Имам въпрос, от кога започнахте да приемате желязо? Излезнаха ми кръвните и имам някой резултати, които ме притесниха, но новото АГ каза, че нямам нужда от желязо. Мисля да потърся второ мнение другата седмица, тъй като ми предписа Ефизол, а когато отидох да го закупя аптекарката почти отказа да ми го продаде защото съм бременна. Реших да не го приемам и да си остана само с геломиртол-а и при дискомфорт ангал.
Ако отклонението е много минимално, може наистина да не е нужен прием на желязо. Лабораториите няма как да бъдат супер точни. Зависи какво е било съдържанието в капките кръв, което са ползвали. Храната, която сме приели предходния ден/дни също има влияние над резултатите.
На твое място, бих си пуснала още веднъж изследвания, на това което ме притеснява. Може и в друга лаборатория. След това уведоми проследяващия и за новите резултати и потърси второ мнение, ако отклонението наистина го има или се е увеличило.
На мен не ми се е налагало да приемам желязо. Не бива да оставаме с мисълта, че щом една бременна пие дадена добавка и ние също трябва да я приемаме.