💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 508
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, пипнах някакъв вирус! Много хора са болни в момента, пазете се. Първите два дни бяха много неприятни, но днес вече ми е 4ти ден и съм само със запушен нос и леко зачестила кашлица. От кашлицата най се притеснявам, но поне се разминах без температура и осезаемо се чувствам по-добре. Пия геломиртол и авирон по препоръка на личния лекар (плюс биозин мама), АГ-то не ме отрази изобщо първите два дни (верно бяха уикенд, ама все пак). Дано всичко вече да отшумява, иначе бебе си ме рита нон стоп и това ме успокоява много Grinning
Имам въпрос, от кога започнахте да приемате желязо? Излезнаха ми кръвните и имам някой резултати, които ме притесниха, но новото АГ каза, че нямам нужда от желязо. Мисля да потърся второ мнение другата седмица, тъй като ми предписа Ефизол, а когато отидох да го закупя аптекарката почти отказа да ми го продаде защото съм бременна. Реших да не го приемам и да си остана само с геломиртол-а и при дискомфорт ангал.

Ако отклонението е много минимално, може наистина да не е нужен прием на желязо. Лабораториите няма как да бъдат супер точни. Зависи какво е било съдържанието в капките кръв, което са ползвали. Храната, която сме приели предходния ден/дни също има влияние над резултатите.

На твое място, бих си пуснала още веднъж изследвания, на това което ме притеснява. Може и в друга лаборатория. След това уведоми проследяващия и за новите резултати и потърси второ мнение, ако отклонението наистина го има или се е увеличило.

На мен не ми се е налагало да приемам желязо. Не бива да оставаме с мисълта, че щом една бременна пие дадена добавка и ние също трябва да я приемаме.

# 586
И аз от доста време пия желязо - Феротон х 1 саше дневно. Хемоглобинът ми тъкмо го държа в норми така.

Минах вече първия запис на тонове и сега съм всяка седмица на тях. Бебчето е вече 2500 гр., което ми се струва доста с оглед на факта, че бъдещата кака се роди 3100 гр., а ние тепърва ще се подготвяме вкъщи. 😅

# 587
И аз от доста време пия желязо - Феротон х 1 саше дневно. Хемоглобинът ми тъкмо го държа в норми така.

Минах вече първия запис на тонове и сега съм всяка седмица на тях. Бебчето е вече 2500 гр., което ми се струва доста с оглед на факта, че бъдещата кака се роди 3100 гр., а ние тепърва ще се подготвяме вкъщи. 😅

Голямо бебе си имате 😳 Вчера на ФМ моето го измериха 1400 грама в 32+2 г.с. Миналата седмица при АГ 1500 гр (леко ги закръглям с по 5-20 грама). Та ми казват, че ще е по дребно, към долната граница отива. За моите килограми и размер на корема казва, че са в норма.

# 588
В коя седмица започвате тоновете?
Аз ще започвам в 35та

Желязо пия от 4ти месец, заради нива на фиеритин и хемоглобин на долни граници.
Скоро бях на пулмолог покрай задълженията преди и 4 седмици и пих епизод.заради леко червено гърло. Смуках айде Simple Smile
Човека доста време чета кое и ок и кое не за бременни и се чудя , че са ви казали, че не става.

# 589
Аз започвам тонове от 33-та.

Моето АГ ми предписа също желязо (Феро-Фолгамма), защото на предните изследвания хемоглобинът ми беше паднал.

Има ли някоя от вас от София, и намерихте ли вече педиатър/личен лекар за бебето? Аз тепърва ще търся, а времето намалява и ми се иска да е педиатър, който да бъде и личен лекар. Ако имате впечатления, бихте ли споделили?

# 590

В коя седмица си? Моето миналата седмица го измериха 2400 в 32+2 😳с уговорката, че в тези седмици вече отклоненията и възможни грешки стават все по-големи… Утре пак съм на преглед и ще видим как е. Иначе аз днес почнах тоновете в 32+6.

# 591
На мен първият ми час за тонове е следващата седмица в 33+5 по препоръка на АГ-то.
Последно в 31+6 измериха момчето 1720.

# 592
И на мен ми излезна ниско желязо, усещах го и по restless legs синдрома и сега съм 2х хапчета Сорбифер Дурулес. Направиха ми изследвания и за съсирване на кръвта ииии не излезнаха в норма и трябва да си бия инжекции до края.. много неприятно Sad

# 593
Аз съм 35 седмица и я измериха 3300 ,надявам се да не е чак толкова ,поне ще съм секцио ....

# 594
В коя седмица започвате тоновете?
Аз ще започвам в 35та

Желязо пия от 4ти месец, заради нива на фиеритин и хемоглобин на долни граници.
Скоро бях на пулмолог покрай задълженията преди и 4 седмици и пих епизод.заради леко червено гърло. Смуках айде Simple Smile
Човека доста време чета кое и ок и кое не за бременни и се чудя , че са ви казали, че не става.

Здравейте, за тонове ми казаха да започна да ходя от 27ма седмица, но аз започнах от 29та веднъж седмично.
Феритина ми беше паднал и в началото на юли ми вливаха венозно.
Бебчето в 27ма седмица беше 1600гр, като бедрената кост е с по-малък напредък от всичко останало, но и родителите му са късаци 🙂

# 595
В 34 г.с. съм аз, терминът ми е първите дни на октомври. Ако устискам докрая - ми се пада 6 пъти да правя запис на тонове. Бебенцето 2500 гр. по скалите на софтуера на АГ върви една идея над средното за седмицата си, първото ни дете уж “изоставаше” по тях и накрая седмица преди термин се роди с нормални мерки.

За педиатър, ние ще ползваме услугите на този на каката, който е в квартала ни. Горещо ви съветвам да намерите някой, който ви е удобен и като локация, както се пада първите (и най-чести) консултации и ваксини да са в студените месеци, а после и при боледувания. Ние много трудно намерихме кой да ни приеме и за малко да се запишем при лекар на другия край на София от безизходица. Накрая няколко дни преди раждане тръгнах по кабинети на предварително проучени педиатри, които са ни наблизо и уж не приемат пациенти и май от съжаление - ми мина номерът. 🤠

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 19:30 от Emay

# 596
Добро утро!
Момичета минавам на бързо да споделя, че в лидл тази седмица има доста бодита и играчки за бебешоци. Аз успях да грабна една мека книжка, но май се чудя и за някоя друга играчка, изглеждаха много хубави. Heart

# 597
Как сте, момичета? Наспивате ли се? За някои от вас остава около месец до дългоочаквания момент и вълнението сигурно е на макс. 😄 Моя термин е чак края на октомври, но имам усещането, че няма да си го дочакам, да видим дали ще позная.

Аз съм трети ден с някакъв вирус и го карам на автопилот. Вчера мъжа ми беше поел грижите за баткото, но днес сме си сами двамата. 😬 За щастие нямам температура, но имам ужасно главоболие и доста силна кашлица, която ме притеснява, защото постоянно се напъвам да кашлям. Малкия и той от време на време кашля и е хремав, много ме е яд, че не можах да го опазя.

# 598
При нас кашлицата започна от дъщерята, обиколихме трима педиатри- нищо, всичко е чисто. Вирус било, мина с антибиотик, но като ме хвана мен - вече втора седмица кашлям като магаре, много се притесних за бебето, но ме увери ха, че няма от какво да се притеснявам. Е, на антибиотик съм и аз. Пазете се, много е сериозна кашлицата.
Как сте, момичета? Наспивате ли се? За някои от вас остава около месец до дългоочаквания момент и вълнението сигурно е на макс. 😄 Моя термин е чак края на октомври, но имам усещането, че няма да си го дочакам, да видим дали ще позная.

Аз съм трети ден с някакъв вирус и го карам на автопилот. Вчера мъжа ми беше поел грижите за баткото, но днес сме си сами двамата. 😬 За щастие нямам температура, но имам ужасно главоболие и доста силна кашлица, която ме притеснява, защото постоянно се напъвам да кашлям. Малкия и той от време на време кашля и е хремав, много ме е яд, че не можах да го опазя.

# 599

Ако не спя през деня, вечерта съм добре, и сега гледам колкото и да ми е трудно да си намирам задачки през деня Grinning
Относно този гаден вирус, изкарахме го и ние, слава богу без температура и антибиотици, нооооо кашлицата беше гадна. Правих си доста промивки със солен разтвор и колко лукчета и мед погълнах, вероятно скочиха продажбите в индустията Grinning Почти отшумя, но си ме държа повече от седмица, в която какво ли не ми мина през главата от притеснение. Продължавам да пия биозин мама, като приемах няколко дни по препоръка на личния лекар и авирон. Стискам палци и при вас да мине бързо Heart
ПС: И аз съм краят на октомври, но вълнението е налице, и пртитеснението да не тръгне от сега, също хаха Innocent

От няколко седмици забелязвам, че поддържам вече едни и същи кг, което в началото ме притесни, но пък бебошан расте като по учебник според АГ-то. Случвало ли ви се е? Аз първите месеци и голямо коремче направих и доста бързо качих кг, а сега и едното и другото в застой. Не че се оплаквам, щом бебока е добре, но от любопитство....

Общи условия

Активация на акаунт