💙🩷Мами с термин октомври 2025 - Тема 2 🤰👼

• 31 490
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от мен. И ние сме в очакване към края на октомври, но има вероятност за секцио, така че може и по-рано да настъпи моментът. На мен това ми е първа бременност и раждане и хем се вълнувам много, хем си ме е страх.
Иначе за спането - трудно спя. Вече в никаква поза не ми е удобно и само се въртя, а когато не се въртя, тичам до тоалетната, та да 😂

Вие кога мислите да започнете с прането и подреждането на дрешките?

# 601
Как сте, момичета? Наспивате ли се? За някои от вас остава около месец до дългоочаквания момент и вълнението сигурно е на макс. 😄 Моя термин е чак края на октомври, но имам усещането, че няма да си го дочакам, да видим дали ще позная.

Аз съм трети ден с някакъв вирус и го карам на автопилот. Вчера мъжа ми беше поел грижите за баткото, но днес сме си сами двамата. 😬 За щастие нямам температура, но имам ужасно главоболие и доста силна кашлица, която ме притеснява, защото постоянно се напъвам да кашлям. Малкия и той от време на време кашля и е хремав, много ме е яд, че не можах да го опазя.

Ако не спя през деня, вечерта съм добре, и сега гледам колкото и да ми е трудно да си намирам задачки през деня Grinning
Относно този гаден вирус, изкарахме го и ние, слава богу без температура и антибиотици, нооооо кашлицата беше гадна. Правих си доста промивки със солен разтвор и колко лукчета и мед погълнах, вероятно скочиха продажбите в индустията Grinning Почти отшумя, но си ме държа повече от седмица, в която какво ли не ми мина през главата от притеснение. Продължавам да пия биозин мама, като приемах няколко дни по препоръка на личния лекар и авирон. Стискам палци и при вас да мине бързо Heart
ПС: И аз съм краят на октомври, но вълнението е налице, и пртитеснението да не тръгне от сега, също хаха Innocent

От няколко седмици забелязвам, че поддържам вече едни и същи кг, което в началото ме притесни, но пък бебошан расте като по учебник според АГ-то. Случвало ли ви се е? Аз първите месеци и голямо коремче направих и доста бързо качих кг, а сега и едното и другото в застой. Не че се оплаквам, щом бебока е добре, но от любопитство....
Здравейте! Аз съм за 14 октомври, но за сега бебето е седалищно предлежание и май ще е секцио. В София Мед ще е ,някоя от вас ще ражда ли там? Вчера съм поръчал всичко за бебче от Вис Виталис.Дрешки само не съм взела да видя първо какво имам приготвено от приятелки.Леглото в сряда ще доиде и вече мисля да започна с пране,гладене и прибиране,подреждане на бебешките неща,за са ми е спокойно. Вие знаете ли как ще раждате?

# 602
Момичета някоя от вас да има опит с падане на тапа?
Днес видях по -гъсто течение от обикновено,  а вчера цял.ден имах менстуални болки.
Днес съм си ок. Рабатя. Ама леко се стреснах.

# 603
Аз ще съм секцио, имам и дата, която е доста скоро или поне в моята глава вече няма време, та аз ще започвам от тази седмица с прането и подреждане. Вече имам всичко нужно, включително памперси, мокри кърпи и тн. Мисля че успях да си набавя всичко или поне, което беше в моя списък. Сега остава пране, сушене, гладене(ще гладя определени неща май), прибиране и подреждане. Мебелите са сглобени също, та общо взето не остава ..

# 604
Здравейте,
Аз съм се насочила (инатливо) за нормално раждане въпреки хернията, която се появи. Минах през няколко консултации по въпроса.
Първия хирург ми каза, че няма да може, ще трябва секцио. При второ мнение отговора беше, че е възможно. От там веднага запазих час за консултация в болница Св. Лазар, които също ми дават зелена светлина.
Всички основни нещата за бебето са готови, една част изпрани, но сме в ремонт и чакам да мине преди да продължа с багажа за болницата.

Количката ще се изпере, но колко е добра идея да се пере столче за кола? Вие поставяте ли му някакви допълнителни подложки?
Имате ли някакви препоръки относно модел/марка нощници за кърмачки?

# 605
Момичета някоя от вас да има опит с падане на тапа?
Днес видях по -гъсто течение от обикновено,  а вчера цял.ден имах менстуални болки.
Днес съм си ок. Рабатя. Ама леко се стреснах.
При мен беше така около 3 дена преди да родя.

# 606
Аз ще оставя прането и подреждането на дрешките за след 36г.с (днес съм 31г.с + 6), та имам още време. Имам и още малко неща за купуване, но до края на месеца ще ги отметна.

Тъкмо се връщам от преглед и съм малко притеснена. След последния преглед преди две седмици съм свалила 1, 100кг, а бебчето е качило само 230гр (сега тежи 1, 789кг), което е под нормата. Вече се очаква да наддават по около 200гр на седмица. Иначе всичко е наред с кръвотока и няма асиметрия между главичка, корем и бедро. Доктора ми каза да наблягам на белтъчините и ако трябва да си взема протеин на прах. На следващите кръвни трябва да пусна и общия белтък да видим как ми е.

# 607
Хм, моето бебе в 31 и 32 г.с. го измериха съответно 1500(и малко) и 1405гр. Различни АГ и различна апаратура. Отбелязаха, че е в долната граница, но никой не ми каза да има нещо сериозно за притеснение.

Аз ще оставя прането и подреждането на дрешките за след 36г.с (днес съм 31г.с + 6), та имам още време. Имам и още малко неща за купуване, но до края на месеца ще ги отметна.

Тъкмо се връщам от преглед и съм малко притеснена. След последния преглед преди две седмици съм свалила 1, 100кг, а бебчето е качило само 230гр (сега тежи 1, 789кг), което е под нормата. Вече се очаква да наддават по около 200гр на седмица. Иначе всичко е наред с кръвотока и няма асиметрия между главичка, корем и бедро. Доктора ми каза да наблягам на белтъчините и ако трябва да си взема протеин на прах. На следващите кръвни трябва да пусна и общия белтък да видим как ми е.

# 608
И моето е с ниско тегло уж и пия прегнако

# 609
Пиете ли витамини, че аз моите доста често ги забравям.

# 610
От началото на бременността пия на Elevit комбинирани витамини за бременни и витамин Д още преди това, защото ми беше доста нисък.

Пиете ли витамини, че аз моите доста често ги забравям.

# 611
Аз пия 'само' желязо,б12 и магнезий.
Отделно по моя воля пробиотици.
В 33+3 беше 1900 уж.

Рано ми е за тапа
 Дава не е това
.днес нямам болки
34+2 съм

# 612
  • Варна
Здравейте, от днес съм в 35 г.с. Миналата седмица бях на тонове, измериха бебо почти 2700 гр. Изпрала съм всичко, но не съм гладила,защото очакваме все още мебелите за детската стая.
С покупките съм готова като за начало, но при нас нямаше много неща за купуване, тъй като от баткото имаме и приятели ми дадоха също.
Козметиката, която взех, е на Mustela.
Продължавам да пия магнезий, фолиева, Б12, прегнант кеър витамини и желязо.

# 613
Здравейте момичета, на вас правиха ли ви изследвания за съсирване на кръвта? На мен ми пуснаха и се оказа, че ми се налага да си бия разредителни инжекции до раждане и 2 седмици след това. Не е най-приятната новина, но се радвам, че го хванаха.

А дали имате сърцебиене? Забелязвам, че особено вечерта повреме на вечеря или след пулса ми се ускорява доста, минава за 10 минути, но малко се шашнах вчера. Утре съм на преглед и ще питам.

# 614
И на мен ми пускат всеки месец коагулация и я следим стриктно, но за момента всичко е наред. Какви бяха резултатите, че се налага терапия?

Общи условия

Активация на акаунт