене.
Повече съм напрегната от държанието на дъщеря ми, недоспала е , опитва се да се налага , цялостно е в мн лоша фаза и вече психически почвам да се предавам като добавим и притеснението за  ръста на бебето.Иначе и аз съм си нервак , не спя изобщо напоследък , не мога и да полежа дажe, все ме човърка нещо като саклет.
Аз даже не съм прочела в коя седмица се прави третата фетална ,тъй като др седмица ми предстои трета ВТОРА фетална.
Но може би бих отишла по - рано, че може и да не дочакам трета.
За офтамолога още не съм решила дали да ходя.Принципно нямам проблеми с очите,но след първото раждане мн ми се бяха напукали капиляри и имам леки притеснения.Да видим първо има ли изобщо шанс за нормално раждане.
В този ред на мисли знаете ли,  има ли нещо , което е специфично при раждащите секцио, нещо различно ,което трябва да приготвя за болницата?

# 531
Аз покрай грижите за бъдещата кака почти никаква организация за бебето не съм започнала, някак си и не го мисля на ниво притеснения, като предния път. Тогава гледах видео уроци, ходих на училища за родители, накрая се прибрахме с бебето в нас и едва го изкъпахме от рев, изгледахме още 100 видеа как правилно се къпе бебе, нито едно от които не помогна да тушираме драмите, които от самосебе си приключиха след 2 седмици. И сега го карам така в родителството в много моменти - оставям ситуацията на нормалната еволюция, а не на стремежа ми към информираност и съвършенство. 😅

При мен сънят е много сложен, едно - че малката спи неспокойно откакто се е родила, друго - че крампите в краката ми зачестяват призори (пия 2 х 2 Магнерот в момента), отделно ме мъчи рефлукс ли е, киселини ли са, но почти не мога да се храня, а след като хапна нещо - поне 5-6 часа ми  е зле, ако съм легнала. 😔 От началото на бременността съм +4 кг., основно качени в 5-6 месец, а бебето е над 2 кг. вече. Докторът само ми повтаря да пия повече вода, защото и кръвното ми винаги е ниско в кабинета, но аз просто нямам къде да я събера. 🤷🏻♀От ниското кръвно пък съм супер неадекватна, като скитосвам с малката по детски площадки и идилията е пълна. Получавам и чести подготвителни контракции, поне по 10-тина на денонощие.

Тези, които сте с породени дечица и деца в детска градина - как ще процедирате с пускането им на детска септември/октомври - ще ги спирате ли? Малката е приета в държавна ясла, трябва да започне от 15.09, но се притеснявам да не “лепне” нещо точно около раждането (терминът ми е началото на октомври). Вече като сме с бебе вкъщи, със сигурност няма да смея да я пусна и вероятно ще си се гледаме сами всички вкъщи няколко месеца…

# 532
Относно магнерота - аз го приемах сутрин и вечер по 1т. макар да ми бяха изписали 3х1. Ходих на 3та фетална в 30+1 в Марковс, всичко е наред, но тъй като коремът ми е по-твърд и имам от време на време крампи в единия прасец ми казаха, че мога да увелича магнерота на 2х2 или дори 3х2. Според мен си прецени и нагласи дозата спрямо симптомите и комфорта ти Simple Smile

Аз купих основните неща, но си останаха и доста дребни, които също трябва да отметна.
Мъжът е по техниката и избра този овлажнител на Levoit, като купи и втори такъв за детската.

https://www.amazon.de/Humidifier-Rotating-Diffuser-Childrens-Aut … Caps%2C210&sr=8-3

Започвам все повече да се вълнувам, т.к. ми се струва, че вече почти не остана време… както и да се притеснявам от раждането😣... тепърва ще обсъждаме с лекарката секцио или естествено…

Относно офталмолога - аз съм с незначителен диоптър - 0.5 заради работата на компютър. АГ-то ми каза, че не е задължително да ходя на преглед,  но предпочитам да се презастраховам, че човек никога не знае кога каква изненада може да излезе… вече с тази бременност толкова пъти се изненадах, че не е истина… 😁😂

# 533
Emay, сина ми също го приеха в ясла и ще започне да ходи от средата на септември. Тогава ще е на година и пет месеца, а моя термин е края на октомври. Мисля дотогава да го тестваме как ще вървят нещата и дали ще боледува много и като се роди бебчето ще решим окончателно дали ще продължи да ходи на ясла или ще си стоим вкъщи тримата.

За покупките, също смятам скоро да се задействам по-сериозно, въпреки че нямам много неща за пазаруване. Списъците определено ми помагат да не се лутам и напрягам, та засега съм спокойна. 😅 Със сигурност не бях толкова айляк първата бременност обаче.

# 534
Аз покрай грижите за бъдещата кака почти никаква организация за бебето не съм започнала, някак си и не го мисля на ниво притеснения, като предния път. Тогава гледах видео уроци, ходих на училища за родители, накрая се прибрахме с бебето в нас и едва го изкъпахме от рев, изгледахме още 100 видеа как правилно се къпе бебе, нито едно от които не помогна да тушираме драмите, които от самосебе си приключиха след 2 седмици. И сега го карам така в родителството в много моменти - оставям ситуацията на нормалната еволюция, а не на стремежа ми към информираност и съвършенство. 😅

При мен сънят е много сложен, едно - че малката спи неспокойно откакто се е родила, друго - че крампите в краката ми зачестяват призори (пия 2 х 2 Магнерот в момента), отделно ме мъчи рефлукс ли е, киселини ли са, но почти не мога да се храня, а след като хапна нещо - поне 5-6 часа ми  е зле, ако съм легнала. 😔 От началото на бременността съм +4 кг., основно качени в 5-6 месец, а бебето е над 2 кг. вече. Докторът само ми повтаря да пия повече вода, защото и кръвното ми винаги е ниско в кабинета, но аз просто нямам къде да я събера. 🤷🏻♀От ниското кръвно пък съм супер неадекватна, като скитосвам с малката по детски площадки и идилията е пълна. Получавам и чести подготвителни контракции, поне по 10-тина на денонощие.

Тези, които сте с породени дечица и деца в детска градина - как ще процедирате с пускането им на детска септември/октомври - ще ги спирате ли? Малката е приета в държавна ясла, трябва да започне от 15.09, но се притеснявам да не “лепне” нещо точно около раждането (терминът ми е началото на октомври). Вече като сме с бебе вкъщи, със сигурност няма да смея да я пусна и вероятно ще си се гледаме сами всички вкъщи няколко месеца…
Аз моята девойка смятам да я пусна от 15.09 до 15.10 и след това да се гледаме вкъщи поне до март месец. Просто не ми се рискува в най-грипните месеци да носи бацили на новородено.

# 535

При мен сънят е много сложен, едно - че малката спи неспокойно откакто се е родила, друго - че крампите в краката ми зачестяват призори (пия 2 х 2 Магнерот в момента), отделно ме мъчи рефлукс ли е, киселини ли са, но почти не мога да се храня, а след като хапна нещо - поне 5-6 часа ми  е зле, ако съм легнала. 😔 От началото на бременността съм +4 кг., основно качени в 5-6 месец, а бебето е над 2 кг. вече. Докторът само ми повтаря да пия повече вода, защото и кръвното ми винаги е ниско в кабинета, но аз просто нямам къде да я събера. 🤷🏻♀От ниското кръвно пък съм супер неадекватна, като скитосвам с малката по детски площадки и идилията е пълна. Получавам и чести подготвителни контракции, поне по 10-тина на денонощие.

В коя седмица си и колко е голямо  ? Аз съм в 32 +5 , вчера бях на консултация и се уплаших малко ,АГ го изкара 2700 ,доста по-голямо за възрастта си ....Притесних се да не съм отключила някой гест. диабет ... Ако може и други да споделят как вървите с растежа....

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 18:48 от Nikita8787

# 536
По мое усмотрение пика на болестите в детската е януари-март.Моята девойка сега ще е първа градинска група и за момента не съм мислила да я спирам.Тя обаче все пак има малко или много вече някакъв имунитет покрай яслата.За съжаление болеести има и по площадките.Точно онзи ден пак бяха довели детенце видимо с конюктивид.

# 537
Nikita, в 31+4 г.с. измериха бебето 2050 гр., докторът твърди, че е нормално като второ бебе и момче да върви напред. Аз не съм правила обременяване с глюкоза, но не са ми споменавали и да има нещо тревожно.

Последната ФМ я правих в 29 г.с. (в болницата, в която се следя ги правят между 28 и 32 г.с.), така че се надявам да съм приключила с тях, че при предната бременност правих и почти в последния момент, заради уж влошен кръвоток от пъпната връв, което не даде някакво отражение, слава Богу.

По площадките има много болни дечица, да. Пролетта беше чудо, и то на такива с лазещи и току-що проходили бебета, което много ме изненада като “новоизлюпена” майка. Каки и батковци малко по-големи от тодлър масово кашляха в лицата на бебетата в пясъчниците, с висящи от нослетата сополи. 😏

# 538
Ходих днес на трета фм и ми казаха, че имам застаряване на плацентата, 30+6г.с съм и ми казаха че е степен на зрялост 2 към 3. Леко се притесних, но не казаха да е нещо сериозно. Също казаха че пъпната връв р омотана един път около врата, което било много често срещано, но все пак се притесних. При някоя от вас случвало ли се е това с плацентата или с пъпната връв?

# 539
Много тишина в тази група! Къде сте по-активни, че аз малко започнах да надничам в Септемврийската група?
Как сте, как се чувствате?
Аз от днес съм си вкъщи и си пуснах отпуска 2 седмици преди болничния (45 дни).
Тъй като сме новодомци и все още нямаме основни неща за да се пренесем официално, имам някакво постоянно притеснение да не се появи човечето по-рано (преди средата на Септември, няма да можем да се пренесем).
С покупките как се движите?
Аз взех креватче от дърво Next to me, шезлонг и кошарка малка за дневната. Имам и почти всички необходими дрехи 0-3 м. поетапно ще взимам за по-голямо.
Вълнувам се, когато ги гледам, но и супер много се притеснявам от суеверие.
Какви симптоми имате?
Аз си продължавам с контракциите, както и с по-обилното течение, което на моменти ужасно много ме паникьосва.
Бебенцето е доста буйно и на моменти направо ми разказва играта и доста хълца 😀

Общи условия

Активация на акаунт